|
||
| Söylesem tesiri yok, Sussam razı olmaz gönül.... En derin bulduğum sözlerden biridir... |
||
|
||
| zaman geçer büyürüz:sertleşir dünya. yenik düşüyor herşer zamana: biz büyüdük ve kirlendi dünya. düşünme dur ne' me lazım ve sizler ve onlar ve ötekiler hiç hissetmez mi canlı yayındaki yitmeyi. elinde güller varmış üstün başın kan olmuş gel asırlardan uzan da tut ellerimi sımsıcak: yoksa bende ki çocuk da böyle çaresiz kalacak. canım kardeşim bak senin ellerinde hayatımız: uçan kuştaki güzellği kaybettik; hastayız ne istersen de bana: biz biriz zor olsa da sen anlarsın istersen |
||
|
||
Kopan bir ipe sımsıkı bir düğüm atarsanız, ipin en saglam yeri artık bu dügümdür.Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan tek nokta yine o düğümdür. Mükemmel. ![]() * engeller sizi durdurmak zorunda değildir eğer bir duvarla karşılaşırsanız geri dönmeyin ve vazgeçmeyin .nasıl tırmanıcağınıza içinden mi geçiceğinize yoksa etrafından mı dolaşacağınıza karar verin!! * karşınızdaki insanın gözlerinin içine bakın ve bir şeyi henüz denememişken olanaksız olduğunu söylemeyin,deyin |
||
|
||
SENİ DELİ GİBİ SEVDİM BENİ DELİYİM DİYE SEVMEDİN
|
||
|
||
BAŞKASINI YÖNETEN KUVVETLİDİR KENDİNİ YÖNETEN KUDRETLİDİR
|
||
|
||
| -Her insan ölüme aynı uzaklıktadır. -Sadece aptalların ciddiye alındığı bir dünyada yaşıyoruz. O halde beni anlamıyorlar diye üzülmek niye? Oscar Wilde -Deneyim, insanların hatalarına verdikleri isimdir. Oscar Wilde |
||
|
||
| Susmakla canın özü, yüzlerce gelişmeye ulaşır. Ama söz, dile geldi mi, öz harcanır. Uçan kuş, yeryüzünde kalsa tasalanır, derde düşse ağlayıp inlemeye koyulur (bu söz bittiğim andır )Aynanın berraklığını yüzüne karşı söylersen, ayna hemen buğulanır, seni göstermez olur Dünya köpüktür. Tanrı sıfatlarıysa denize benzer. Fakat şu cihan köpüğü, denizin arılığına, duruluğuna perdedir. Aşıkların gönüllerinin yanışıyla gözyaşları olmasaydı, dünyada su da olmazdı, ateş de. mevlana |
||
|
||
| Hayat Boş Kırlara koş... Derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun dedini gördüm, kendi derdime imrendim... Adı olmayanların sesi de yok mu? Bana darbe atanı ben harbe sokarım. Eski çok Yeni yok.... Kalbimi kırmak suya yazı yazmak kadar zordur kalbimi kazanmak gece çıkan güneşi ellemeye benzer işte sen o suya yazı yazdın şimdi güneişin gece çıkmasını bekle.... |
||
|
||
| *Hayat tek notalı bir şarkı gibidir. *Bazen insanlar ne kadar küçüldüklerini görebilecek kadar büyük olmalıdır. *Hayatın tadını çıkarın yoksa o sizin canınızı çıkarır
|
||
|
||
| **Yıldızlara bakan adam, yoldaki çamur birikintilerinin içine girmeye mahkumdur** Alexander Smith |
||
|
||
| Dünya böyledir iste, herkes kendi değirmenine su çekmeye bakar. (Giovanni Verga) 1001 meziyeti de olsa, insanlara kötü yanlarından bakarlar. (Moliere) Dünyaya geldiğimiz gün bir yandan yasamaya, bir yandan ölmeye başlarız. (Montaigne) ![]() Ruhu öldürmek, cismi öldürmekten daha büyük bir cinayettir. (Gerhart Hauptmann) Hayatımızda işlediğimiz hataların çoğu, düşünmemiz gereken yerde hissetmekten, hissetmemiz gereken yerde düşünmekten ileri gelmektedir. (John COLBINS) ![]() Gürültü ve patırtının ortasında sükunetle dolaş, sessizliğin içinde huzur bulduğunu unutma...... (Buda) taş da yumurtanın üstüne düşse,yumurta da taşın üstüne düşse,olan yine yumurtaya olur.... (Rum Atasözü) Ara sıra isyana yönelecek olursan:Hatırla ki, Kainatı Yargılamak imkansızdır.Onun için,kaygılarını sürdürürken bile kendi kendinle barış içinde ol.Görmeye çalış ki,bütün pisliğine ve kalleşliğine rağmen dünya güzeldir........(Buda) Kimseyi sevmemek, kimse tarafından sevilmemektir. (Demokritos) Kızların sevdası, sepete konmuş su gibidir, akar gider. (Enrique Larreta) tuttum bu adamı ![]() İnsan tek basına hayal eder, tek basına acı çeker, tek başına ölür. (Henry Frederic Amiel) İnsanda arzu ile birlikte saygı uyandırmayan kadın ne zavallıdır. (Kisfaludy) Balın varsa, sineğin bol olur. (Cervantes) bu ülkenin çok balı var ve sineğide ![]() |
||
|
||
| Beklemesini bilenin her şey ayağına gelir. (Honore De Balzac) Dünya, bütün ileri hareketleri huzursuz kimselere borçludur. (Nathaniel Hawthorne) "Günün birinde hepimiz sonsuza dek susacağız. Onun için sevdiklerinize simdi 'Seni seviyorum,' demekten çekinmeyin. (George Eliot) Aşağıda olan kimse düşmekten korkmaz. (Aristoteles) süper bir söz ![]() Hayat, yaşantı aramak değil, kendimizi aramaktır. (C.PAVESE) aranıyor sahibi ... Cezaların en korkuncu, insanin haksiz olduğunu anlamasıdır. (Walter Winchell) İnsan ancak anladığı şeyleri duyar. (GOETHE) mesela benim avatarımın altındaki sözü herkes duyamaz ![]() Bazı kimseler içkiye dokunmazlar ama içki onlara hemen dokunur. (Tennesse Williams) off ! Genellikle bütün büyük yanlışların altında gurur yatar. (Ruskin) Cümleler doğrudur sen doğru isen, doğruluk bulamazsın sen eğri isen (Yunus Emre) "Para herşeyi yapar" diyen adam, para için herşeyi göze alan adamdır.(BENJAMIN FRANKLIN ) Birşeyden hoşlanmıyorsan, onu değiştir; değiştiremiyorsan da, ona bakış açını değiştir... (Mary Engelbreit) |
||
|
||
| düşünüyorum o halde varım... | ||
|
||
| Başını göğsüme yasladığımda tek bir düşmanım vardır; Geçip giden zaman. Dün kopan bir yaprakti,düsen bir kuru daldi Bugünden güzel degil bulacagin yarinda Aç ellerini bir bak yanan avuçlarinda Dün gitmis yarin yok bize bir bugün kaldi. |
||
|
||
| Düşüncenize dikkat edin; Duygularınıza dönüşür, Duygularınıza dikkat edin; Davranışlarınıza dönüşür, Davranışlarınıza dikkat edin; Alışkanlıklarınıza dönüşür, Alışkanlıklarınıza dikkat edin; Değerlerinize dönüşür, Değerlerinize dikkat edin; Karakterinize dönüşür, Karakterinize dikkat edin; Kaederinize dönüşür. MANATHA GRANDHİ |
||