|
||
| sanat bence sanat içindir.imkanlar başarıları,istekleri getirir.bazı şeylerle ilgilenebilmek ve alaka duyabilmek bitakım imkanların olmasını gerektiriyor.malesef günümüzde de ne yazık ki sanatla ilgili her türlü malzeme fahiş fiyatlara satılıyor.sanatla ilgili kitaplar,sanat ansiklopedileri deseniz onakeza.yani sanat kendi içinde çok da fazla halka inemeden belli bir kesime ve kendine hizmet edip duruyor.. | ||
|
||
| hand-e hercekten de cok doğru sölemişsin sanat artık eskisi gibi elle yapuılmıyo onu da teknolojiye ceviryiolar yani sanata olan ilgi ve alaka sanki yavaş yavaş güneş te eriyor öylemi |
||
|
||
| rockmmt tesekkür ederim ama ben dijital sanata karşı degilim sadece daha elit kesime hizmet etmekten kurtarılmalı ve sanata pek çok insanın yönelmesi sağlanmalı. | ||
|
||
Bence de doğru söylüyorsun.Bak ben sanata önem veren bir insanım çok severim sanatı, özellikle görsel sanatı.Diğer sanatlar ilgimi çekmiyor pek.Sen de galiba sanatçısın ha öyle mi Anladın sen onu.
|
||
|
||
| sanat kişinin kendisi içindir bir yerlere,birilerine ya da bir şeylere mal olsun diye yapılmaya çalışılırsa zaten sanat değeri taşımaz..ürünün oluşma sürecinde sanat kaygısı güdülür ancak toplum için yapıldığında ihtiyaç giderici birşeye dönüşür sanat eseri olmaktan uzaklaşır,diye düşünüyorum.. | ||
|
||
| %50 sanat sanat içindir. %50 sanat toplum içindir. şimdi ilk fikri açıklamaya gelince ortaya şöyle bir anlam çıkıyor. sanat ancak kendisini ifade edebildiğinde gelişir. tıpkı biz insanlar gibi... geliştikçe ortaya daha da güzel anlamlı bir duygu karmaşası çıkar... ikinci fikre gelince; sanat belirli bir kesime hitab etmelidir. yoksa sadece kendi yaratcısıyla özleşir ve varolduğu anda yok olmaya sürüklenir. kısacası onu kimse anlamaz... anlamaktan öte sonunu hazırlar... bence bu iki görüşte ortaklaşa var olmalı yapıtın üzerinde yoksa ne bizler anlarız ne de o kendini anlatabilir... |
||
|
||
%50 sanat sanat içindir. Kesinlikle.Zaten büyük sanat eserleri zaman aşımına uğramamış yüzyıllar sonra bile bizlere hitap edebiliyorsa.Onun buraya gelmesinin nedeni toplumdur.Adam öldü gitti hadi gömün onlar birlikte mi olacak? Hem bir kere insanlar kendi yaptıkları yapıtlara ne zaman kötü dediler ki inanarak beğenerek yapıyorlar tamam bunun bir önemi varda e dışarıya çıkart sadece sen beğeniyorsun ortada kaldın sap gibi al sanat eserini ne yaparsan yap kendine yapmıştın değil mi? siz takılın kafanıza göre.Leonarda taplolarını sergiye açtı. Sanatı kendisi için yapıpta sonradan patlayan biri var mesela Van gogh adamı kimse kayda almıyordu öldükten sonra dünyanın en iyi ressamları arasına geçti. Hepte öldükten sonra oluyor bu patlayış ne hikmetse popülariteye bakın sanki bir akım gibi.%50 sanat toplum içindir. şimdi ilk fikri açıklamaya gelince ortaya şöyle bir anlam çıkıyor. sanat ancak kendisini ifade edebildiğinde gelişir. tıpkı biz insanlar gibi... geliştikçe ortaya daha da güzel anlamlı bir duygu karmaşası çıkar... ikinci fikre gelince; sanat belirli bir kesime hitab etmelidir. yoksa sadece kendi yaratcısıyla özleşir ve varolduğu anda yok olmaya sürüklenir. kısacası onu kimse anlamaz... anlamaktan öte sonunu hazırlar... bence bu iki görüşte ortaklaşa var olmalı yapıtın üzerinde yoksa ne bizler anlarız ne de o kendini anlatabilir... Kapitalizme hizmet edenler şeyler genelde sanat olamz kesinlikle demiyorum. Bı işle yakından ilgilendiğim için çalışmak zorunda olan insanlar ve onların işine saygısı ve sevgisi varsa harikalar yarabileceğini gördüm hem kendisi tatmin oluyor hemde işini satın alan kişi memnun oluyor mutlu birliktelik ![]() Teknolojiye karşı çıkanlar çıkmaya devam etsinler dijital fotoğrafçılık bu çağın insanları için ganimet olmalı eskiden fotoğrafı çek banyo ettir ona götür buna götür 7 kişiyi buluyordu uğraşması zordu diyor Ara Güler artık bilgisayardan hallediyoruz kimsenin ağzının kokusunu çekmiyoruz dedi. Kendisi zaten bilen bilir o bir usta. Sanatı kendime yapsam kendimi mutlu etmek için yapıyorum dersen hobi işte sanat eseri olmaz ki durduğu yerde kalır. |
||
|
||
%50 sanat sanat içindir. Kesinlikle.Zaten büyük sanat eserleri zaman aşımına uğramamış yüzyıllar sonra bile bizlere hitap edebiliyorsa.Onun buraya gelmesinin nedeni toplumdur.Adam öldü gitti hadi gömün onlar birlikte mi olacak? Hem bir kere insanlar kendi yaptıkları yapıtlara ne zaman kötü dediler ki inanarak beğenerek yapıyorlar tamam bunun bir önemi varda e dışarıya çıkart sadece sen beğeniyorsun ortada kaldın sap gibi al sanat eserini ne yaparsan yap kendine yapmıştın değil mi? siz takılın kafanıza göre.Leonarda taplolarını sergiye açtı. Sanatı kendisi için yapıpta sonradan patlayan biri var mesela Van gogh adamı kimse kayda almıyordu öldükten sonra dünyanın en iyi ressamları arasına geçti. Hepte öldükten sonra oluyor bu patlayış ne hikmetse popülariteye bakın sanki bir akım gibi.%50 sanat toplum içindir. şimdi ilk fikri açıklamaya gelince ortaya şöyle bir anlam çıkıyor. sanat ancak kendisini ifade edebildiğinde gelişir. tıpkı biz insanlar gibi... geliştikçe ortaya daha da güzel anlamlı bir duygu karmaşası çıkar... ikinci fikre gelince; sanat belirli bir kesime hitab etmelidir. yoksa sadece kendi yaratcısıyla özleşir ve varolduğu anda yok olmaya sürüklenir. kısacası onu kimse anlamaz... anlamaktan öte sonunu hazırlar... bence bu iki görüşte ortaklaşa var olmalı yapıtın üzerinde yoksa ne bizler anlarız ne de o kendini anlatabilir... Kapitalizme hizmet edenler şeyler genelde sanat olamz kesinlikle demiyorum. Bı işle yakından ilgilendiğim için çalışmak zorunda olan insanlar ve onların işine saygısı ve sevgisi varsa harikalar yarabileceğini gördüm hem kendisi tatmin oluyor hemde işini satın alan kişi memnun oluyor mutlu birliktelik ![]() Teknolojiye karşı çıkanlar çıkmaya devam etsinler dijital fotoğrafçılık bu çağın insanları için ganimet olmalı eskiden fotoğrafı çek banyo ettir ona götür buna götür 7 kişiyi buluyordu uğraşması zordu diyor Ara Güler artık bilgisayardan hallediyoruz kimsenin ağzının kokusunu çekmiyoruz dedi. Kendisi zaten bilen bilir o bir usta. Sanatı kendime yapsam kendimi mutlu etmek için yapıyorum dersen hobi işte sanat eseri olmaz ki durduğu yerde kalır. sanat sadece toplum içinse (sadece resim için konuşuyorum şu an) neden sergiler var sorabilir miyim? bunu insanlarla paylaşmasınlar o zaman. madem kimse için yapılmıyor o zaman neden onların beğenilerine sunuluyor? pc:bu yazımdan anlaşılmasın ki ben sanat toplum içindir görüşünü savunuyorum bu sadece bir ektir. ne düşündüğüm yukardaki yazıda açıktır...
|
||
|
||
| Siz kendinize inanın, başkaları da size inanacaktır.(goethe) saygı duymak lazım daha ne denir ki?? çoğu kesim zaten bu soruyla ilgilenmiyor da işte ... |
||
|
||
| bir görüş diyor ki dostoyevski,tolstoy falan onların zamanında yazılar haftalık olarak gazete gibi birşeyde yayınlanırmış ve o gazetelere yazarlarmış sayfa başına da para kazanırlarmış arkası yarın misali sonra toplanmış ve bu günkü suç ve ceza anna karenina falan çıkmış,yani başta gelir amacı güdülüyor deniyor..diğer görüş de sanat amacı güdülerek yazıldığını söylüyor.. | ||
|
||
| 50 sanat 50 toplum içindir bencede.. |
||
|
||
| Sanat ne sanat ne de toplum içindir.sanat hayat içindirr !!! | ||
|
||
Sanat ne sanat ne de toplum içindir.sanat hayat içindirr !!! bence en mantıklısı ve dogrusu bu hayat için hayat
|
||
|
||
| sanatın ne için olduğu yapana göre değişir bence net olarak birşey söyleyemeyiz.. günümüzde de topluma yönelik sanat var yani yok deyipte ayıp etmeyelim.. |
||
|
||
| bence sanat hem sanat içindir hemde toplum içindir... | ||