|
||
ABİ HERİFLER SÜPER ŞARKI YAPMIŞLAR YAAAAAA!!!!!!!
|
||
|
||
Herkesin yorum yapabileceği türden şarkı sözleri yazıyor gerçekten, Mor ve Ötesi. Mesela ben de şu manayı çıkardım: Güneş ile sembol edilen bir kız (belki de adı Güneş'tir, kim bilir? ) "Kış geliyor bağıra çağıra.. sevmem ki." Niye? Çünkü (artık yanında olmasa da o hâlâ güneşi sevmekte) . "Kim geliyor yanıma, bilmez ki..." Doğru. Aklının hâlâ güneşte olduğunu nereden bilecek "yeni kadın" ? "yeni rüyam da , güneşimle soldu." diğer bir başlangıca izin yok içinde. çünkü Güneş ona izin vermeyecek kadar güçlü. "yeni adamla yeni kadın doğmadan zordu" Güneşi başka biri ile görmeden, kendi başka biri ile başlayamadan hayata devam etmek zor. "Ayna ayna sihirli ayna.. neler söyledin bana." O Güneş yanındayken neler söylenirdi neler umut edilirdi neler hayal edilirdi. Şimdi ne haldeyiz. Bende de böyle bir hikaye oluşturdu kış geliyor. Belki de aynı dönemler içinde bu hikayenin içindeki çocuğun ,aslında ben olduğu içindir. hikayeni beğendim. farklı bir bakış açısı getirmişsin. hoş olmuş bence evet, sana katılıyorum: mvö öyle şarkılar yazıyor ki her birimiz yorum yapabiliyoruz, farklı anlamlar çıkarabiliyoruz...
|
||
|
||
| Harun Abinin 'Hayat elinden süzülüp gidiyorcasına' içten söylediği parça...'Kış Geliyor'... Kış elbet bir gün gelecek, istesen de istemesen de... | ||
|
||
| artık bu saf masum şarkıya klip gelmesini istiyorum.bir insanı böyle dünyanın acı yanından alıp umuda götüren.sözleri umutsuzluğu anlatsada harun abinin o duru sesiyle bana güzelliğe açılan bir kapı olarak hissettiren.mükkemmel ötesi bir şarkı. | ||
|
||
| bende klip geşmesini istiyorum bu harikadanda öte şarkıya ama bi yandan da şarkının güzelliği yopranır mı diye de düşünüyorumm... | ||
|
||
bende klip geşmesini istiyorum bu harikadanda öte şarkıya ama bi yandan da şarkının güzelliği yopranır mı diye de düşünüyorumm... bende düşünmüyor değilim.o zaman hiç bir şarkıya klip çekmesinler.çünkü hepsi güzel.
|
||
|
||
Herkesin yorum yapabileceği türden şarkı sözleri yazıyor gerçekten, Mor ve Ötesi. Mesela ben de şu manayı çıkardım: çok güzel ve değişik bir bakış açısı güzel düşünmüşsün mantıklı Güneş ile sembol edilen bir kız (belki de adı Güneş'tir, kim bilir? ) "Kış geliyor bağıra çağıra.. sevmem ki." Niye? Çünkü (artık yanında olmasa da o hâlâ güneşi sevmekte) . "Kim geliyor yanıma, bilmez ki..." Doğru. Aklının hâlâ güneşte olduğunu nereden bilecek "yeni kadın" ? "yeni rüyam da , güneşimle soldu." diğer bir başlangıca izin yok içinde. çünkü Güneş ona izin vermeyecek kadar güçlü. "yeni adamla yeni kadın doğmadan zordu" Güneşi başka biri ile görmeden, kendi başka biri ile başlayamadan hayata devam etmek zor. "Ayna ayna sihirli ayna.. neler söyledin bana." O Güneş yanındayken neler söylenirdi neler umut edilirdi neler hayal edilirdi. Şimdi ne haldeyiz. Bende de böyle bir hikaye oluşturdu kış geliyor. Belki de aynı dönemler içinde bu hikayenin içindeki çocuğun ,aslında ben olduğu içindir.
|
||
|
||
| bayağıdır uğramıyordum siteye...kış geliyorun başlarda yer bulmasına şaşırdım... ilk zamanlar pek anlaşılmadı arada kaynadı ama diğerlerinden çok farklı ve çok güzel... farklı olan yönü ise etkileyici olması dinlerken tüyleri diken diken ediyor... yoğun duygu borbardımanı yaşatıyor |
||
|
||
Kışı sevmemesinin nedeni evsizleri olabilir. Bunu nerden çıkardım, şuradan çıkardım -kışlar soğuktur ama evsiz yok kimse takmaz güneşimle soldu.. Güneşle birlikte sabah olur, gece insanın hayallerini, düşlerini açabildiği andır.. Karanlık olduğndan, güneşle solmuş.. Oldukça etkileyici.. Durmaz ki derken belki rüyalarının aniden gelişini anlatıyordur, yeni adamla yeni kadın da yeni rüyada yer alanlar olabilir.. Bunlar kendisini yansıttığından da sihirli ayna demiş olabilir.. Mor vr Ötesi'nin şarkılarını iyi düşünmeye çalışıyorum, birçok anlam gizli.. olabilir, bu yönden hiç düşünmemiştim... ![]() evet mvö şarkılarında o kadar çok anlam gizli, o kadar çok duygu yüklü ki kimse bu konuda onlarla yarış edemez, kimse ortaya bu kadar mükemmel eserler çıkaramaz bence ![]() kim geliyor yanıma yanıma dizesiyle de dünyanın sonunun geliyor olduğunu oğlan sanki sevgilisine anlatıyor,cahil bir kız olmalı;toplumsal konularla ilgisi olmayan ![]() ayna ayna sihirli ayna neler söyledin bana dizesinde de eğer dünyamıza iyi bakmazsak onu ne hale getirdiğimizi onun ağzından bir şekilde iklim değişiklikleriyle,var olan kaynakların azalmasıyla vs.nasıl duyuyor olduğumuzu anlatıyor.dünyayı ayna olarak görmüş çok önemli bir şarkı bu anlamda.iyice dinleyin artık........... |
||
|
||
o da olabilir yoruma açık bir şarkı.ama gerçekten küresel ısınma çok mantıklı. hem de mor ve ötesi'nin işleyebileceği, duyarlılıklarını ortaya koyabileceği bir konu.iyi yakalamışsın gerçekten.ilginç buldum ama küresel ısınmayı anlatıyorsa gerçekten, ben bu şarkıyı daha da çok severim, artık büyük bir anlam taşıdığından...
|
||
|
||
| ayna ayna sihirli ayna neler söyledin bana!.... yeni albümde ilk dikkatimi çeken şarkıydı.. | ||
|
||
Küresel ısınmaya neden olan parça. ![]() Mor ve Ötesi "kış geliyor bağıra çağıra sevmem ki.." dedi kışı atlayıp bahara geçtik.
|
||
|
||
| sözlerinin anlamı gayet iyi bence! müzikal olarak da güzel... süper bir parça | ||
|
||
| özellikle müziğine hayran olmuştum bu şarkının | ||
|
||
| albümdeki en iyi şarkılardan biri bence farklı bir havası var.... | ||