|
||
çok iyi olmuş yaa..çok garip hissettim kendimi sanki erdal eren arkamdaymıs gıbı hıssetim
|
||
|
||
| Tam anlamıyla açık ve net bir şarkı. Hele en sonundaki 'Asmayalım da besleyelim mi?'sözünün bağlamayla desteklenmesiyle daha da etkileyici olmuş.Bence ara sıra şarkılarında farklı müzik aletlerine yer vermeleri şarkıları daha da ilginç ve güzel yapıyor. |
||
|
||
12 eylüle darbeye yazılmış süper ötesi bi şarkı..hatta bencede şarkıdan öte bişey.bunu sadece albümdeki herhangi bi beste diye diil içindeki anlamı almak için dinlemeli insan..12 eylül gününü kmise unutmamalı unutamazda..çünkü öle bi vahşeti unutmak istesenizde mutlaka bi gün o görüntüler aklınıza geldikçe içiniz sızlayacaktır...lafımız sana kenan evren.!!!
|
||
|
||
ilk dinlediğimde şok olduğum daha sonra sözleriyle kendimi çok tuhaf hissettiğim şarkı..ayrıca beni büyük düşler albümüne bağlayanda darbe olmuştur
|
||
|
||
gerektiğinde asmak beslemekten daha iyidir...farklı açılardan bakmak gerek... o farklı açıyı açıklar mısın çok merak ettim? 1. olayın ilahi yanı: allahın verdiği canı allahtan başka kimse alamaz!! 2. olayın adalet yanı: düşünce özgürlüğü denen bir şey var.kimseyi düşüncelerinden ve savunduklarından dolayı yargılayamayız.katılmazsak biz de kendi düşüncemizi savunuruz ama karşı tarafa en ufak bir şey bile yapma hakkımız yok. 3. bunu da sen ekle bakalım görelim farklı açıyı? |
||
|
||
açıklamayı yapan ve erdalın mektubunu yazan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. ben olayın bu kadarını bilmiyordum. yemin ederim hem açıklamayı hem mektubu okurken hüngür hüngür ağladım şu an kenan çıksa karşıma bir saniye düşünmeden öldürürüm adamdan öyle nefret ediyorum artık hala tüylerim diken diken... eden bulur ben buna çok inanıyorum o kenanın yaptıkları yanına kalmayacak... kendisine bişey olmasa bile en azından bir yakınıdan çıkar bunun acısı inanıyorum buna yaptığı yanına kar kalmayacak ![]() erdal seni unutmayacağız... emin ol kimse seni (mektubunda belirttiğin gibi) aciz ve güçsüz görmüyor... benim gözümde seni astırmaya gücü yetenlerden bile güçlüsün... |
||
|
||
HEM TEOMAN'NIN (İKİ ÇOCUK) HEM DE MVÖ'NİN (DARBE) ÇOK KALİTELİ PARÇALAR.UMARIM BÜYÜK SES UYANDIRIR.UMARIM kenan evren BEYLERDE DİNLEMİŞTİR......... bence de.mor ve ötesine ve teomana sonsuz teşekkürler... bu kadar muhteşem, güzel ve son derece açık, net ve büyük bir anlama sahip şarkılar yaptıkları için... umarım teomanın erdalın hayatını film yapacağı doğrudur, bu süper ötesi olur... bu iki şarkıya da klip çekilmeli mutlaka... evet belki gereksiz kişilerin ağzına takılacak ama onlar bir gün başka şarkıları ağızlarına takacaklar... anlaması gerekenler ise bu şarkıları hiç unutmayacak!! |
||
|
||
ya bunları okudum okuyalı darbe ve iki çocuk benim için daha da bir anlamlaştı.. hatta 2 gün önce gece yatakta telefonumla müzik dinliyordum... uyku tutmamiştı... iki çocuğu dinlerken dayanamadım ağladım ![]() "hep çocuk kalacaklar büyümeden birer tabutta ama yaşıyorlar, gülüyorlar annelerinin rüyalarında."
|
||
|
||
| böyle bi şarkı yazdıkları için onlara minnettarım.çünkü bizim insanımız geçmişini hemen unutan bi millet ve geçmişine önem vermeyen bi millet.bu şarkı bizim insanımıza sanki bi tokat oldu.şu andaki insanların çoğuna 12 eylülü sorsak çoğu bilmez.bence böyle büyük bi olayın bütün gençliğin bilmesi lazım.sadece o dönemdeki insanlarla kalmamalı bu olay.çünkü öyle basit bir olay değil bu.o kadar acılar yaşandı,canlar yakıldı.tıpkı erdal gibi kim bilir daha kaç insan boşu boşuna asıldı.neyse lafı fazla uzatmıyım.çünkü bu konu bitmez.inşallah mor ve ötesi bu şarkıya bir klip çeker.onlara sonsuz teşekkürler.böyle anlamlı bir şarkı yazdıkları için helal olsun | ||
|
||
| halamın da sıkı mvö dinleyicisi olduğunu öğrendiğim zaman bu şarkının çok büyük etkisinin olduğunu düşünmüşümdür.gerçekten çok güzel bir şarkı.bu şarkı için bir röportajda "12 eylül'ü öğretiyorsunuz" dediklerinde harun abi "paylaşıyoruz" demişti.bu sözü çok hoşuma gidiyor benim.mvö iyi ki böyle bir şarkı yapmış.bu şarkı onların ne kadar cesur,bilinçli ve aklı başında adamlar olduğunun en güzel kanıtlarından biri.teşekkürler onlara... | ||
|
||
harun abi çok iyi bir cevap vermiş... ayakta alkışlarım o sözünü... mvö gerçekten çok bilinçi ve aklı başında bir grup... en önemlisi de örnek alınması gereken bir grup olması...
|
||
|
||
| bu şarkının vokalinde harun tekin in son kısımlara doğru "bir darbe " derken biri pir gibi çıkarışı dikkat çekici patlıyor ses sanki ilginç... | ||
|
||
| içimde çok fazla darbe yaşadığım için şarkının "bir darbe geldi başıma" kısmını çoğu zaman bencillik edip sadece kendim için söylüyorum... | ||
|
||
| ben de bu şarkıyı başında öyle boş boş anlamadan dinliyordum sonra kuzen aydınlatttı beni anlattıkça da haa sahi dedim düştü jeton.çok iyi şarkı ya darbe dönemine bundan güzel laf konur mu ya.bir kaç dakikalık bir şarkıda koca dönem böyle mi güzel anlatılır. helal olsun.fazla söze gerek yok.böyle devam. | ||
|
||
| Desteklediğim ve tüm aklımla hissettiğim başarılı bir parça. Bu konu bir şarkı içerisinde ancak bu kadar iyi ifade edilir. | ||