|
||
| evet iyi fikir...başka bi şarkı hakkında biraz da olsa bi bilgisi olan var mı??? | ||
|
||
evet iyi fikir...başka bi şarkı hakkında biraz da olsa bi bilgisi olan var mı??? anlamını çözebilmek için şarkı sözelrini okumak yeter ve bunuda resmi siteden yapabilirsiniz nasılk olsa artık yenilendi ve tüm aşrkı sözleri var ordan okuyup anlamalr çıkarabiliriz öylece hepimiz değişi anlamlar buluruz fikir alışverişi yaparız gerekirse tartışırız ama anlamı yakalarız bir şekilde .
|
||
|
||
teoman ın yeni albümündeki "iki çoçuk" adlı şarkıda da erdal eren'den bahsediyor... diim dedim ![]() el sallamıştı annesine bayram izni dönüşünde hissetmiş miydi oğlunu kurşun kalbi deldiğinde kan revan içinde yanyana aynı köprüde annelerinin rüyalarında öldükleri yaşlarıyla ateşi harlı delikanlılar, ne şehit ne kahramanlar düşmansız bir savaşta düştüler kalkmayacaklar emin değildi kendi bile dokunmuş muydu tetiğine kesin olan tek şeyse en yakın mahkumdu ipe. 'kalpte kurşun ilmek boyunda iki çocuk ölüm karşısında hep çocuk kalacaklar büyümeden birer tabutta ama yaşıyorlar, gülüyorlar annelerinin rüyalarında. bu şarkı kısmı.bunun dışında aralarda yine olayla ilgili konuşmlar war daha da ayrıntılısı,belki daha da üzücüsü..son mektup
![]() Sevgili annem, babam ve kardeşlerim; Sizlere bugüne kadar pek sağlıklı mektup yazamadım. Ayrıca konuşma olanağımız ve görüşmemizde olmadı. Zaten dışarıdayken de birbirimizi anlayacak şekilde konuşamadık.(Bu konuda sizlere karşı büyük oranda hatalı davrandım. Ancak bunu size karşı saygı duymadığım, bu nedenle böyle davrandığım şeklinde yorumlamamanızı dilerim) Bu nedenle sizlere anlatacağım, konuşacağım çok şey var. Ancak olanak yok. Düşüncelerimi bu mektupla anlatmaya çalışacağım. Şu anda ne durumda olacağınızı tahmin ediyorum. Ama çok açıklıkla söylüyorum ki benim moralim çok iyi ve ölümden de korkum yok. Çok büyük bir ihtimalle bu işin ölümle sonuçlanacağını çok iyi biliyorum. Buna rağmen korkuya, yılgınlığa, karamsarlığa kapılmıyorum ve devrimci olduğum, mücadeleye katıldığım için onur duyuyorum. Böyle düşünmem, böyle davranmam,halka ve devrime olan inancımdan gelmektedir. Ölümden korkmadığımı söylemem, yaşamak istemediğim, yaşamaktan bıktığım şeklinde anlaşılmamalı. Elbette ki hayatta olmayı ve mücadele etmeyi arzularım. Ancak karşıma ölüm çıkmışsa, bundan korkmamam, cesaretle karşılamam gerekir. Biliyorsunuz ki bu ceza işlediğim iddia edilen suçtan verilmedi. Asıl amaçlanan böyle bir olayla gözdağı vermek ve mücadeleyi engellemek hedefine dayalıdır. Bu nedenle sizinde bildiğiniz gibi, kendi hukuk kurallarını çiğneyerek bu cezayı verdiler. Cezaevinde yapılan (Neler olduğunu ayrıntılı bir biçimde öğrenirsiniz sanırım) insanlık dışı zulüm altında inletildik. O kadar aşağılık, o kadar canice şeyler gördüm ki, bugünlerde yaşamak bir işkence haline geldi. İşte bu durumda Ölü korkulacak bir şey değil, şiddetle arzulanan bir olay, bir kurtuluş haline geldi. Böyle bir durumda insanın intihar ederek yaşamına son vermesi işten bile değildir. Ancak ben bu durumda irademi kullanarak, ne pahasına olursa olsun yaşamımı sürdürdüm. Hem de ileride bir gün öldürüleceğimi bile bile. Sizlere bunları anlatmamın nedeni yaşamaktan bıktığım yada meselenin önemini, ciddiyetini kavramadığım gibi yanlış bir düşünceye kapılmamanız içindir. Bütün bu yapılanlar,başımdan geçenler, kinimi binlerce kez daha arttırdı ve mücadele azmimi körükledi. Halka ve devrime olan inancımı yok edemedi. Mücadeleyi sonuna kadar, en iyi bir şekilde yürütmek ve yükseltmekten başka amacım yoktur. Mesele benim açımdan kısaca böyle. Ancak sizin açınızdan daha farklı, daha zor olduğunu biliyorum. Anne, baba ve evlat arasındaki sevgi çok güçlüdür, kolay kolay kaybolmaz. Ve evlat acısının da sizin için ne derece etkili olacağını biliyorum. Ama ne kadar zor da olsa bu tür duygusal yönleri bir kenara bırakmanızı istiyorum. Şunu bilmenizi ve kabul etmenizi isterim ki, sizin binlerce evladınız var. Bunlardan daha niceleri katledilecek, yaşamlarını yitirecek, ama yok olmayacaklar. Mücadele devam edecek ve onlar mücadele alanlarında yaşayacaklar. Sizlerden istediğim bunu böyle bilmeniz, daha iyi kavramaya çaba göstermenizdir. Zavallı ve çaresiz biriymiş gibi ardımdan ağlamanız beni yaralar. Bu konuda ne kadar güçlü, ne kadar cesur olursanız, beni o kadar mutlu edersiniz. Hepinize özgür ve mutlu yaşam dilerim. Devrimci selamlar Oğlunuz Erdal |
||
|
||
Ya mektubu okudum ağladım ben ...Şarkı zaten gayet açık belli...Geçmişte bunlar oldu...İnanç uğruna insanlar alınları açık öldüler....Onlar kendi düşüncelerini sawundular..Hiç bi zamn hiç kimseden çekinmediler..ÖLümle bile oyun oynadılar düşünceleri uğruna...Ve belkide bu uğurda ölmek onlar için büyük bi şerefti...Deniz Gezmiş de var hepimiz biliriz...Ve bu olaylar o zmanları en güzel açıklayan şarkı 'DARBE'
|
||
|
||
| deniz gezmiş demek istedi heralde arkadaşım ama evt ve bunlar gibi daha yüzlerce insan var düşünceleri uğruna ölen | ||
|
||
| şarkı gerçekten çok güzel.ben erdal eren'in hikayesini teoman'ın şarkısına yer vermesinden sonra merak ettim ve araştırdım..gerçekten çok kötü bir olay..hele hele hiç suçu yokken idam edilmesi dahada kötü..ayrıca erdal eren teoman'ın akrabasıymış(bir röportajında demişti) adamın hyat hikayesini filme çevirmeyi düşünüyorlarmış teoman'da şarkısını yapmış..teonam'ınkide çok güzel bir şarkı..iki çocuk biri erdal diğeride inzibat eri..... | ||
|
||
| evet şarkı budur artık bıktık kim kiminle nerde ne etsin şarkılardan gerçekten bu mektubu ve yazuyı paylaşan arkadaşlarıma ve mor ve ötesine ve teo çok teşekkür ediyorum ayrıca 12 eylül ile bilgisi olanların biz genç kuşaklarla paylaşmasını istiyor bilgisi olan arkadaşların yazmasını istiyoruz | ||
|
||
| hikaye çok ilginç ilk defa duydum şimdi bunları ve şaşırdım ama parça da çok güzel uyuyor ayrıca bir yerinde bağlama sesi var oraya bitiyorum |
||
|
||
| Babam bu dönem ve ondan öceki olaylara yakından tanık olduğu için şarkıyı ilk dinlettiğimde gözleri doldu ben tam çözemediğim için biraz tartıştık ve kesinlikle harika bir şarkı olayları yaşayanlardan dinlerseniz veya okursanız çok daha anlamlı olduğunu göreceksiniz. | ||
|
||
| Albumdeki en guclu parca bu hakkaten de. Gerek verdigi mesajla gerek muzigiyle cok guclu bi durusu var bu sarkinin. Inandigi seyler ugruna olumden korkmayan cesur insana ithaf edilmesi cok ince bi davranis. Boyle bi hareket ancak MVO'yw yakisirdi. | ||
|
||
| Teoman'in sarkisini ben o kadar begenmedim yani sozler guzel de yorumlayis tarzini pek tutmadim. Bu konuyla ilgili ben de soyle bisiler okudum. Teoman'in sarkisinda gecen: {Hep çocuk kalacaklar büyümeden birer tabutta Ama yaşıyorlar, gülüyorlar annelerinin rüyalarında} kisminda da annesinin Erdal'i hala 17 yasindaki haliyle ruyalarinda gormesini anlatiyo. Bu sarkida gecen diger cocuk da Erdal Eren tarafindan olduruldugu soylenen{ki bunun dogru olduguna dair hicbir kanit yokmus,bence kesin bir iftira,bahane gibi bisey} genc askermis. |
||
|
||
| ya gerçekten ağlanılacak bir konu üzwrine yazılmış ama bakın o ölmemiş hala yaşatıyorlar ama bu kadar işkence görmüşse off eminim çok kötüdür ya bende ağladım ne yalan söyleyeyim ne günlermiş öyle burdan mvö yü tebrik ediyor işte yine duyarlığına örnek bir şey ayrıca erdalıda burdan anıyorum... |
||
|
||
| tam mvö tarzında bir şarkı 80 ihtilalleri bu kadar güzel bir şekilde anlatılamaz insan kendine çeşitli sorular sormasına neden oluyor tebrikler mvö | ||
|
||
| BEN HİÇ BÖYLE OLDUGUNU BİLMİYODUM HAKİKATTEN MVÖ YAKISIR BİR SEY OLMUS...ZATEN ONLARI FARKLI KILAN BU TARZ DÜŞÜNCELERİ.......zaten insanları farklı kılanda düşüncelerdir....UNUTMAYALIM.......... | ||
|
||
bu şarkıya muhakkak klip çekilmeliiiiiiiiiiii...mesaj yerine tam iletilsin değil mii
|
||