mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Bilimsel Bulgular

Konu: Her saat üç canlı türü yok oluyor!!

Sayfa: [ 1 ] 2

yuxexes 23.05.2007 15:16:44
Dünyada her saat üç bitki veya hayvan türü insan faaliyetleri yüzünden ortadan kalkıyor.

OSLO - Uluslararası Biyolojik Çeşitlilik Günü dolayısıyla bilim adamları ve çevreciler, konuyla ilgili çeşitli raporlar yayınladılar. BM Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi Başkanı Ahmed Djohlaf, “Dinozorların yokolmasından beri görülen en büyük soyların tükenmesi dalgasıyla karşı karşıyayız” dedi.

Djohlaf, türlerin çok hızlı bir biçimde soylarının tükendiğini belirterek, “Saatte bir 3 tür yok oluyor. Her gün 150 kadar tür kaybediliyor. Her yıl 18 bin ila 55 bin türün soyu tükenmiş oluyor. Nedeni insan faaliyetleri” dedi.

Dünya Koruma Birliği de, Avrupa’daki her 6 memeliden birinin soyunun tükenme tehlikesi içinde bulunduğunu bildirdi.

Bir başka araştırmada da, küresel ısınmanın yabani patates, yerfıstığı gibi bitkilerin yüzyılın ortasına dek ortadan kaybolmasına yol açabileceği belirtildi.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı ile Balina ve Yunus Koruma Derneği de, balina ve yunusların iklim değişimi yüzünden artan tahditle karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun da yayınladığı mesajda, “Biyolojik çeşitlilik daha önce görülmemiş bir hızla kaybediliyor” diyerek bu tehlikeye karşı hızla harekete geçmek gerektiğini vurguladı.

c_y_l_n 23.05.2007 15:58:52
insalık böyle sorumsuzca davranmaya devam eder,şu kahrolası savaşlara son vermezse zaten yakında dünya falan kalmayacak Undecided

23.05.2007 16:05:53
Dünyada her saat üç bitki veya hayvan türü insan faaliyetleri yüzünden ortadan kalkıyor.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı ile Balina ve Yunus Koruma Derneği de, balina ve yunusların iklim değişimi yüzünden artan tahditle karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun da yayınladığı mesajda, “Biyolojik çeşitlilik daha önce görülmemiş bir hızla kaybediliyor” diyerek bu tehlikeye karşı hızla harekete geçmek gerektiğini vurguladı.

Yunustu galiba bizim memlekette karaya vurmuştu hani normalde kurtarılıyor ya bizim memlekette gözlerini çıkarmışlar.Sonra kertenkele türü milyonda bir görülür bizim buralarda görülmüş çoban çocuk taşı vurmuş saatte 80 km hızla giden yaratığı öldürmüş.Suda yürüyen kertenkele efsane gibidir zaten bilen bilir.
Küresel ısınmada insanlar mesela araba konusu bisikletle işe gitme oranları Hollanda ve Japonya'da milyonlara ulaşıyor bizimkiler burada 2 dklık yolu arabayla gidiyorlar çok örnek var niye o ülkelerdekiler fakirler biz zenginiz araba olmadan şuradan şuraya gidemeyiz.Hatalı işler sadece bizim ülkede oluyor değil tabikide.Örnekler çoğaltıları bir sürü insanlık ayıbı varda zaten söyleniyor canlı türlerinin yok olduğu da dile getirilmişti sadece bu yok olduğunu görün diye açıklama olarak kalıyor değişen bir şey yok ortada...

solandrock 24.05.2007 00:09:13
dünyayı çok kötü günler bekliyor ama bunun farkında olmayan ya da olsa da umrunda olmayan çok insanımız var!!!yazık gerçekten....

rainbow 24.05.2007 18:15:28
ne kadar içler acısı bir durum... yakında çeşitlilik denen bir şey kalmaz Undecided

caansuu 10.06.2007 18:33:21
insanlar biraz kendi dünyalarından çıkıp gerçek dünyaya bakarlarsa durumun ne kadar ciddi,ne kadar kötü bir halde olduğunu anlarlar yani şu dünyadaki insanlardan sadece o tozpembe düşündükleri,yarattıkları dünyalarından kafalarını kaldırıp bi gerçek dünyanın nasıl olduğuna bakmalarını istiyorum sadece bu. bu benim istediğim o kadar mı zor?kimse hala birşey yapmadan yaşıyor şaşıyorum doğrusu inanılacak gibi değil...

büşra deniz akıncı 11.06.2007 19:37:12
ya anlamıyorum neden hiç düşünmüyoruz geleceği sonuçta bu gelecek bizim ve çocuklarımızın düşünmemiz şart... gerçi bu başıboşluğun önemli bir kısmı umursamazlığın yanı sıra bilinçsizlik.... çevremizdeki insanları bilinçlendirmemiz şart.en azından biz çevremiz için bir şeyler yapabiliriz mvofanlar olarak.. sonuçta morveötesi de çevre için elinden geleni yapmaya çalışan bir grup..biz de kayıtsız kalmamalıyız bu konuya..hiç bir şey yapamazsak kendimiz arkadaşlarımızı falan bu konu da bilinçlendirebiliriz diye düşündüm...

herhangibisi 15.06.2007 10:52:12
TÜRKİYE KYOTO'U İMZALA !!

Birgül 15.06.2007 11:53:36
Ya ben de anlamıyorum.Neden ihtiyacımız olan bu canlılara zarar veriyoruz ya da zarar verdiğimizi bilmiyoruz.Çoğu kişi bilinçsiz bu duruma.Bizim buradaki çığlıklarımızı kimse duymuyor!Nasıl üstesinden geleceğiz bu dünyanın bilemiyorum.Ya da çözüm yolları var ama bu yolları kullanmamıza izin vermiyorlar! Sad Huh Undecided

elifburcu 18.07.2007 21:13:46
ya nesil tükenmelerinin nedeni belli değilmi küresel ısınma,ve bunada insanlar sebeb oluyor sular tükeniyor yinede bilinçlenmiyorlar sizcede haketmiyolarmı küresel ısınmayı eğer böyle bi felakat olmazsa kimse akıllanmıycak evet farkına varmaları biraz geç olacak dönüşüde olmayacak ama yinede olsun

kaygusuz 18.07.2007 21:49:53
insanlık ayıbı başka birşey degil  Angry

18.07.2007 22:08:11
insalık böyle sorumsuzca davranmaya devam eder,şu kahrolası savaşlara son vermezse zaten yakında dünya falan kalmayacak Undecided

kendi adıma bakabilecek kadar bencil olsaydım bu duruma sevinirdim, neyseki yaşamayı seven insalar var ve neyseki onları yok sayabilecek kadar bencil değilim, keşke olsaydım mı desem yoksa iyi ki değilim mi desem bilemiyorum...

12.08.2007 09:14:13
TÜRKİYE KYOTO'U İMZALA !!
İmzalayana kadar...Neyse  Grin
Efenim sırf hayvan türü değil erkeklerin de yavaş yavaş soyu tükeniyor Grin Her geçen gün dünyadaki erkek sayısı azalmakta..Savaşlar bunun en büyük nedeni..Hani erkeğiz ya doğuştan savaşçıyız o bakımdan Roll Eyes Ben göremeyecem ama ileriki yüzyıllarda kadınların erkekleri kafeslere kapaması yakındır Grin Maksat soyumuz tükenmesin koruma altınada kalalım  Grin

read 12.08.2007 09:38:05
insanlık bütün canlıları yok ediyor bu nasıl bir duyarsızlık dünyada  bir yunus türünden bir tane kalmıştı  insanlar onuda yok etmeyi başardı bu ne düşüncesizlik ne duyarsızlık anlayamıyorum o yunus türünden bi daha dünyaya gelmiyecek

black demon 25.08.2007 19:15:34
kelimeler kifayetsiz kalıyor. ve sürekli hep aynı şeyler söyleniyor harekete geçmek lazım arkadaşlar. ama biz yine her zaman ki gibi bir önder bekliyoruz. bakalım ne olacak. aramızdan kim bu sürüyü yönetmeyi göze alacak merak ediyorum.

Sayfa: [ 1 ] 2