|
||
| albümü ilk aldıımda sevmemiştim ama şimdi en çok dinlediim üç şarkıdan biri | ||
|
||
| hem dinlendiriyo hem hüzünlendiriyo hem umut veriyo..çok değişik bi şarkı.."yeni rüyam da güneşimle soldu" nasıl bişeydir bu ya!!müthiş.. | ||
|
||
ya bu albümdeki hiç bi şarkıya kötü diyemiyorum ki ben..hepsi birbirinden güzel..kış geliyor da mükemmel doğal olarak... çok çok doğru;)
|
||
|
||
| kesinlikle klip gelmesi gereken bi parça ve benim albümde vurulduğum ilk parça.... aşık oldum bu şarkıya!!!!!! |
||
|
||
bütün şarkıları gibi bu şarkı da çookkk güzel.yüksek sesle dinleyince gitar soloları beni coşturuyorrr!!!
|
||
|
||
| Kerem Kabadayı baterisiyle çok güzel bir giriş yapıyor şarkıya..Sonra gitarlar devreye giriyor. Bateri ve gitar uyum içinde şarkıyı götürüyor. Ve Harun Tekin muhteşem sesiyle 'Kış geliyor...' diyerek insanı daha uzaklara götürüyor. 'Yeni rüyam da güneşimle soldu. Yeni adamla yeni kadın doğmadan zordu. Ayna ayna sihirli ayna, neler söyledin bana?' bu sözler, keder ve sitem uyandırıyor kalbimde. Son söz; 'Ayna ayna sihirli ayna, neler söyledin bana?' , Harun Abi bunu o kadar içten söylüyor ki insan kendini zor tutuyor.. -Ah be hayat bana neler gösterdin? Ben senden ne istedim sen bana ne verdin..Bunu haketmiş miydim!-
|
||
|
||
begümcüm ya aklımdan geçenlerin hepsini yazmışsın ben ne yazacağım şimdi şaka bir yana sana aynen katılıyorum. ben en çok "ayna ayna sihirli ayna neler söyledin bana" yerine bayılıyorum ve şarkının sonunda harun geçekten de mükemmel bir kapanış yapıyor gitar sololarının da hakkını yemiyorum tabi
|
||
|
||
| cok sevıyorumm yeni rüyam da güneşimle soldu yeni adamla yeni kadın doğmadan zordu ayna ayna sihirli ayna neler söyledin bana |
||
|
||
kışın gelmesi gerekirken hala havalar sıcak belki bu şarkıya klip gelirse kış da gelir klipde....
|
||
|
||
kışın gelmesi gerekirken hala havalar sıcak belki bu şarkıya klip gelirse kış da gelir klipde.... ![]() hem biraz da serinleriz şöyle karlar altında bir klip olsa ne güzle olur... gerçi son gidende yaptıkları gibi çelişki yaratıp kış geliyorun klibini günlük güneşlik havada da çekebilirler (çekerlerse )
|
||
|
||
albümde favori parçalarımdan biri çok başarılı olmuş çoşuyorum bu şarkıyı dinleyince gercekten süper bi şarkı diğer sarkılar gibi dicek laf bulamıyorum
|
||
|
||
| Albümde dikkatimi en çok çeken unsurlardan biri düzenlemelerdi. Her şarkıda introlar, sololar, nakaratlar daha önce olduğundan farklı ve güzel gelmişti bana. Buna en güzel örneklerden biri bu şarkı, Kış Geliyor. Kısa bir bateri solo ardından gitarlar sonra tüm sözler akmaya başlıyor. Şarkı öyle bir noktaya çıkıyor ki sonra, ister sinir deyin ister bıkmışlık ister isyan deyin, söylenenler, onları hissedene sorduruyor : Kış ortasında kaç kere doğar güneş? Sonra bir "yağmur dinginliği"ni andıran, Kerem'in riff'i giriyor. Yani az önceki soruya gelen cevap bu: Yağmur hissi. Bu şarkı bu albümdeki en güzel şarkılardan biri şüphesiz. Söz ve Müzik çok etkiledi beni. |
||
|
||
| Kışı sevmemesinin nedeni evsizleri olabilir. Bunu nerden çıkardım, şuradan çıkardım -kışlar soğuktur ama evsiz yok kimse takmaz güneşimle soldu.. Güneşle birlikte sabah olur, gece insanın hayallerini, düşlerini açabildiği andır.. Karanlık olduğndan, güneşle solmuş.. Oldukça etkileyici.. Durmaz ki derken belki rüyalarının aniden gelişini anlatıyordur, yeni adamla yeni kadın da yeni rüyada yer alanlar olabilir.. Bunlar kendisini yansıttığından da sihirli ayna demiş olabilir.. Mor vr Ötesi'nin şarkılarını iyi düşünmeye çalışıyorum, birçok anlam gizli.. |
||
|
||
Kışı sevmemesinin nedeni evsizleri olabilir. Bunu nerden çıkardım, şuradan çıkardım -kışlar soğuktur ama evsiz yok kimse takmaz güneşimle soldu.. Güneşle birlikte sabah olur, gece insanın hayallerini, düşlerini açabildiği andır.. Karanlık olduğndan, güneşle solmuş.. Oldukça etkileyici.. Durmaz ki derken belki rüyalarının aniden gelişini anlatıyordur, yeni adamla yeni kadın da yeni rüyada yer alanlar olabilir.. Bunlar kendisini yansıttığından da sihirli ayna demiş olabilir.. Mor vr Ötesi'nin şarkılarını iyi düşünmeye çalışıyorum, birçok anlam gizli.. olabilir, bu yönden hiç düşünmemiştim... ![]() evet mvö şarkılarında o kadar çok anlam gizli, o kadar çok duygu yüklü ki kimse bu konuda onlarla yarış edemez, kimse ortaya bu kadar mükemmel eserler çıkaramaz bence
|
||
|
||
| Herkesin yorum yapabileceği türden şarkı sözleri yazıyor gerçekten, Mor ve Ötesi. Mesela ben de şu manayı çıkardım: Güneş ile sembol edilen bir kız (belki de adı Güneş'tir, kim bilir? ) "Kış geliyor bağıra çağıra.. sevmem ki." Niye? Çünkü (artık yanında olmasa da o hâlâ güneşi sevmekte) . "Kim geliyor yanıma, bilmez ki..." Doğru. Aklının hâlâ güneşte olduğunu nereden bilecek "yeni kadın" ? "yeni rüyam da , güneşimle soldu." diğer bir başlangıca izin yok içinde. çünkü Güneş ona izin vermeyecek kadar güçlü. "yeni adamla yeni kadın doğmadan zordu" Güneşi başka biri ile görmeden, kendi başka biri ile başlayamadan hayata devam etmek zor. "Ayna ayna sihirli ayna.. neler söyledin bana." O Güneş yanındayken neler söylenirdi neler umut edilirdi neler hayal edilirdi. Şimdi ne haldeyiz. Bende de böyle bir hikaye oluşturdu kış geliyor. Belki de aynı dönemler içinde bu hikayenin içindeki çocuğun ,aslında ben olduğu içindir. |
||