|
||
Kendini olduğundan az göstermek, alçakgönüllülük değil, budalalıktır; kendine değerinden az paha biçmek korkaklıktır, pısırıklıktır. Kendini olduğundan fazla göstermek de, çoğu kez gururdan değil budalalıktandır. bu söz için çok sağol bir çok kez hatırlamaya çalıştım ama bir türlü hatırlayamıyordum..>Bir insan söylediği şeylerden çok söylemedikleriyle de insanlaşır.(Albert Camus) >Mükemmel insanın aksayan tarafları daha çok belli olur.(Goethe) >Hiçbir insan yoktur ki ondan öğrenilecek birşey olmasın.(Alfred de Vigny) |
||
|
||
| Anlamayacaklara anlatma sakın bilebileceğin en güzel şeyleri. , Uşağım bile olsa, yanlışlarımı düzelten efendim olur. Tüm erdemlerin temel özelliği, yükselme yolunda sürekli bir çaba, bizzat kendinle cenkleşme, daha büyük ve derin bir saflığa, bilgeliğe, iyilik ve sevgiye yönelik doymak bilmez bir istek. Aşkım için herşeyden vazgeçerim, fakat özgürlüğüm için aşkımdan da vazgeçerim Düşünmek kolaydır, yapmak zordur. Dünyada en güç olan şey de düşünüleni yapmaktır. Yetenek, sükunet içinde ortaya çıkar. Karakter ise dünyanın fırtınaları içinde. Mehr Licht! Açlık, en akıllı balıkları bile oltaya getirir. Akılsızlar hırsızların en zararlılarıdır. Zamanınızı ve neşenizi çalarlar. İnsanlara oldukları gibi muamele edersek, onları daha kötü kılarız. Eğer onları olmaları gerektiği gibi ele alırsak, olabilecekleri kadar iyi yaparız. Pusulanın sana doğru yol göstermesini mi istiyorsun , öyleyse onu yanındaki mıknatıslardan koru. Bir tartışma sırasında, kızdığımız anda gerçek için uğraşmayı bırakır, kendimiz için uğraşmaya başlarız. Bütün dikkatiniz kendinizdeyse mutluluğu garanti ettiniz demektir. Yok olacaksa bir gün her yaratılmış! (Faust) Çelişki ve dalkavukluk; ikisi de sohbetin değerini düşürür. Başkalarına kendimizden söz etmek gayet doğaldır; başkalarının kendileri hakkında söylediği şeyleri, onların kast ettiği biçimde anlamaksa bir kültür meselesidir. Mantıklı insan sık sık gülünecek bir şey olmadığı halde güler. Onu kışkırtan her ne olursa olsun, verdiği tepki kendi iç huzurunu ifade eder. Tutkularımız; ya birer kusur ya da birer erdemin daha şiddetli halleridir. Büyük tutkular umutsuz birer hastalıktır. Onları tedavi edebilecek olan şey, onları gerçekten tehlikeli hale de sokabilir. Johann Wolfgang von Goethe 'den topladım saygı duyuyorum uzattım ama yazmak istedim.çok seviyorum. yukarıda bir kaç örnek var onları yazmama gerek yok zaten. |
||
|
||
| Hiç kimse duymak istemeyen biri kadar sağır olamaz...(shakespeare) |
||
|
||
| eski bir sevdadan kurtulmuşum artık bütün kadınlar güzel.. | ||
|
||
| ceviz kabuğunu kırıp özüne inmeyen,cevizin hepsini kabuk sanabilir. GAZALİ konuşmak insanın aklını kullanma sanatıdır. EFLATUN bir seçim yapmanız gerektiğinde seçmemek de bir seçimdir. WILLIAM JAMES |
||
|
||
| Dünyadaki her şey hareket halindedir... Yaşam değişir, üretici güçler büyür, eski ilişkiler çöker." KARL MARX Bizler ne hayal aleminde yaşıyoruz, ne de insanları olduklarından daha iyi hayal ediyoruz, onları oldukları gibi görüyoruz. Bu nedenle insanların en iyisinin bile otoritenin uygulamalarıyla özde kötü kılındığını ileri sürüyoruz. İnsanın insanı yönetmesinden bu nedenle nefret ediyoruz. Pyotr Alexeyevich Kropotkin Anarşizm, insanın insan tarafından sömürüsünün ve tahakküm altına alınmasının ortadan kaldırılması, yani özel mülkiyet ve hükümetin ortadan kaldırılmasıdır; Anarşizm, sefaletin, hurafelerin ve nefretin yok edilmesidir. Errico Malatesta Her emir özgürlüğün suratında patlayan bir tokattır! Michail Bakuni Devlet en iyi şekliyle bile kötü bir organizasyon olduğundan mümkün olduğu kadar en az devlete sahip olmalıyız William Godwin Devlet, bir sürünün, benzer bir biçimde örgütlenen diğer bir sürüye karşı, saldırmaya veya savunmaya yönelik harekete geçmek üzere örgütlenmesidir. Randolph Bourne Özgür bir toplum, eski düzenin yerini 'yeni düzen'in alması olamaz. Özgür bir toplum, özgür eylem alanlarının toplumsal yaşamın çoğunu oluşturuncaya dek yayılmasıdır. Paul Goodman Tarih kazananların propagandasıdır. Ernst Toller Güçlü bir halk lidere ihtiyaç duymaz. Emiliano Zapata Kapitalist toplum o kadar kötü örgütlenmiştir ki, çeşitli üyeleri acı çekmektedirler: aynen nasıl ki bedeninizin bir yerinde ağrınız varsa, tüm bedeniniz ağrır ve hasta olursunuz... Benzer şekilde bir örgütün ya da bir birliğin tek bir üyesi bile ayrımcılıktan, baskı altında tutulmaktan veya göz ardı edilmekten muaf olmaz. Bunu yapmak, ağrıyan dişinizi göz ardı etmek demektir : sonunda da tamamı ile hasta olursunuz Alexander Berkman Gün gelecek sessizliğimiz şimdi boğmakta olduğunuz sesimizden çok daha güçlü olacak. August Spies Biz kalbimizde yeni bir dünya taşıyoruz ve o dünya şu anda, burada büyümekte. Buenaventura Durruti " insanları çok seviyorum , hümanistler hariç " KARL MARX "işçi sınıfı ya devrimcidir, ya da hiç birşeydir ." KARL MARX |
||
|
||
| Baba Mesleğinde de var çok anlamlı sözler..Anlayana... | ||
|
||
| Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulamazsın sen eğri isen (Yunus Emre) 3 Çeşit Dost Vardır : 1-Su gibidir : Her Zaman İhtiyacın Olur. 2- İlaç Gibidir : Sadece Gerektiğinde İhtiyacın Olur. 3- Mikrop Gibidir : O gelip Seni Bulur (?) Ne kimseden borç al, ne kimseye borç ver.çünkü ödünç para veren , çok kere , hem parasından olur, hem dostundan. (W.Shakespeare) Düşünmeden öğrenmek beyhude, öğrenmeden düşünmek, tehlikelidir.(Konfüçyus ) |
||
|
||
| insan beyni onu anlayabileceğimiz kadar basit olsaydı biz de onu anlayamayacak kadar aptal olurduk. (kimin söylediğini bilmiyorum) |
||
|
||
| hoşnutsuzluk bir insanın ya da bir ulusun gelişmesindeki ilk adımdır. OSCAR WILDE Olgun insan güzel söz söyleyen değil söylediğini yapan ve yapabileceğini söyleyen kişidir.KONFÜÇYUS |
||
|
||
| *bir gece çalarsa kapını yalnızlıkaçma bırak dışarıda kalsın.Hayat zor ve acımasız olsa da,hayatı öylesine mutlu yaşa ki yalnızlık yalnızlığından utansın *rüzgar onu sevdiğimi ona muhtaç olduğumu söyle ama şunu unutma bir başkasıyla mutluysa sus sessizce geri dön |
||
|
||
| * Kızlar sevgiyi kalplerine, erkekler ise ceplerine koyar! * Hafif acılar konuşabilir ama derin acılar dilsizdir... * Fırtınanın şiddeti ne kadar şiddetli olursa olsun martı sevdiği denizden asla vazgeçmez.. |
||
|
||
| *** En sevdiğin bile seni anlamıyorsa, senden ve sevdadan uzaksa eğer, üzülme... Sevmek öylesine güzeldir ki; seveni yüceltir, sevileni değil. Seni anlatamıyorsa sözlerin, gözlerinde anlamsız kalıyorsa renkler, sen yine de sev... Unutma ki dağlar ve tepeler yüce olmasına yücedir, fakat yüce olan tek sey sevebilen yürektir. ***Aşk bittikten sonra arkadaş kalalım dediler.. Güle başka isim versen değişik kokar mı ![]() |
||
|
||
| Yaşadıklarına şükretmeyenler, yasamayı hak etmezler.[/b] Testere filminden alıntı =) Çok severim bu sözü.. | ||
|
||
| Düşündüğünüz / Söylemek istediğiniz / Söylediğinizi sandığınız / Söylediğiniz / Karşınızdakinin duymak istediği / Duyduğu / Anlamak istediği/ Anladığını sandığı /Anladığı..arasında farklar vardır.Dolayısıyla insanların birbirini yanlış anlaması için en az 9 ihtimal var. Sylviane Herpin Ne guzel söz degil mi ![]() |
||