|
||
12 eylül darbesinden 2 sene sonra babam askerdeymiş. hep anlatır. ankara mamak cezaevinde yapmış. cezaevinde hep işkence yaparlarmış. babam işkence sesleri duyarmış. bu şarkıyı dinleyince hep babamın dedikleri aklıma geliyor
|
||
|
||
İLK DUYDUGUM ZAMAN MOR VE ÖTESİYLE BİR KEZ DAHA GURUR DUYMUSTUM
ÇÜNKÜ BİRÇOK SANATÇI YAŞAMIŞ OLDUGU DÖNEMİ GÖZ ARDI EDEBİLİYOR MOR VE ÖTESİ KAYITSIZ KALMADIGI İÇİN BENİM İÇİN HEP VAZGEÇİLMEZİM OLARAK KALACAK ![]() |
||
|
||
çok ilginç ya..ben de neten özellikle albümde netekim yazıyo diye merak ediyodum.. ![]() netekim sözünü kenan evren çok kullanırmış ondan. |
||
|
||
çok ilginç ya..ben de neten özellikle albümde netekim yazıyo diye merak ediyodum.. ![]() netekim sözünü kenan evren çok kullanırmış ondan. evet ben de öyle duuydum kenan evren çok kullanırmış. hatta bi gazete haberinde "evini de satacak 'netekim'"başlığını görmüşlüğüm vardır |
||
|
||
| sözleri çok hoşuma gitti HELAL!!! size MVö;D | ||
|
||
Konusunu zaten biliyordum ama ayrıntılı bilgi daha iyi oldu.Mor Ve Otesi'ni sevmemin bir sebebide budur.Gecmişte yaşananlara bitti gozüyle değil yaşandı gozüyle bakıyorlar.Teşekkürler MVO...
|
||
|
||
çok güzel bir şarkı dinlerken kendimi başka bir yerde buluyorum
|
||
|
||
mor ve ötesi nin en az dinlediğim şarkısı 1 yıldır dinlemiyorum beLkide..
|
||
|
||
| şu an belki inanmıyacaksınız ama iliklerime kadar titriyorum ve olanları bildiğimden midem bulanıyor.. evet erdal 16 sında asıldı gencecikken belkide(ki yüksek ihtimal) işlemediği bir suç yüzünden peki kenan evren hükümet ne dedi asmayalım da besleyelim mi darbe zamanında ne yargıda özgürlük vardı ne türkiye de arkadaşlar bu konuları araştırın hepimizin bilmesi gerek... şuan hükümet nasıl tepemize ediyor(kibar olmaya çalışıyorum) sanıyorsunuz erdallar öldürüldükçe halk o zamanlar sindirildi şimdi kimse baş kaldıramıyor bu düzene...... sadece dinlemeyin mor ve ötesinin çağrısına kulak verin... |
||
|
||
| bu şarkıyı bu yüzden seviyorum işte.. erdal ve onun gibiler için.. ve mor ve ötesi'ni bir kez daha seviyorum..iyi ki varsınız..iyi ki bazı şeyleri hala unutmadınız.. ![]() color] |
||
|
||
'sakla kendini sağlam bir rövanş için' ve 'ERDAL ı gördüm darağacında 16 yasında ölürken netekim bir sey yapmazdı sadece bakardı sonrası serbest sonrası pazar' bu müthişliği anlatacak söz bulamıyorum gerçekten harika
|
||
|
||
| ben bu şarkıyı ilk 16 aralık eskişehir hayal kahvesi konserinde duymuştum..o zaman henüz büyük düşler albümü yok..o yılın mayısında çıktı..sizlerle yeni albümümüzden bir şarkı paylaşmak istiyoruz dedi harun..başladılar darbeyi çalmaya..sözleri başta çok anlamadık hani kulağının aşina olduğu şeyi daha iyi anlarsın.. fakat asmayalım da besleyelim mi bölümünü o kadar net anladım ki..evet dedim mor ve ötesi döktürmüş yine.. |
||
|
||
HARİKAAAAAAAAAAAAAAA
|
||
|
||
| 12 eylül'de ayrı bir önem kazanan benim için erdal eren'i,sol'u en iyi anlatan şarkıdır.. | ||
|
||
| ''Artık''İçimden -abi artık Harun Tekin Kenan Evren fanı olur dediğim şarkı.(ov evet önyargılıyım vs...) | ||