|
||
4. sezonun oratalarındayım yaşasın bir an önce 5. sezon başlasada izlesek.
|
||
|
||
şey bide arkadaşlar john locke lost başlamadan önce alias diye bir dizi vardı onda oynamış ama olst başlayınca ayrılmış o dizide mükemmel bi dizi. kaç yıl önce bitmiş ama ben şimdi izliyorum, izlemeyenlere tavsiye ederim.
|
||
|
||
yahu bu lostu bi türlü izlemek istemiyorum denk geliyor 2 dakika izleyim diyorum olmuyor dünyada mı bir sorun var bende mi?
|
||
|
||
yahu bu lostu bi türlü izlemek istemiyorum denk geliyor 2 dakika izleyim diyorum olmuyor dünyada mı bir sorun var bende mi? ![]() Ya o şans herkesin önüne gelmez bence denk gelmişken 1 kere izle gerçekten beğeneceksin güven bana
|
||
|
||
evet orda çok hoş insanlar var onların yüzü suyu hürmetine
|
||
|
||
3. sezona kadar 24 bölüm vardı..4. sezon 14 bölüm çekilmiş..bundan sonra da böyle olacakmış..sanıyorum ocak ortlarında başlayacak..heyecanla bekliyorum..onlarda tam yerinde bıraktılar ha
|
||
|
||
3. sezona kadar 24 bölüm vardı..4. sezon 14 bölüm çekilmiş..bundan sonra da böyle olacakmış..sanıyorum ocak ortlarında başlayacak..heyecanla bekliyorum..onlarda tam yerinde bıraktılar ha ![]() Hayır geçen sezonun başında Amerika'daki yazarlar zannedersem oyunculardan çok daha az bir ücret kazandıkları için belli bir süre yazmayı bıraktılar.O yüzden geçen sezon sadece 14 bölümdü.Bu sezon gene 24 bölüm olacak diye biliyorum ben... |
||
|
||
yaa inanamıyorum orkideye geldik. ama 13. bölümü daha izleyemedim. 12 de kaldım. 12'de en heyecanlı bölümmüş.
|
||
|
||
| İzlemeyenlere Lost'u Anlatmanın Yolları 1. Yol Kişi A: Abi işte bi ada var, insanlar düşüyo buraya uçak kazası sonucu Kişi B: Robinson Crusoe gibi yani Kişi A: Robinson uçakla mı düştü adaya? Kişi B: Cast Away? Kişi A: Lan ne alakası var, insanlar diyorum, bir grup insan Kişi B: Neyse devam et. Kişi A: Sonra işte bunlar sesler falan duyuyor böyle , yarat.. Kişi B: Jurassic park gibi desene Kişi A: Ya sabır, dinazor değil, sonra görüyoruz onu. neyse, şimdi bir grup daha var adanın diğer tarafında Kişi B: Survivor'daki gibi mi? Kişi A: Hay seni survivorlar....... Kişi B: Ne bileyim işte onda da öyle ya, ada falan. hatta iki grup var bi kısmı bu tarafta diğerleri öteki tarafta hani, ondan dedim Kişi A: Olum saçmalama lan, ne alakas.. nerden biliyosun lan sen diğerlerini? Kişi B: ha? 2. Yol LOST izlenirken Baba salona gelir; Baba: Kurtulamadı hala bunlar burdan ya? Çocuk: Yok baba, acaip şeyler oluyor, bilmiyosun hem Baba: Ne oluyor o kadar kişiler amma salaklar Çocuk: Yok baba, adadaki olaylar normal değil, bambaşka şeyler oluyor Baba: Bu adam kim, dost mu düşman mı, others diolar hani? Çocuk: Bilmiyorum ki.. Baba: Bu Dharma?nın sırrı neymiş? Çocuk: Bilmiyorum.. Baba: Rakamların olayı neymiş? Çocuk: Bilmiyorum Baba: Bilmediğin şeyi niye seyrediyorsun? Çocuk: ?.. ! İpucu: Oturup anlatmaktansa şimdiye kadar oynayan toplam 45 bölümü tek tek cd'ye kopyalayıp vermek daha kolaydır. 3. Yol Öğrenci: Hocam süper bi dizi var lost diye Öğretmen: Konusu ne? Öğrenci: ............ (Öğrenci vereceği cevabı düşünür) Öğretmen: Konusu ne diyorum? Öğrenci: Şimdi bi ada var Öğretmen: Evet? Öğrenci: Kaza oluyo felan Öğretmen: Eee? Öğrenci: Belki de olmuyor ...! Öğretmen: Nasıl yani? Öğrenci: Aşağı-yukarı Ada?da 40-45 kişi var Öğretmen: Kim bunlar? Öğrenci: Bir de Diğerler?i var Öğretmen: Onlar kim? Öğrenci: Haldır haldır birşeyler oluyo sonra böyle Siyah Dumanlar, Kutup Ayısı felan bir de Maykıl var, eee Fransız karı vardı bi de, Oynatmış hafiften... Öğretmen: Nasıl diziymiş olum? Bu ne lan? Öğrenci: Ya bi dur. Sonra bunlar Gemi yapıyor, Uçak buluyor, Mahzen falan da var... röaaahhh Öğretmen: Lan N?oluyo! Öğrenci: röaaah süfer dizieaaöaaaa Öğretmen: Ağzından köpükler çıkıyor lan! Öğrenci: LOST işte... LOSTTTTT öherehereöhehaha İpucu: Görüldüğü üzere, Bu diziyi izleyen bir Kişi, yeni birine anlatmaya çalışırken işte böyle zorlanıyor. Bundan dolayı dize Örnek bir anlatım hazırladık. Örnek: "Abi bi' Dizi var izlesen hastası olursun. "LOST" ismi, işte böyle bir Adaya uçak düşüyor, bir grup kurtuluyor ? falan acayip olaylar oluyor. Bir bölümü izleyince gelecek bolümü de hemen izlemek istiyorsun, Adamı acayip sarıyor, izle kesin işte sen? İşte bu şekilde anlatılabilir ama asıl önemli olan dizi hakkında en ufak bir Spoiler vermemektir. 4. Yol Kişi A: Waaaaaaltt! Kişi B: Sabahtan beri bağırıyosun ?Walt?, ?Walt? diye, Ne diyorsun Sen Alla Alla yaaaaa Kişi A: Walt! ... Hmm ? şey ... Maykıl?ın çocuğu bu. Kişi B: Maykıl kim? Kişi A: Dı Atırs (Yani The Others) kaçırdı, Maykıl?ın çocuğunu? O da peşlerinden gitti böyle ?Wooooouuaaaalt? diye diye Kişi B: İyi misin sen ehehe? Kim olum bunlar ?.. Kişi A: ya bi Dizi var LOST diye, izlemedin mi olum? Kişi B: Yooo nerede gösteriliyor? ***nbi*** (yani Cnbc-e) mi? Kişi A: Yok değil, Dijitürkte ama DVD?leri var. Amerika?da 1 numaralı bi dizi, muhteşem Kişi B: Olum normal televizyonlarda bile gösterilmeyen bi Diziyi nasıl izleyeyim Digiturküm de yoksa? ehehehe Not: Diğer dizilerin aksine, LOST?u bilenine anlatmaktan daha kolaydır. 5. Yol Kişi A: Bi uçak var, ıssız garip bir Adaya düşüyor... Kişi B: Eee? Kişi A: İşte çeşitli yeteneklere sahip insanlar kurtuluyor, Ada?daki garip olayları çözmeye çalışıyorlar... Kişi B: Sonra? Kişi A: Bi yandan da hayatta kalma mücadelesi... Kişi B: Robinson Cruseo gibi bi şey yani? Kişi A: Tam olarak değil aslında... (yine Anlatamadı) İpucu: Pek anlatmaya lüzum yoktur aslında, Kızlara Jack?in ve Sawyer?ın, Erkeklere de Kate?in, Ana Lucia?nın ve Claire?in resimlerini gösterin en sıkı LOST takipçileri olmazlarsa şerefsizim ... Not: Diziyi anlatmak zordur, anlamak ise karşıdaki insanın hayal gücüne bağlıdır. * "O ne lan? ne kadar bayağı bir konu!" * "hay lost da lost! yeter lan! ... diziyi anlatıp duruyosun" * "ohh adada da doktor var, polis var, avcı var, ben de yaşarım lan öyle adada." diye anlamamış insan tepkileri gelebilir. bu durumda en iyisi "Sen Yaprak Dökümü'nü izlemeye devam et." demektir. 6. Yol Kişi A: LOST diye bi dizi var abi, Çok güzel.. Kişi B: Konusu nedir. Kişi A: Adaya düşüyorlarmış.. Kişi B: ................. (Kötü şeyler aklından geçiyor) Kişi A: Yok öyle değil abi, Değişik bir şey bak... Böyle ekzantrik bir Ada.. Kişi B: Bırak olmu bunları yaaa ... Kişi A: Ya valla güzel olum bi izlesen seversin.. Kişi B: Yok abi işim var, gücüm var benim.. Kişi A: Abi.. Tropik Ada burası, Taş Abla?lar var. 7 / 24 mayoyla dolanıyorlarmış adada.. Kişi B: Hangi Kanalda lan bu? Adı ne demiştin..? İpucu: En başarılı metodu, kişiye ilk iki bölümü izletmek olan eylem... Gerisi kendiliğinden gelişir? (kendimden biliyorum ekolü) Not: Çoğu anlatmamanın yeğleneceği, Kimi durumlarda işkenceden beter olabilecek mevzu. Kısaca adaya düşen insan konusu (klasik) işlenen bir dizi dense en kestirmeden gidilebilir. 7. Yol Kişi B: Abi Bu LOST nasıl bir dizi? Kişi A: Sana nasıl anlatsam bilmem ki şöyle anlatayım; Esmer bir karı var taş gi ?.. Kişi B: Akşam sendeyim abi İpucu: Zorlandığınızı hissettiğiniz anda bırakmanız gereken boş bir çaba. Karşınızdakinin de umurunda değil zaten. Not: Anlatmaya kalkmak hata.... Ne diyebilirsin ki? Ben kısaca ?uçak adaya düşüyor ama bildiğiniz gibi değil olaylar? diyorum... Bu arada DVD?den izlemesi en güzeli gerçekten... 8. Yol Kişi A: LOST diye bi dizi var, müptelası oldum lan! Kişi B: Evet abi duydum... Kişi A: Hadi ya... izliyor musun? Kişi B: Yok daha kısmet olmadı da, anlatılanlardan anladığım kadarıyla Dharma denen bi kuruluş bunları kaza süsü vererek bi adada toplamış, vücutlarına kimyevi maddeleri döşemiş. Hatta ben bu insanların bilinçli olarak bu deney katıldıklarını düşünüyorum. Dharma'nın amacı ise yanılgılar üzerinden giderek insan doğasındaki merak duygusunun derinliklerine inmek... Hatta bir teoremim daha var.. Bence kaza esnasında dünyada bir nükleer facia yaşandı... Dharma böyle bir durum için acil kurtarma projesi olabilir... Dünyanın çeşitli bölgelerini kurtarılmış ilan ederek seçilmiş insanlar vasıtasıyla insan ırkının devamını sağlıyor olabilirler... Bir de bu sayılar hadisesi var... veya doğa üstü hayaller... Abi bence bu adamların geçmiş hayatları Dharma tarafından yaratıldı? Yani geçmişteki anıların hepsi sahte... Tabii bir de ... Kişi A: Vay bana vaylar bana ulan! Kişi B: N?oldu abi? Kişi A: Halbuki hiç bir şey bilmiyormuşum lan ben! Hele bi otur, soluklan, anlat! Kişi B: Ha ne diyordum şimdi bu Locke denen herif ... "abi uçak şimdi düşüyor, sonra olaylar gelişiyor." Not: Öncellikle zaten bu Dizi anlatılmaz yaşanır ama hadi yine de yok ben anlatmak istiyorum dedin o zaman biraz terlemeyi de göze alman gerekecektir bu durumda. Zor bir iştir. hayır bölüm izletelim desek hangi bölüm. ilk bölümü izletsek Dharma yok bir şey yok. 9. Yol Kişi A: Hoca! Bir gün biri gelir de sana LOST diye bir dizinin DVD'sini verirse, alma. Kişi B: Niye? Kişi A: Alma işte. İnan bana böyle çok mutlusun. Huzurun var. Kişi B: Lan neymiş bu LOST böyle? Kişi A: Hayır! Soru sorma. Her şey soru sorarak başlıyor. Boş ver, Unut gitsin. söylemedim say. Kişi B: Meraklandırdın lan. Kişi A: Hayır diyorum! Sakın! Kişi B: Versene şu LOST'u bana sen. 10. Yol Kişi B: LOST'un konusu nedir? Kişi A: Düşen bir uçaktan kurtulan bir kaç insanın adadan kurtulma çabası. Kişi B: Aman, klasik. Kişi A: Klasik mi? (savunmaya geçilir hemen.) delirmiş olmalısın, izle de gör. Kişi B: Ne ya? Uçak düşüyor bıdı bıdı, insanlar kurtuluyor. Kişi A: Öyle insanlar diye geçiştiremezsin. Hepsinin bir özelliği var. Kişi B: Benim de özelliklerim var. Hahaha... Kişi A: Öyle değil, böyle adaya düşmeleri filan bir tesadüf. Kişi B: Ya bırak? Ne tesadüfü dizi işte. Kişi A: Hem bir de diğerleri var.. Kişi B: Onlar kim? Kişi A: Siyah dumanlar ve Ormanın sesi. Kişi B: Canlı mı orman? Kişi A: Hışırtılar var... Hamile kız var bir de avcı adam, sonra doktor var, zaten diziyi o götürüyor.. Kişi B: ? Kişi A: böyle. Kişi B: Ormanın sesi demek. Kişi A: Anlamıyorsun yani izleyince... o yüzden izledikçe izleyesin geliyor anlamak için. (anlasa anlatacak belki...) Not: Anlatılan kişinin yönelttiği sorulara istinaden aslında dizi hakkında hiçbir halt bilmediğinizin, ağızda çiklet, kolda bilezik ile dizi izlenmemesi gerektiğinin kanıtı olabilecek ?-mek, -mak'lar bütünü. öyle ki, ? Kişi B: Peki o kadın Kore'nin neresindenmiş? Kişi A: şey ?. Kişi B: Adamın adı Jake mi, Jack mi? Kişi A: eeooo ... Yaşanmış bir diyalog; Kişi A: Abi şimdi LOST diye bir dizi var uçak düşüyor, adada kalıyorlar bunlar... Kişi B: Eee? Kişi A: Ya şimdi süper karakterler, psikolojilerini falan anlatıyor... Kişi B: Nesi süper klişe bir şey bu... Kişi A: Şimdi karakterler orijinal derin böyle, bir Arab var... Kişi B: kesin o düşürmüştür uçağı! Kişi A: Yok, işte adam karizma, Cumhuriyet Muhafızlarından biri her türlü "iletişimde" üzerine yok, bir de dinden imandan uzak Türk gibi müslüman sadece baş aşağı sallanırken bir yerde kelime-i şahadet getiriyor... Adanın bilgisayar mühendisi! Kişi B: Elektrik elektronik diyeceksin. Kişi A: Bölümler arası atışma olmasın hocam işte ama değişik böyle izle kesin. kurban fan sitesinden alıntı yaptım. tüm bunların dışında ben annemle izliyorum tekrardan.annem her seferinde soruyor bu ne bu ne diye, bende bilmiyorum diyorum her zaman.kadında gidip yatıyor
|
||
|
||
Diziyi izlemiş kadar olduk valla sağolasın ![]() Hiç izlemedim ben bu diziyi ya açıkçası merak da etmiyorum
|
||
|
||
| lost izlemeyen bir arkadaşımla geçenlerde konuşuyorduk.şöyle ki; -ya bu nasıl bir şey,nasıl bağımlısı oluyorlar anlamıyorum bık bık -evet ben de ya. -böyle bir sezonu 2 günde bitirenler varmış -evet evet,millet uyumuyormuş izlemek için bla bla.. tarzında giderken konuşmalar dedi bu arkadaş aman saçma maçma neyse konuyu kapattık,aradan bir kaç gün geçti aynı arkadaş beni arıyor. -ya ben lost bağımlısı oldum.1. sezonu soluksuz izledim.2.sezonu acil bulmam lazım sende var mı?(kız o kadar çaresiz ki acilen 2. sezonu bulması lazım beni arıyor beni,olmadığını bildiği halde ümit işte. sonra bulmuş diğer sezonalrı da şimdiye bitirmiştir herhal..mutlu son erler film sundu.. neyse ben konuyu dağıtmadan aklıma takılan bir soru var onu sorayım hemen şimdi bu dombik kıvırıcık adam var ya geçenlerde zap yaparken tnt'de denk geldim.eyy lost bağımlısı arkadaşlar:) sanırım 2.sezonun başları olsa gerek.bu dombik arabada gidiyordu yanında da böyle cılız mılız sarışın bir herif.kendisini çocukkken pek severdim ben,bir kaç filmini izlemiştim,nostalji yaptım,merak ettim öyle,şimdi bu in midir cin midir,figüran mıdır,yan rol müdür,daimi oyuncu mudur?söyleyin a dostlar,bilen var mı bilen?sadece bir anlık görüntüde gördüm inşallah saçmalamıyorumdur
|
||
|
||
2. sezonun başlarında diyorsan markette ki arkadaşıdır.o devamlı bir oyuncu değil. yani 4 sezon boyunca görmezsin onu.
|
||
|
||
3 ay kaldı. yaşasın...
|
||
|
||
2. sezonun başlarında diyorsan markette ki arkadaşıdır.o devamlı bir oyuncu değil. ne işime yarayacaksa artık bu bilgi,merak ettim işte..neyse teşekkürler o zaman yani 4 sezon boyunca görmezsin onu.
|
||
|
||
| Her Pazar ve Pazartesi akşamları 21:15 'de TNT ekranlarınızda. (Pazartesi Türkçe dublajlı olarak) |
||