mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Büyük Düşler

Konu: darbe

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 [ 9 ] 10 11 12 13 14 15 16 17

buşra 08.02.2007 14:31:09
bencede artık gördüm,sevdim,öldüm gibi saçma sapan sözler yerine(anladınız siz) böyle içinde hayat barındıran şarkılar söylenmeli_hem de bağıra bağıra söylenmeli_ki duyulsun!!_

iyiler hep siyah giyer 10.02.2007 00:23:51
ARTIK SÖZLERİ DAHA İYİ ANLIYORUM VE KENAN EVRENDEN NEFRET EDİYORUM 16 YAŞINDA YA :'(BENCE BU PARÇAYII HERKES DİNLESİN

spartakus 10.02.2007 19:57:46
12 eylül kolpalığına ve bunun arkasındaki abd kölelerine karşı yazılmış mükemmel bir şarkı!!!

15.02.2007 15:46:33
duyarlılık !!!
valla hiç kimsenin birbirini umursamadığı,barışın adının bile unutulduğu,''darbe''lerin alıp başını gittiği bir zamanda bu kadar uygun olabilirdi...
        -asmayalım a besleyelim mi???-
laf gitmiş gideceği yere Wink

15.02.2007 16:20:04
umarım bu parçaya klip gelir

* Nevermind(!) 15.02.2007 18:52:17
bencede artık gördüm,sevdim,öldüm gibi saçma sapan sözler yerine(anladınız siz) böyle içinde hayat barındıran şarkılar söylenmeli_hem de bağıra bağıra söylenmeli_ki duyulsun!!_
çok güzel anlatmışsın arkadaşım teşekkürler.. böyle konularada değinmek gerekiyor ki maalesef bunu yapan çok az sanatçımız varr ... ama bunların başını da bizim grubumuz çekiyor..

charmed 21.02.2007 17:42:52
bu şarkıyı aşk şarkısı sanan bir sürü salak var.  Angry

ordinaryus 23.02.2007 17:11:35
mor ve ötesi nin bu şarkıyı ilk kez bir konserde söylediğini duyduğumda çok merak etmiştim nasıl bir şarkı diye. konusunu tahmin etmek zor olmadı benim için. ama şarkıyı dinlediğimde bu şarkının benim düşünebildiğimden çok daha iyi olduğunu anladım .düşünceler benim tahmin edebileceğimden çok daha net ifade edilmişti bu şarkıyı dinledikten sonra iyi ki mor ve ötesi dinleyicisiyim dedim bir kez daha -gerçi bunu çoğu kez söylüyorum-

www.bleda.tr.cx 24.02.2007 10:08:39
bu şarkı çok şey anlatıyor...darbeyle ilgili Wink

24.02.2007 18:34:58
darbe gibi şarkılar lazım özellikle bu aralar Wink

mvökeş[dnz] 17.03.2007 18:24:28
bu şarkıyı ilk dinlediğimde pek anlamamıştım doğal olarak...hatta kaşıklı sazlı bölüm gelince deyim yerindeyse göbek atıyordum!!allahım ne kadar aptalmışım!!!mvö'nün yapmış olduğu hangi şarkı düşünmeden,oynaya oynaya dinlendiki bu öyle dinlensin!gerçekten bu albümü aldıktan bikaç gün sonraya kadar bayağı saçmalamışım..neyse sonra biraz öğrendim bu konuyu ve dayanamayıp azıcık soruşturdum..sonra parçaya bakış açım değişti,ciddiye almaya,anlamaya çalışmaya başladım...babama kalsa k.evren iyi bir devrimci ve darbe'nin yaşanması gerekiyordu..yoksa bu ülke bugün başka bir konumda olacakmışşş.ve ülke huzuru için bazı kişilerin bir takım cezaları alması gerekiyormuş...(tıpkı erdal eren gibi ama o suçsuz)

bu konu hakkında babama soru sorunca 'neden kafanı bunlara takıyorsun.sakın darbelerle sağla solla falan uğraşma,senin için önemli olan okul..eğer yanlış düşüncelere kapılırsan ve faliyetlerde bulunursan beni karşında bulursun'dedi.zamanında dedemde(toprağı bol olsun)böyle karşı çıkmasaymış,evlatlıktan reddederim demeseymiş babam belkide şu an hapiste olacakmış...

klibe gelince aslında çekilmeli..hatta albümün kapanış şarkısı olmalı süper olur bence...piyasalaşır,özentilerin diline düşer falan ama bunlar artık olağan şeyler...tıpkı diğerleri gibi şirket uyan cambaz gibi...şarkıyı anlamadan klip eleştiriyorlar..deli oluyorum ama gerçek bunlar!!

17.03.2007 20:24:06
Ya bu şarkıda aşk şarkısı sanılırmı yuh diyorum akıl var mantık var ya.Sevgililerin bir birini asmayıptaa beslediği bir dünya'da yaşıyoruzda bizim mi haberimiz yok.
Birde Büyük Düşler'in en basit en açık şarkısı budur hatta mvö tarihinin en açık hesap soran şarkılarındandır bu konuşulmuştu hayranlardan birisi sormuştu Harun'da kafasında cevap hazırlamıştı.Soruda mvö kelime oyunları yapmayı severdi bu şarkı çok açık neden böyle diye sorulmuş galiba.
Bende merak etmiştim neden bu basit diye ama cevabı aldık zaten bu konuda lafı dolandırmaya gerek yok direkt hesap sormak insanlara göstermek daha iyi olmuş.
Darbe'de aslında kelime oyunları var ama çok açık evren olayını anlamadı herhalde insanlar ilk önce Erdal'dan kestirdiler .
Albümlerde herzaman rastlarmıyız bilmemde bu sonraki albümde olabilir geçiş albümü büyük düşler Irak olayının iyice üzerine gidiyor mvö elemanlar şarkılar olsun konuşmalar olsun onlardanda hesap sorarlar ama kendi ağızlarından değil Irak'taki savaşın ortasındaki bir çocuğun ağzından.Bekliyorum ben böyle bir şarkı diğer albümde darbe habercisi gibi geliyor bana . Sound olarakta farklı zaten .Değişik ve yakalayıcı kısmı olan bir şarkı olmuş.

dark_life 14.05.2007 17:45:53
erdal eren 17 yaşında idam edildi ve birdaha hc buyumeyecek..
kenan evren 90 yaşında yalısında cicek bocek resimleri  yapıyor...
insan bazen sayılara tahammül edemiyor...

haksız mıyım?Huh

emoistbiso 18.05.2007 17:29:39
büyük bir darbe yaşadım sadece...
allah yaşatmasın...

karlmarx 18.05.2007 17:52:40
erdal eren 17 yaşında idam edildi ve birdaha hc buyumeyecek..
kenan evren 90 yaşında yalısında cicek bocek resimleri  yapıyor...
insan bazen sayılara tahammül edemiyor...

haksız mıyım?Huh
 Çok haklısınız bir DARBE'nin etkisi  bu kadar güzel anlatılır ancak.....

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 [ 9 ] 10 11 12 13 14 15 16 17