mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Büyük Düşler

Konu: darbe

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 [ 8 ] 9 10 11 12 13 14 15 16

02.12.2006 22:27:40
ama bazen hem harun abinin hem de kerem abinin gitar çalması gerekiyor o zaman kerem abi idare edemez.çünkü bazı şarkılarda hem elektro gitar lazım oluyor hem de klasik gitar.o yüzden ikisi de çalmalı.dediğim gibi şarkıyı söylemeleri bile bana yeter.kaşık da kalsın yav Cheesy

bir darbe geldi başıma, bir darbe ben gitmeden divanı harbe, sen gitmeden bir darbe...sakla kendini sağlam bir rövanş için!!!

c_y_l_n 02.12.2006 22:30:15
ama bazen hem harun abinin hem de kerem abinin gitar çalması gerekiyor o zaman kerem abi idare edemez.çünkü bazı şarkılarda hem elektro gitar lazım oluyor hem de klasik gitar.o yüzden ikisi de çalmalı.dediğim gibi şarkıyı söylemeleri bile bana yeter.kaşık da kalsın yav Cheesy

bir darbe geldi başıma, bir darbe ben gitmeden divanı harbe, sen gitmeden bir darbe...sakla kendini sağlam bir rövanş için!!!
biliyorum canım tabi ikisininde şarkılar üzerinde ayrı bir rolü var.darbe gibi bir şarkı her zaman çalınmalı bırak kaşıksız olsun varsın. Wink

diddem 03.12.2006 13:23:22
erdal eren'in hikayesini darbeyi dinlemeden önce biliyodum,ama dinlediğimde mor ve ötesiyle gurur duydum.çünkü bu kötü olay en fazla bu kadar anlatılabilirdi,süper olmuş.çoğu insan belki de bu şarkı sayesinde tanıdı erdal ve diğerlerini.

yalnız_şarkı 10.12.2006 12:07:04
Darbe 'Büyük Düşler' albümünde ayrı bir yere sahip.Açıkçası ben sosyal ve siyasi içerikli şarkıları çok seviyorum.Darbe de bu tür şarkılar içinde en güzel olanlardan biri.Bizim insanlarımız tarihle ve siyasetle pek ilgilenmiyorlar.Türkiye'de yaşamalarına rağmen olup bitenlerden haberleri yok.Bu çok kötü bir durum.İnsanların 'duyarlı' ve 'ilgili' olmaları gerekiyor.Türkiye'de Mor Ve Ötesi gibi yaptığı müzikte bu tür konuları işleyen,yaptığı müzikte kendini bu konulardan soyutlamayan grupların olması gerçekten 'gurur verici' ve 'ilham kaynağı'.

10.12.2006 20:37:55
bugünkü trend show konserinde harun abi'nin şarkıyı söylemeden önce konuşma yaptığı şarkı darbe: seyirciye sordu; "aranızda 80 öncesinde doğmuş olan var mı? biz doğduk, daha çok ufaktık.başımıza öyle bir balyoz indi ki..." hatırladığım kadarıyla bunu dedi...

bladebleda 21.12.2006 18:20:45
süper şarkı en sevdiğim şarkısı 'darbe...

c_e_z_a 29.12.2006 14:13:06
birilerine umarım ulasmıstır bu sarkı her dağı gordum darağacında..... uyandan sonra en sevdiğim parcası

29.12.2006 17:52:13
'her dağı gördüm darağacında' değil ki o. 'erdal'ı gördüm darağacında'.

gamzes 03.01.2007 02:37:31
bu sarkı gercekten cok seyler anlatıyoe cok sevıyorum...

isteryaşaistersön 05.01.2007 19:56:48
evet şarkı güzel az çok aynı şeyleri biliyorum işte nitekim değil de netekim demelerinin sebebi...yanı sıra bu şarkıyı ben ilk olarak 01.08.2005 pazartesi saat 21.00 da harbiye açıkhava tiyatrosunda verilen konserde dinlemiştim şarkı hoşuma öyle bi gitmişti ki dinlemek saklı duygularu anlayabilmek için o günden sabırsızlanmış ve bir an önce ne gariptir ki dünya yalan söylüyor albümü yeni çıkmış bende yeni albümün(ki artık albümü herkes biliyor BÜYÜK DÜŞLER) çıkmasını bekliyordum nihayetinde çıktı her şarkılarında olduğu gibi hayat dolu yaşanmış bi kaç sayfa anlatılmış...iştene desem diye arıyorum içimde kayboldum asmayalım da besleyelim mi

13.01.2007 21:12:45
şarkının sözleri çok anlamlı diyoruz sürekli (ve diyeceğiz de) ama şarkının sözlerini koymuyoruz Smiley :

darbe

evreni gördüm
sıkı olaydı
binlerce insan
ölürken "netekim"
bir şey yapmazdı
sadece bakardı
bu kadar kaos
bize fazlaydı ki

bir darbe
geldi başıma
bir darbe

erdal'ı gördüm
darağacında
onaltı yaşında
ölürken "netekim"
bir şey yapmazdı
sadece bakardı
sonrası serbest
sonrası pazar

bir darbe
geldi başıma
bir darbe
ben gitmeden
divanıharbe
sen gitmeden
bir darbe

sakla kendini
sağlam bir rövanş için

asmayalım da besleyelim mi?

19.01.2007 16:39:40
sözlerinin anlamlılığı, enstüriman seslerinin yoğunluğu, kerözün müthiş çalışı, ilk defa mvönin şarkılarında sazı ve harun abiden kaşığı duymam, ilk defa bas gitarın sesini ayırt etmem bana bu şarkıyı sevdiriyorr!!!!!!!!  Grin

soulOfTheRock_cadıı 19.01.2007 17:19:17
 gerçektenn çok güzell,önemli bir şarkı...harun abinin kaşık çalması çok güzel bir olay zaten Grin darbe gibi bir şarkı bir daha gelmez gelmedi!!! albümün en iddialı ve anlamlı şarkılarından biri...morveötesi ni bu yüzden çooook seviyorum kimsenin yapmadığını yapıyorlar,yapabileceklerinin farkında olan 4 güzel insan Grin bu şarkı çok düşündürüyor ve bazende hüzünlendiriyor beni...

19.01.2007 17:50:15
darbe gibi şarkıların devamını bekliyoruz mor ve ötesi'nden... mor ve ötesi'nin tüm şarkıları anlamlı ama darbe daha da bir anlamlı... herşeyden önce toplum üzeirnde etkili çünkü.

* Nevermind(!) 20.01.2007 17:18:15
en iddialı şarkılardan biri...

asmayalımda besleyelim mi? sözüyse zaten herşeyi çok iyi anlatıyor..

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 [ 8 ] 9 10 11 12 13 14 15 16