mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Müzik

Konu: Türk Pop Müziği

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7 8

caansuu 24.05.2007 14:55:19
benim sevdigim popçularda var çogu popçunun güzel şarkısının olmaması yüzünden iyi popçularıda aynı kefeye koyamayız

26.05.2007 10:40:12
- İlk Türkçe elektronik müziği yapan siz misiniz?
- Evet, bu bana nasip oldu. (Kelebek, 22 Mayıs)
(Huzurlarınızda Everest'e çıkan ilk Türk, Hande Yener...)

Birgül 26.05.2007 14:44:18
Pop müzik dinlemem ama Türkiye'de pop müziği iyi yapanlar da var.Sezen Aksu,Sertab Erener vb.Ama şuandaki durum pop müziğin gerilediğini gösteriyor.İnsanların içindeki özgür düşünceleri açığa çıkartamıyor.Oysa rock müzik öyle mi?SONSUZA KADAR ROCK!!! Cool

esat 08.06.2007 17:32:21
Kaliteli isimlerinde olduğuna inanıyorum.YAŞAR, NAZAN ÖNCEL, CANDAN ERÇETİN

yaprockci 23.06.2007 21:54:17
pop bence bir müzik tarzı değil. kendime göre popun en iyi açıklaması şudur:
sesin önemli değil, vücudun güzel olsun yeter. bi kaçta sanatçıya laf at,magazin programlarında gürün. işte tamam sen o zaman popçusun tebrikler...

tabi tüm bunların dışında kalıp popçu diye nitelendirilenlere çok acıyorum. nasıl da
yukarıda anlattığım insanlarla aynı kefeye konuluyorlar üzülüyorum doğrusu.

extreme 25.06.2007 16:23:58
Fazla dinlemem ama pop müzikte de çok iyi isimler var örneğin Hande YENER ,Nil,Kenan vs.dinlemesekte en azından saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.Sonuçta bu müzik türünde de hakkıyla para  kazananlar var ve onlara haksızlık edemeyiz..

30.06.2007 11:01:23
Bizim buraların yaz HİT'leri
Her yıl, 'bu yazın şarkısı' niyetine Mustafa Sandal, Hande Yener, Serdar Ortaç dinlemekten sıkıldıysanız, okuyunuz.
Geçen hafta gazetelerin hafta sonu eklerinde, "Bu yazın hit şarkıları hangileri olacak?" konulu mini anketleri okudum. Kısaca Mustafa Sandal, Serdar Ortaç, Hande Yener diye devam ediyor. Dikkat ediyor musunuz, bu liste her yıl aynı isimleri içeriyor. Sadece Kenan gitmiş, yerine Sandal gelmiş. Galiba listeyi önerenler "Türkbükü'nde hangi şarkılar dinlenecek?" diye yola çıkmış. Düşündüm taşındım, bir alternatif yaz hit'leri listesi hazırlamaya karar verdim. Sizin mahallede ne dinleniyor bilmiyorum, ama bizim mahallede gözde olan şarkılar, albümler ve isimler şöyle... Serdar, Hande ve Musti'den sıkıldıysanız takibe alın.

DANS İSTEYENLERE
Groove Armada'nın Soundboy Rock isimli albümü yeni çıktı. Bu yazın en iyi dans albümüdür. Love Sweet Sound, Paris, Lightsonic, Soundboy Rock ve sadece CD alanların dinleyebileceği Feel the Same birbirinden harika şarkılar ve dünya plajlarında, dans pistlerinde bu yaz Groove Armada çalacak. Unutmadan, bu pazar Solar Beach'teler. İzlemek için hâlâ şansınız var. The Chemical Brothers'ın yeni albümü We Are the Night şu günlerde piyasaya çıkmak üzere. Albümün ilk single'ı Do it Again'in videosu müzik kanallarında dönüyor. Ben olsam bu şarkıyı seçim şarkısı yaparım. Göbek havası lezzetinde Do it Again diyor kimyasal ağabeyler. Yani "Hadi yine yap ooh yandan," tarzında bir şey. Şu aralar pek uygun. YouTube'da videosunu bulabilirsiniz. Portecho, Deniz Cuylan ve Tan Tunçağ tarafından kurulu bir ekip. Türkiye'de yaşanan grup müziği patlamasına inat, iki kişi elektronik dans müziği yaparak kendilerine has bir kitle yarattı. Müzikleri dünya çapında başarılı bir altyapı ve orijinal fikirlere sahip. Kaliteli pop şarkılara düzenleme yapsalar, tadından yenmez. Portecho'nun Undertone isimli albümü, 2006'nın eylül ayında piyasaya çıktı. Dolayısıyla bu yaz ilk yazı oluyor. Portecho'nun bu albümden ilk gazladığı şarkı Sympathy'di. Ancak Shallwetry ve Papers gibi çok başarılı parçaları var. Yaz boyu yanınızdan eksik etmeyin. Bedük, Bedük olmadan önce Sistematik ismiyle Miller Music Factory'ye katılmış ve dans prodüktörü dalında bu parçayla birinci olmuştu. Bu şarkı yeni çıkan albümü Even Better'da da var. Ve hakikaten başarılı. James, İngiliz müziğine ilham veren belli başlı isimlerden... Bu yıl yeniden bir araya gelerek, bir derleme albüm çıkardılar ve içine de iki yeni single yerleştirdiler. Bunlardan biri Tim Booth'un harika vokalleriyle Who Are You. Tam bir yaz hit'i.

mehmet tez

redstar 30.06.2007 23:29:08
Anti-pop. Pop bir cinayettir demişti bi arkadaşım ne kadar doğru söylemiş...

mlk/8cob 30.06.2007 23:43:57
Sana katılıyorm arkdşmm  hayattakii tek saygı duymağım müzik türüdürr istisnalar kaideyi bozmaz tabi sezen aksuya söleyemeyizz şu son zmnlarda şıkann mantıksız işler yapan salaklara diormm saygım 0 dırr  Angry
Anti-pop. Pop bir cinayettir demişti bi arkadaşım ne kadar doğru söylemiş...

Ernesto Che Guevara 01.07.2007 05:02:49
Pop kadar başka değişik bir işkence türü yok ya O ne Müziktir öyle Off  Tiksiniyorum ya  Lips Sealed Lips Sealed

selcan 01.07.2007 08:31:53
bence en (!!! basit !!!) müzik türü...

rockerpunk 02.07.2007 15:19:09
iğrenç yaa  nasıl dinleyebiliyolar

buşra 02.07.2007 19:43:02
bence de öle ..ama ben kafamı dinlemek istediğim zaman candan erçetin dinlemeye bayılıyorum..netice de pop müziği dinlenmez kılan onu iğrençleştiren bi şarkılık şarkıcı bile diyemeyeceğim insanlardır..sertab erener 'in ilk albümlerini de çok sevrim mesela..keşke pop müzik bu kadar berbat insanlara kalmasa..eline mikrofonu alan albüm çıkarmasa...

02.07.2007 19:50:28
bence en (!!! basit !!!) müzik türü...
Rap daha basit bence ses bakımından =)
Valla hic pop muzigi koruyacagım aklıma gelmezdi ama gel gelelim cok sevdigim sanatcılar bu piyasa içinde..Sezen Aksu olsun Candan Erçetin olsun vs vs...Senin de bir dinlemeni tavsiye ederim..Gercek popcular onlar  Wink

Pop piyasasını batıran tipler yuzunden butun popculara laf atmak hos olmuyor..

soulOfTheRock_cadıı 03.07.2007 08:54:34
 popu sevmeyipte tüm popçuları bir tutup "iğrenç", "popçular dışarı" gibi sözler kullanmak çok yanlış bence.. bende popu sevmem ama böyle şeyler demeyede hakkımız yok.. sonuçta oda bir müzik türü ve onuda dinleyip beğenen insanlar var..onlar bize "rock müzik iğrenç nasıl dinliyorlar vs.." deseler çok sinirleniriz değilmi..
 ayrıca değeri bilinmesi gereken sanatçılarımızda var (candan erçetin,sezen aksu,sertap erener..)   Wink

Sayfa: 1 2 [ 3 ] 4 5 6 7 8