|
||
| kışın gelemediği ve artık gelemeyeceği bir anda "kış geliyor bağıra çağıra sevmem ki" demenin çok saçma olduğunu düşünmeye başladım nedense... | ||
|
||
gerçek kış bu sene yaşanmadı ,soğuk adına yağış adına hiçbir şey yoktu.(maalesef)bence şarkı da ki kış da gerçek anlmadaki kış değil zaten.albümdeki en sevdiğim şarkılardan biridir kış geliyor:))) |
||
|
||
| bence harun bu sarkıda yalan söylüyor.... | ||
|
||
| Bu şarkıda yalan söylenmiyor umut var hani mesela bir babası olmayan çocuğu düşünün annesi der ya gelecek gelecek geliyor diye çocukken avutur ya burda da durum budur yani. Kış geliyor yok Mor ve Ötesi kış gelmiyor onu diyor.Net bir şarkıdır küresel ısınma yakarıştır zaten son kısımda bir neler söyledin kısmı var zaten Harun canı gidiyor o derece bir içtenlik var . Umut dolu sözler var kış geliyor gibi tabi arada sorgulamalarda vardır kaç kere doğar güneş? kaç kere yakar güneş ? soruyor artık bunlar hesaplanacak durumda kış diye birşey kalmadı ortada. kış geliyor bağıra çağıra sevmem ki bunuda boş boş konuşanlar vardır ya ben sevmiyorum diyenler.Hadi desinler bakalım artık gibisinden onlara atıftır bu açıkca kış mı kaldı dersiniz artık . kim geliyor yanıma yanıma bilmez ki buradada söylenen artık tanımadığımız sömürgeciler kaynak arayışlarına geçtiler kim geliyor soruyorlar .Kaynak arayışı arttı artık biliyorsunuz.Sömürgecilern yeni hedefleri var.kim geliyor yanıma yanıma durmaz ki durmaz ki tabi durmuyorlar alacaklar elimizdeki kaynakları arayış içindeler mesela basit bir örnek küresel ısınma ile ilgili değil ama kaynak arayışı için insanların yaptığı bir terbiyesizlik petrolden bahsediyorum evet Irak'taki petrol kaynaklarına nasıl saldırıldıysa burdada böyle bir olayla karşı karşıyazı adamlar durmayacaklar saldıracaklar heryere. yeni rüyam da güneşimle soldu yeni adamla yeni kadın doğmadan zordu güneşe farklı bir bakış ve bu kaynak arayışlarında insanların öldürülmesi ve yeni kadın erkek olmayınca zorlaşacak artık ölen insanlardan bahsediliyor diye düşündüm.Bu güneş bu insanların hayatını söndürdü gibisinde soldurdu bir bakıma onlar rüyalar görüyorlardıda soldurdu güneşe bir söz yok aslında solduranlar gözü dönmüş sömürgeciler. ayna ayna sihirli ayna neler söyledin bana bu devirde bir tek sihirli ayna var oda televizyon burda neden sihirli ayna dediklerini düşündümde MorveÖtesi artık kendini televizyonda görmeye alışık kendimizi gördüğümüz yere ayna derdik bir zamanlar buda öyle birşey .Bu ayna varya televizyon bu televizyon var kötü haberleri veriyor ölenleri küresel ısınmayı burdan görüyoruz hep bu aynayı sevmiyoruz artık ne kadar dünyadan haber etsede belki seviyoruz tepki gösterebiliyoruz yoksa dünyada bir haber yaşamakta ne kadar iyi olurdu bilinmez. Ben bunları düşündüm istediğim yerede çekmiyorum pek açıklarken mvö kimliğini göz önünden bulunduranlar ve günlük olayları takip edenler rahat bir çıkarım yapabilirler. Geniş bir albüme sahibiz yükleyin anlamları. |
||
|
||
| konserde çok güzel söyledii sözleride güzel benceee:) | ||
|
||
ilk dinlediğimde itici gelmişti biraz.gerçi albümü ilk aldığımda hepsi itici gelmişti ama sonra anladım ki onların yaptığı hiçbir şeyi sevmeden duramayacağım.o yüzden şimdi bu şarkıyı çok seviyorum.ayrı bir havası da var ayrıca şarkının
|
||
|
||
| BU ŞARKILARI GERÇEKTEN ÇOK GÜZEL KIŞ ORTASINDA KAÇ KERE YAKAR GÜNEŞ KISMI MANYAK | ||
|
||
nedendir bilmem ama ilk dinlediğim andan itibaren çok sevdim bu şarkıyı.. bi gizemi var bende ama çözemedim daha
|
||
|
||
| kış geliyor yılın şarkısı seçilmişti ki bence de kış geliyor dışındaki başka bir şarkının seçilmesi yerinde olmazdı. kış geliyor gibi şarkılar zor gelir dünyamıza... | ||
|
||
| yaa gercekten güzel ama diğerleri daha güzel ^^ yanlış anlamayın rock severler sadece diğer şarkıları daha güzel "bence" bu arada şunu sölemeden duramayacağım harun un sesine bayılıyorum adamın mükemmel süper ötesi bi sesi var..
|
||
|
||
| çok güzel bir şarkı | ||
|
||
müziğinde ve hesap sorarca sözlerindeki sertliğiyle insanı kendine getirip şarkıda sorulan soruların cevaplarını bulmak üzere düşünmeye sevkeden bir şarkı...... ayrıca da yılın en iyi şarkısı seçilmiş sağlam, kaliteli ve çok değerli bir şarkı!
|
||
|
||
evet gerçekten çok değerli çok kaliteli bi şarkı çok seviyorum gerçekten piyasadaki o aptal,ucuz ve ticari şarkılardan ne kadar uzak....mor ve ötesini de diğerlerinden ayıran en büyük fark bu zaten özgünlüğü...10 üzerinden 10
|
||
|
||
| sozlerı cok anlamlı tam bır mvö sarkısı | ||
|
||
| bu şarkıyı inanılmaz seviyorum ama şöyle birşey var ben kışı çok severim (: bu şarkıyı her dinledigimde tüylerim diken diken oluyor nedense :/ | ||