mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Röportajlar - Basın

Konu: Dinle bakalım ne çalıyorlar!

Sayfa: [ 1 ]

c_y_l_n 07.04.2007 14:08:02
internette buldum ama tam olarak bu röportaj nerede yayınlandı bilmiyorum.iyi okumalar Wink
Buluştuk, vokalde ve gitarda Harun, basta Burak Güven, gitarda Kerem Özyeğen oradaydı. Davulda Kerem Kabadayı katılamamıştı. Son albümleri �Dünya Yalan Söylüyor� daki parçaların isimlerinden yola çıkarak Mor ve Ötesi�nin daha da ötesine gittik�Yardım Et�yalandan kim ölmüş, dünya yalan söylüyor�
Size söylenen en büyük yalan?
Harun: Saddam�ın kitle imha silahlarının olduğu yalanı. Bu yalandan dolayı çok kişi öldü. Yalandan ölenler oluyor yani.
Kerem: Bizi yönetenlerin bizim iyiliğimizi düşündükleri yalanı.
Burak: En büyük yalanı batı kültüründen duydum, diğerleri çok masumdu.
Cambaz�kul oldun, köle oldun, kurşun geçirmez cam oldun�
Kurşun geçirmez camda, TV�de olma zorunluluğu ile muhalif olmak arasında bir dengesizlik yaşıyor musunuz?
Harun: Biz, sistemli bir şekilde kalabalık insan gruplarını manipüle etmek için kullanılmasına karşıyız. Biz bunu yapmadığımız için televizyonda var olmamız bir çelişki değil ama bunu öyle bir bağlamda el alırsınız ki her an bir çelişkiye dönüşebilir, buna katılıyorum.
Bir ipte iki cambaz durumu yaşıyorsunuz herhalde, eğlenceli ve sizin duruşunuzu tanımlayan �müzik� ile riskli ve ölümcül �para�. Düşme, ölme, yaralanma durumu var mı peki?
Kerem: Para her zaman bir araç. Müzik yapmaya yetecek kadar geri dönmesi gibi bir kuralımız var sadece. Hesap kitapla ilgili bir grup değiliz.
Bir Derdim Var�bir derdim var artık tutamam içimde�
Bu parçayı �Mustafa Hakkında Herşey� filmi için yapmıştınız. Filmlerden tam bizlik dediğiniz bir karakter var mı?
Harun: �Clockwok Orange�daki çete başı.
Peki siz de elinde müzik bir gücü olan, bir çete ruhuyla mı yaşıyorsunuz?
Harun: Gücümüz tabii ki var ama güç ve iktidar kavramlarına da önemli bir mesafemiz var, güç manyağı değiliz. Güç ve iktidar bağımlısı halin daha insani bir şekilde kullanılması için çabalıyoruz. Eğer sapıtıyorsak söyleyin yani.
Burak: Sevdiği işi yapan ve sevdiği işe karşı umut taşıyan dört kişinin, �dört tane pırıl pırıl gencin� bir çete durumu var tabii.
Kerem: Pırıl pırıl bir çeteyiz yani:)
Re... yine de geldim dünyaya�
Bu parça tekrarlar üzerine. Siz de yeni albümde kendinizi tekrar mı ettiniz, yoksa artık bambaşka bir yerde mi duruyorsunuz?
Kerem: Bu albüm değişiklik yaratma iddiasında değildi. Fakat şimdiden gördüğümüz kadarıyla hem bizim kendi tarihimiz hem de Türk müzik tarihi açısından farklı bir yerde duracak ve değişiklik yaratacak. Öyle görünüyor.
Harun: Bundan sonraki albümler için ip ucu niteliği taşıyor diyebiliriz ama ipin dümdüz bir ip olmadığını hatırlatmak isterim.
Sevda Çiçeği� seni arar, seni sorar, sevda çiçeğim
Bu parça albümde bir istisna. Fikret Kızılok�a ait bir parça. Altı çizili bir anlam mı var?
Burak: Yeniden düzenleme gibi çalışmalar yapıyoruz ve seviyoruz ama az tercih etmiyoruz. Bizim şanslı taraflarımızdan biri de hiç beste sıkıntısı çekmeyen bir grup olmamız. Kerem�in yarattığı bu yeni düzenlemeyi çalarken çok eğlendik ve çok keyif aldık, bu nedenle hiç tereddüt etmeden koyduk albüme.
Harun: O kadar ustaca yazılmış bir şarkı ki� Albümde sırıtmadı�
Serseri� ah devrimim benim, nedir senden çektim� aldım verdim ben seni yendim�
�Serseri� parçasında çocuk koroları şaşırttı, ortaya çıkışı da şaşırtıcı mı oldu?
Harun: Parçanın 1,5 sene önceki taslağıyla albümde almış olduğu son hal arasında dağlar kadar fark var. Bu parça büyüdü ne tuhaf oldu, doktor olacaktı, artist oldu şekilde bir duygu yaşıyoruz.
�Aldım verdim ben seni yendim� oyunu hayatta en çok kime karşı oynuyorsunuz?
Harun: Plak şirketi olabilirdi ama neyse ki hayatımızda şu ara böyle bir sorun yok. Daha çok biz aldık,verdik biz onları yendik hali var bizde. Bir aradayız yani.
Beklenen devrim nedir peki, yakında mı?
Harun: Bütün dünyadaki mali transformasyonlardan onbinde bir vergi alınsa, dünyadaki tüm sağlık hizmetleri bedava olsa, AIDS araştırmaları üzerine para yatırılsa� Bir büyük devrimden ziyade insanın adam olmasından söz ediyorum.
Aşk İçinde� aşk içinde, yalan içinde, hepsi aynı, hepsi içinde�
�Aşk� desem yeterli mi? Aşk hakkında konuşmayı sevmeyenlerden misiniz?
Harun: Aşk hayat kurtarabilen bir duygu bence ama fazlasıyla yok olmaya başlayan bir duygu. Aşkın en ilginç tarafı kestirilemez olması. Her kafadan bir ses çıkıyor ama hiç biri tanımlamıyor.
Burak: Ben uzun bir dönem aşka inanmadım, bir dönem aşkın kötücül bir hastalık olduğunu düşündüm, bu anlamda benim için ve sanırım daha pek çok kişi için muğlak durumunu koruyacak uzun yıllar.
Harun: Aşkla ilgili konuşmaktan çok hoşlanmıyorum, pek beceremiyorum.
Bu kadar ciddileşip, sırayla konuşmanız çok garip geldi, kendi kendinizeyken nasılsınız?
Harun: Aynen böyleyiz. Yapımcımız Tarkan Gözübüyük ilk provamızı izledikten sonra bizi aynen şöyle anlattı: �Çok garip adamlar, çalıyorlar, sonra duruyorlar, bir tanesi söz alıyor konuşmaya başlıyor, sonra o susuyor, bir diğeri sözü alıyor, antik Yunan adamları gibiler.� Biz gördüğün gibiyiz, tek fark çok daha komiğiz. Mesela çok sakarımdır ben.
Kerem: Gerçekten çok eğlenen ve çevremizdekileri de eğlendiren, �yaşam sevinci� aşılayan bir grubuz.
Az Çok� biliyorsun az çok, görüyorsun her şeyi�
Az bildikleriniz ve çok bildikleriniz neler şu hayatta?
Harun: Çok bildiğim çok konuştuğum, az bildiğim ise her şey.
Kerem: Az bildiğim evrenin sırları, çok bildiğim ise insan hayatıyla ilgili çeşitli ayrıntılar.

Burak: kendim hakkında her geçen gün daha az şey bildiğimi fark ediyorum. Şu dünya nasıl oluştu, nasıl bir şeyin içindeyiz hakkında bu kadar az şey bilip, hayata bu kadar çok kafayı takmak çok saçma
Son Deneme� son deneme, saat kaç saat kaç ki?
Mutlaka bir gün deneyeceğim, denemeden ölmem dediğiniz ancak henüz imkan bulamadığınız bir şey?
Harun: profesyonel bir futbol takımını çalıştırmak istiyorum. En kötü ihtimalle 30 sene sonra Galatasaray takımının psikolojik danışmanı olmak isterim.
Burak: Paraşütle atlamak!
Kerem: Manevra kabiliyeti yüksek bir uçak kullanmak.
Uyan� uyan artık uyan�
Uyandınız mı gerçekten, her anlamda?
Harun: burada kesinlikle �Biz uyandık siz de uyanın� demiyoruz. Biz de dahil olmak üzere herkes birden uyanırsa işe yarar.
Gizli Şarkı� hatasıyla aynen koyduk bu parçayı, 4 dakika boşluktan sonra ortaya çıkıyor.
Gizli yönünüzde, hatalarınızda neler var? Size �muhalif gibi görünen popüler grup� diyenler var. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Harun: Muhalefet illa çok dışarıda bir şey mi olmak zorunda? Adam popüler olmazsa, kitleselleşemezse iktidardakini değiştirebilecek bir güce nasıl sahip olacak? Röportajın içinde bir dünya görüşü ifade buluyor, belki orada bizim röportajımız olmasa bir reklam olacak. Gazetede, sisteme uzanan herhangi bir şey görmek çok hoşuma gidiyor. Kendimize alan açıyoruz, bu eleştirilere artık kafayı takmıyorum.

07.04.2007 15:29:17
gizli şarkı ne ya Huh

07.04.2007 15:34:01
sanırım DYS nin sonundaki hidden track dan bahsediyor

c_y_l_n 07.04.2007 15:36:14
dys albümün sonlarında ortaya çıkan sadece enstrümanlardan oluşan şarkı sanıım.

07.04.2007 15:41:06
bir derdim vara benzeyen şarkı mı ?

c_y_l_n 07.04.2007 15:49:47
evet

melezkedi 11.04.2007 19:22:49
bırak zaman aksın ın sonundaki gizli şarkıdan bahsediyor olabilirler.bi süre sonra tam da sessizliğe ayak uydurmuşken ortaya çkıyor.
"kalbim pıt pıt atan bi' kuş gibiydi."
"beni dans eden ayı zannettiler;ama ben danseden ayı değilim."

yankılanan seslerde sakin bir mekan kokusu vardı,dinginleştiriciydi.farklıydı.olduğu gibiydi.

c_y_l_n 12.04.2007 15:47:09
röportajda dys zamanındaki şarkılarla ilgili konuştuklarından bence o albümün gizli parçasından bahsediliyor...

12.04.2007 19:11:53
röportajda dys zamanındaki şarkılarla ilgili konuştuklarından bence o albümün gizli parçasından bahsediliyor...
tabi bırak zaman aksın nerden çıktı ya söyleşi tamamen dünya yalan söylüyorun üzerine.Yok gül kendine gizli parçası Grin

Sayfa: [ 1 ]