|
||
| Daha çok insanları ilgilendiren konularda yapıyorlar işlerini. Sıradan gruplar gibi sadece aşk yada depresyon hakkında yazmıyorlar şarkılarını. Ve asıl güzel olanı bu mesajları müzikle bütünleştirmek.. Gerek siyasi görüşleri,gerek müzikleri,gerek yaptıkları iş ve ropörtajları benim çok ilgimi çekiyor ve neden fanları olduğumu bir kez daha hatırlatıyor bana. Tanışmam her ne kadar geç olsada onları tanıdığım için mutluyum. |
||
|
||
| belkide kaybetmiş oldugum benliğimi buluyorumm:) |
||
|
||
| Sadece bir muzik grubu diye tanimlayamadigim için... | ||
|
||
herkes onlar hakkında farklı şeyler söyleyebilir ama tek bir doğru var kısa ve öz onlar harikalar
|
||
|
||
| rock gibi bir müzik türünü bu kadar iyi yapan birkaç gruptan birisi diyebilirim ve bişey daha söylemeliyim ki düşünmek ,düşündüğünü farklı yollardan da olsa anlatabilmek ,kabullenmediğini haykırabilmek ve karşı çıkabilmek gibi zor şeyler onların bir çok şeye karşı duyarlı olduklarının kanıtı mvö herşeyiyle harika bir grup | ||
|
||
| benim için onlar diğer rock grupları gibi değil onlar daha çok aşktan kaçıp siyasi olayları göz önünde bulunduruyolar ve bunları müzikle birleştirince gerçekten dinlenmemesi imkansız bi şey ortaya çıkıyo.Konuşmaları olsun müzikleri olsun vermiş oldukları mesajlar olsun gerçekten beni onlara bağlayan nedenlerdir. onlar insanların en zor günlerinde şarkılarıyla ve benlikleriyle yardıma koşan insanlar mor ve ötesini diğerlerinden ayıran en büyük özellik de bu zaten..........onlara gerçekten tapıyorum....... |
||
|
||
| *çünkü mor ve ötesi bu ülkede protest bakış açışı taşıyan nadir gruplardan birisi. *çünkü mor ve ötesinin yaptığı müzikler, en az besteleri kadar etkileyici *çünkü mor ve ötesi, basit kelimeleri ard arda sıralayarak yapılan müziğin aksine, cümlelerin içine gizliyor mesajlarını. *çünkü mor ve ötesi samimi, içten, bilgili, duyarlı ve objektif *çünkü mor ve ötesi, darbeyi gören, dünyaya yalan söylediğini haykıran tek grup *çünkü mor ve ötesi, kalbimde,kalbinizde, kalbimizde çok büyük yere sahip bir grup. *çünkü, mor ve ötesini seviyorum,seviyorsunuz, seviyoruz... |
||
|
||
belki hic kimsenin sarki sözleri beni bu kadar anlatamazdi..veya beni degilde icimdekileri ve düsüncelerimi..iyiki var mor ve ötesi..düsüncelerimin dili onlar..o kadar grup o kadar sanatci dinledimki ..ama hic birine böyle baglanmadim mor ve ötesi bu dünyada bir istisna...mor ve ötesi fani olmakta
|
||
|
||
| Çünkü: Herkesin bana 'girme' dediği o yola girip emin adımlarla yürürken birden yere düşüp geriye baktığımda bana gülümseyen dört mor melek onlar... |
||
|
||
| karızmalar ya nedenı yok ama bunu dıcem | ||
|
||
| süper bir şarkı anlayışı var her şarkısı sıcak | ||
|
||
| onlar herşeyleriyle herkezden çok farklı | ||
|
||
| Size umut aşılayan oldu mu?Ya da,omzunuzda dört elin ağırlığını hissettiniz mi,yalnız kaldığınızda?Anlamlı bir mutluluğa büründünüz mü hiç?Mezarımın üzerinden güneş o gün bana doğdu...Yalnız şarkı değildim artık...Gökyüzü maviydi,dünyam rengarenkti...Beni o kuytu köşelerden çekip çıkarandı onlar...Ve sarıldım tüm hayallerime...Uyandım.Henüz yolun başındayım... 'Dünyanın gerçeklerini görüp ağlamak işten bile değil.Durmak çare değil!'Kulağıma bunları fısıldayan dört adam var;kalpleri de düşünceleri gibi kocaman...Ben varlığımı hissettim.Susmamayı,haykırmayı,görmeyi öğrendim...Ve doğrularını söylemeyi... Teşekkürler abilerim.Herşey için... |
||
|
||
| Çünkü oldukları gibiler,düşüncelerini ve doğrularını çekinmeden söylüyorlar,ciddi şeyler yapıp bunlara saygı duyan bizleri de ciddiye alıyorlar,müziğin zaten en iyisini yapıyorlar,piyasalaşmamışlar ve Türkiye'nin en kaliteli rock grubu onlar.. | ||
|
||
müziklerini (şarkı sözleri,klipler vs),toplumsal meselelere karşı duyarlı tavırlarını,carrismalarını çok beğeniyorum...kısacası mor ve ötesi olmazsa olmazımdır
|
||