|
||
| Bir arkadaş ortamında Freud'un elindeki puroyu gören bir arkadaşı, onun davranışların temelindeki cinsel nedenler konusunda yaptığı saptamalara gönderme yapmak amacıyla "Ne o, sen de mi puro içiyorsun?" diyerek Freud'u iğnelemiş, Freud da şu cevabı vermiştir: " Bazen bir puro sadece bir purodur." | ||
|
||
| yapmak isteyipte yapamadığımız bir çok şeyi bilinç altında hallediyoruz bir yerde okumuştum aşık olmak isteyen insanlar ,bilinç altının rüyalarına bir yansıması olarak rüyalarında uçtuklarını görürlermiş. ![]() |
||
|
||
benim bütün hayallerim burada yatıyor işte
|
||
|
||
sigmund freud seviyorummmmmmmmm
|
||
|
||
| freud un da dediği gibi kişilik bir buz dağıdır ve bilinç altımızda buzdağının görünmeyen kısmıdır çok doğru onu sadece ve sadece biz görebiliriz rüyalarımızda falan ama çok merak ediyorum hipnoz etseler beni neler olurdu neler görürdüm | ||
|
||
| uyandığınız anda bazen aklınıza aniden bir şey gelir neden bunu düşündüm ki dersiniz ? o sizin bilinç altınıza ittiğiniz bir şeydir |
||
|
||
ya kimin bilinçaltında anasının babasının ölmesi vardır ben rüyamda bunu gördüm bide yatmadan önce bir 10 dk düşündüğün şeyi görürmüşsün yok öyle bir şey 1 saat düşünüyorum mor ve ötesini tık yok inanmıyorum bilinçaltına maltına benrüyadaki bilinçaltından bahsediyorum yani
|
||
|
||
KİŞİNİN BİLİNÇLİ OLARAK DÜŞÜNDÜĞÜ HERŞEY BİLİNÇ ALTINI ETKİLER.VE BU DÜŞÜNCE BU DÜŞÜNCE İÇERDĞİ ARZU VE GÜCE GÖRE GERÇEKLEŞİR.HAYATIMIZI YÖNETEN BİLİNÇ ALTIDIR.HER ZAMAN OLUMLU VE UMUTLU YAKLAŞMALIYIZ.HERŞEY DÜŞÜNCEDE BAŞLARR.
|
||
|
||
o gün kafanıza en çok neyi takmışsanız rüyalarınızda onu görürsünüz,iyi ya da kötü bir sonuca ulaştırıyorsunuz.Yani en azından benim öyle.Gün içerisinde çözemediğim geometri sorularını rahatlıkla çözebiliyorum
|
||
|
||
| hiçbizaman rüyalarımda o gün düşündüğüm şeyleri görmedim, aksine unuttuğum, çook uzun zamandır aklıma gelmeyen şeyleri gördüm. yatmadan önce ne düşünürsen ya da ogün ne düşünürsen rüyanda onu görürsün gibi bişey yok bildiğim kadarıyla. bunun hakkında bi araştırma projem vardı geçen sene, ondan aklımda kalanı kadarıyla şöyle: şu anda aklımızda olanlar bizim bilincimizde olan şeyler ve ancak onları unuttuğumuz zaman bilinçaltına iteriz. sürekli düşündüğümüz insanları rüyamızda göremememizin de sebebi bu olsa gerek. uyuduğumuz zaman da heralde bilinç ile bilinçaltı arasında şöyle bi dolaşım/devinim falan oluyo heralde ve onları da rüya olarak görüyoruz. ve bunlar belli bi mantık çevresinde olan şeyler değil, siz çok uykuluyken ne kadar mantıklı olabilirseniz, rüyalarda işte o kadar mantıklı olabiliyo. bilinçaltınızda ne varsa toplanıp orataya bi karışık veriyo işte. hatta ben bazen uyumadan önce bişeyler düşünürüm ve uykuya dalmak üzereyken bi anda bi şekilde uyanınca, o dalarken düşündüğüm şeylere bakınca çok çok saçma olduğunu farkederim. bazen bu dalma sırasında düşündüklerimizi rüya sanabiliriz ama galiba onlar rüya olmuyo. kafanız dalgın olduğu zaman, bazı kelimelerin yerine alakasız bi kelime getirip saçmasapan, çok anlamsız ve de genelde komik olan cümleler söylemek gibi bişey bu. o zaman rüyalar da bi çeşit bilinçaltının bilince seslenişi gibi bişey. ancak şöyle bişeyin olduğunu da biliyorum; bi gecede birrrsürü rüya görürmüşüz ama bunlardan sadece birkaç tanesini hatırlayabilirmişiz. sadece uykumuz hafif olduğu zaman, (heralde bu zaman, hatırlamak için kullandığımız bilincimiz hafif de olsa uyanık olduğu zaman oluyo) gördüğümüz rüyaları hatırlayabiliyomuşuz. yani eğer çok rüya görüyosanız bu sizin genelde hafif uyuduğunuzu, streste olduğunuzu, yorgun olduğunuzu vs. vs. gösterir(miş). az rüya görüyosanız da geceleri mışıl mışıl bebekler gibi uyuyosunuzdur(muş). | ||
|
||
| Mesela itiraf etmeliyim gecen günlerde harclıklarımın suyunu çektiğini ama beğendiğim ayakkabıyı nasıl alacağımı düşünüyordum. Dün akşam rüyamda 100 ytl lik desteler bulduğumu gördüm ![]() Bence bilincaltım burada devreye girmiş. |
||
|
||
| bunu en iyi inceleyen psikoloji doktoru SİGMUND FREUD dur bence bilinci 3 bölümde incelemiştir ve bilinç altında bizim istek ve arzularımızın olduğunu söylemiştir ve söyleyemediğimiz birçok şey de bilinç altındadır ve bunlar zaten rüyalarda kimi zaman kendini gösterirler bence çok doğru bir bilgi | ||
|
||
ben geçen sene oksye hazırlanıyordum sınava giricektim rüyalarımda hep oks sınavına girdiğimi görürdüm bilinçaltımızda birşeyler saklı ve bu şeyler rüyalarımızda ortaya çıkıyor bence ![]() bu aralarda coğrafya öğretmenimi görüyorum rüyamda severim kendisini yav ![]() ben o kadar sınavları takıyorum kafaya ama hiç bir soru göremiyorum rüyamda ne soru ne de not
|
||
|
||
| bilinçaltına çok inanırım zaten rüyalarımız bilinçaltınadan ibaret... | ||
|
||
bilinçaltı falan cidden var örnek: rüyalar bencede öyle
|
||