|
||
o astıkları bikaç kişiyi asmasalar daha kötü olabilirdi (belki) (astıkları kişileri neden astıklarını bilmiyorumda.. ) o astıkları kişileri fikir ve inançları uğruna astılar, şimdi de fikir ve inançlar için tü... denen maddeyi konu yapıyorlar! |
||
|
||
çok dokundurucu her dinlediğimde öfkemin kabardığı duygulandığım ama konserde harunun müthiş dansının aklıma geldiği gülümsediğim sıradışı parça
|
||
|
||
| türkiyenin kaos yıllarını_darbe yıllarını_ anlatan müthiş şarkı...nitekim,asmayalım da besleyelim mi? gibi kenan evrenin sözleri de şarkıya eklenince anlıorz ki cuntacılara karşı dokunaklı bir şarkı.. | ||
|
||
| bütün o emperyalist ve batı özentisi gerizekalı tikilerin dinlemesi gereken müthiş bir şarkı bence..hangi grup ya da hangi şarkıcı bu kadar cesur olup böyle bir şarkı yapabilirdi ki..hakikaten bu grubu sevmekte haklıyım.. | ||
|
||
| mvö nün en iyi şarkılarından | ||
|
||
| albüm yeni çıktığında şarkı sözlerini okurken darbe de takılıp kalmıştım kendi kendime işte bu diyordum. DARBE kesinlikle öte bir şarkı ve tabi anlayana ama dünya yıkılsa bile anlamıcak okadar çok mahluk var ki
|
||
|
||
| mor ve ötesinin sevdiğim en anlamlı bulduğum şarkılarından biridir . şarkı doğaçlama ortaya çımış röportajlarında okumuştum | ||
|
||
mor ve ötesinin sevdiğim en anlamlı bulduğum şarkılarından biridir . şarkı doğaçlama ortaya çımış röportajlarında okumuştum hadi ya bu kadar güzel bir şarkı doğaçlama oluyorsa vayy be
|
||
|
||
| çok anlamlı sözler...böle bi şarkı oluşturma fikirlerinden dolayı onları kutluorum.. sonuçta 12 eylül darbesiyle toplum olarak bi kaos yaşadık,etkilendik,sarsıldık...bu olumsuzlukları şarkıyla anlatmak onları bambaşka yapıo |
||
|
||
eğer 12 eylül zamanlarında gerçekleşen kaostan etkilenip özelliklede doğaçlama yoldan böyle bir şarkı çıktıysa anlıyorum ki MORların yeni albümleri gündemdeki olaylarla daha da harika olacak
|
||
|
||
| her zaman olduğu gibi bu şarkıda da sadece 12 eylüldeki darbeyi anlatıyorlar demenin yanlış olduğunu düşünüyorum.. mor ve ötesi : birbirinden çok farklı iki kavramı şarkılarında özdeşleştirip anlatan bir grup .(politika ve aşk ).ben bu şekilde tanımlıyorum onları . örnek olarak en yakın bulduğum ''yardım et '' adlı parçayı verebilirim.şarkı a.b.d nin nükleer silah başlığı saklıyorlar bahanesine göndermenin yapıldığı politik bir şarkı ve aynı zamanda aşk şarkısıdır .''kimler yalansız ki onlar ağlasın, kimler günahsız ki onlar saklasın ''burada hem ırak hemde aşık anlatılıyor .her türlü ispatlayabilirim (elbette ki ana tema 12 eylül darbesidir ama aşkta var)..darbeninde bazı sözleri aşkı yansıtıyor.hangileri derseniz evreni gördüm sıkı olaydı bir darbe geldi başıma sakla kendini sağlam bir rövanş için sizce mor ve ötesi herhangi bir şarkısında sadece politik görüşünü veya sadece aşkı anlatıyor olabilir mi ? bence hayır herzaman ikisini birlikte anlatıyorlar ,mükemmel olanda bu yönleridir... |
||
|
||
| Harun'un konserdeki mimik ve jestlerinden şarkının kime neden yazıldığını anlamak çokta zor değil grup üyelerinin fikirlerini bildiğimden mesajların kime olduğunu da biliyorum | ||
|
||
her zaman olduğu gibi bu şarkıda da sadece 12 eylüldeki darbeyi anlatıyorlar demenin yanlış olduğunu düşünüyorum.. mor ve ötesi : birbirinden çok farklı iki kavramı şarkılarında özdeşleştirip anlatan bir grup .(politika ve aşk ).ben bu şekilde tanımlıyorum onları . örnek olarak en yakın bulduğum ''yardım et '' adlı parçayı verebilirim.şarkı a.b.d nin nükleer silah başlığı saklıyorlar bahanesine göndermenin yapıldığı politik bir şarkı ve aynı zamanda aşk şarkısıdır .''kimler yalansız ki onlar ağlasın, kimler günahsız ki onlar saklasın ''burada hem ırak hemde aşık anlatılıyor .her türlü ispatlayabilirim (elbette ki ana tema 12 eylül darbesidir ama aşkta var)..darbeninde bazı sözleri aşkı yansıtıyor.hangileri derseniz evreni gördüm sıkı olaydı bir darbe geldi başıma sakla kendini sağlam bir rövanş için sizce mor ve ötesi herhangi bir şarkısında sadece politik görüşünü veya sadece aşkı anlatıyor olabilir mi ? bence hayır herzaman ikisini birlikte anlatıyorlar ,mükemmel olanda bu yönleridir... aşk doğanın bir gereğidir zaten. bu nedenle her sözü aşk diye algılamak olağandır. ama aşk şarkısı diyebileceğimiz şarkılar bellidir. sonuçta aşık olduğun bi davan da olabilir. insanlara aşık olabilirsin. bunu duygularla anlatmaktır önemli olan... darbe tabiki kafadan bodozlama bi tabirle politik şarkıdır... |
||
|
||
| cambaz,darbe,yardım et,şirket ve diğerleri ben politik değildir demiyorum.ama hepsinin içinde aşkta var... nitekim harun abi bir çok yerde küçük ip uçları vermiştir.. en son hatırladığım ntv de aysun kayacının cambazı ben aşk şarkısı olarak dinlerdim..vs demesi üzerine ; - ben hala aşk şarkısı olarak dinlerim demişti .... |
||
|
||
cambaz,darbe,yardım et,şirket ve diğerleri ben politik değildir demiyorum.ama hepsinin içinde aşkta var... nitekim harun abi bir çok yerde küçük ip uçları vermiştir.. en son hatırladığım ntv de aysun kayacının cambazı ben aşk şarkısı olarak dinlerdim..vs demesi üzerine ; - ben hala aşk şarkısı olarak dinlerim demişti .... Dalga amaçlı söylemişti sanırım o lafı.. |
||