mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Büyük Düşler

Konu: darbe

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [ 13 ] 14 15 16

kaygusuz 01.04.2008 21:50:20
asmayalım da besleyelim mi?

burki 01.04.2008 22:24:36
cambaz,darbe,yardım et,şirket ve diğerleri ben politik değildir demiyorum.ama hepsinin içinde aşkta var... nitekim harun abi bir çok yerde küçük ip uçları vermiştir..
en son hatırladığım ntv de aysun kayacının cambazı ben aşk şarkısı olarak dinlerdim..vs demesi üzerine ;
- ben hala aşk şarkısı olarak dinlerim demişti ....

Dalga amaçlı söylemişti sanırım o lafı..

evet dalga amaçlıydı ben de hatırlıyorum.

denizz 01.04.2008 22:47:00
Dinledikçe, bu grubu sevdiğim için kendimle gurur duyuyorm... Tongue yani hayran olmamak elde değil...

zafer_bergama23 02.04.2008 13:47:10
dalga amaçlı söylemedi bence gayet ciddi bir insan Harun Tekin...
arkadaşlar ben konuyu mor ve ötesi politik dokundurmalı aşk şarkıları yapan bir gruptur
diyerek noktalıyorum.

burki 02.04.2008 16:19:21
dalga amaçlı söylemedi bence gayet ciddi bir insan Harun Tekin...
arkadaşlar ben konuyu mor ve ötesi politik dokundurmalı aşk şarkıları yapan bir gruptur
diyerek noktalıyorum.

Harun Tekin bunu Makina'da şöyle açıklıyor:
okan:genç bir kadının genç bir adama vurduğu darbe mi anlatılıyor?
harun:hayır başına vurmuş bir darbe gelmiş başına...
okan:başına bir darbe gelmiş başına;ee güzel sözleri de çok güzel
harun:hep bi altarnatif okuması vardır bizde Cheesy

bercem_93 02.04.2008 16:22:05
mor ve ötesinin sevdiğim en anlamlı bulduğum şarkılarından biridir . şarkı doğaçlama ortaya çımış röportajlarında okumuştum

gercekten müthiş birşey bu ya

immortal_deniz 02.04.2008 16:43:33
Ciddi bir insan olması dalga geçmek için ya da o ortama uygun olarak böyle bir laf söylemesine engel değil ki.Ciddilik konusunda grubun söyledikleri de ortada zaten.Özellikle radyo programlarında dinlerken kriz geçirten geyikleriyle ünlülerdir ayrı mesele. Grin

Çift anlamlılık konusunda haklısın ama bahsettiğin şarkılarda kesinlikle aşk olmadığını düşünüyorum ben de.Nitekim Darbe de içeriği açısından en net Mvö şarkısıdır.

burki 02.04.2008 16:47:17
Ciddi bir insan olması dalga geçmek için ya da o ortama uygun olarak böyle bir laf söylemesine engel değil ki.Ciddilik konusunda grubun söyledikleri de ortada zaten.Özellikle radyo programlarında dinlerken kriz geçirten geyikleriyle ünlülerdir ayrı mesele. Grin

Çift anlamlılık konusunda haklısın ama bahsettiğin şarkılarda kesinlikle aşk olmadığını düşünüyorum ben de.Nitekim Darbe de içeriği açısından en net Mvö şarkısıdır.

bi radyo programında aşk şarkısı mı diye sorarsan mor ve ötesi'nden Harun ağabeyimizin tepkisini tahmin edebiliyorum Cheesy

zafer_bergama23 02.04.2008 18:34:49

hem çift anlamlılık konusunda haklısın diyorsun hemde bahsettiğin şarkılarda kesinlikle  aşk
yoktur.. ah ben bir çelişkinin kurbanıyım  Grin
konu kapatmak istedikçe büyüyor . yazmaz olaydım  Sad

immortal_deniz 02.04.2008 19:30:20
Çift anlamlılık derken hem politiklik,hayata bakış,aşk gibi kavramlardan bahsetmiştim.Diğer şarkılarda buna ben de katılıyorum.Ama ismini verdiğin şarkılarda değil.Çünkü o şarkılarda anlam fazlasıyla net. Smiley
Darbe de buna en iyi örnek.Bu şarkıdan başka bir anlam çıkarılması zor,hele aşk..Söylediğim bu  Wink

zafer_bergama23 02.04.2008 19:37:39
tamam ...aslında aynı fikirdeyiz..
harun abi bu konuda şöyle demiş; (şarkıların anlamları konusunda )
Şarkılar sonucunda para kazanılabilir.
Ama benim açımdan en önemli şey, şarkılar üzerinden "anlatı savaşları" tabir edilen bir şey yaptırmak.
 Bir şeye hayır demiş olmak için hayır demek, şarkı formatı içerisinde çok sıkıcı bir şey.
Çünkü siz "nerede estetik, nerede yaratıcılık" diye çok haklı sorularla karşılaşabilirsiniz.

bu bağlamda hiçbir şarkı sadece politik değildir.darbede dahil ... çok az da olsa bir iki sözde olsa aşk var..
yoksa çok yalın bir anlatım olurdu.estetik ve yaratıcı olmazdı. beni anlamanız için sizinde başınıza bir darbe gelmesi lazım ..
demek istediğim budur.hepinizi çok seviyorum  Smiley

ece77 16.04.2008 15:01:39
biraz önce k-rock'ta dinledim şarkıyı...
benim bildiğim,radyolarda klibi olan veya çekilecek olan şarkılar çalınmaz mı? Huh eee o zaman...
ama eğer klip işi filan yoksa da bazılarınızı heyecanlandırdıysam da özür dilerim...
bu konuyu bilen biri yazsın

cansu_hrn tkn 18.04.2008 13:08:48
yaa bende bu sarkıyı ve anlatmak istediklerini çok beğendim cok guzel

r0ckLale 09.05.2008 16:25:13
asmayalim da besleyelim mi? yeri cok güzel bence

gözdeniz 10.05.2008 20:31:07
biraz önce k-rock'ta dinledim şarkıyı...
benim bildiğim,radyolarda klibi olan veya çekilecek olan şarkılar çalınmaz mı? Huh eee o zaman...
ama eğer klip işi filan yoksa da bazılarınızı heyecanlandırdıysam da özür dilerim...
bu konuyu bilen biri yazsın
Yok yok.K-rock sakinin de şarkılarını çalıyordu.Ben darbeyi de orda birçok kez dinledim ama ora kaliteli bir kanal olduğu için kliple ilgileri olduğunu düşünmüyorum ben.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [ 13 ] 14 15 16