rubun ilk klibi kadir yökmen diye biri çekmiş ve çekimleri kendi sitesinde şu şekilde anlatmış
Neyse bu klipte çekimleri ve kurguyu ben yaptım.
TNK grubu ise 2 yıl önce çıkmış bu albümlerine bunca zaman klip çekemeyip 2 yıl sonra çektikleri hayatlarının bu ilk klibinde bütünü ile amatör düşük bütçe iş ruhunda herşeyi üstlendiler.
figüranlar, arkadaş, aile, tanıdık dekor, herkesin kendi evinden derleme şeyler mekanlar, kendi araştırıp buldukları yerler. senaryo, kendi senaryoları. eşyaları da kendileri taşıdılar, yemekleri de onlar organize ettiler,
Ben çekim ve kurguyu yaptım. 18wattlık sarfiyatsız ampüllerle çektim klibi. bu ampüller 100 wattlık ışık gücüne sahip. Tüneldeki çekimlerde bu ışıklardan 8 tanesini yanyana koyduk ve hepsini bir alışveriş sepetine koyduk. Çekimlerde steadicam ile yürüdüğüm için ışıklar da yanımda alışveriş sepetinin içinde gidip geldi her zaman. Işıkların alçak olması yüksek olması gibi şeyler hep gerillanın kendine has kısıtlamaları oldu.
bir dolu figüran orda kenarda oturmuş sana bakıyor seni bekliyor, saat akşamın 12 sinde çekimlere başlıyoruz. Orda kalite hız denkleminde hızlı olmaya mahkumsuz çünkü hızı azaltırsam klip bitemeden gün ışıyacak. Zaten son planları çekerken gün aydınlanmış saat 5 buçuk olmuştu.
Yine de TV de dönen yeni bir iş çıkmş oldu ortaya. Para almadığım ve dolayısı ile her konusunda kafama göre takıldığım bir klip çekmek isterim en yakın zamanda ama işte zaman denen şey artık her gün daha da kısıtlanıyor bende.
http://www.kkymn.com/forum/viewtopic.php?t=2616
|