|
||
| para açlığı giderir, mutsuzluğu değil, yemek mideyi doyurur, ruhu değil. | ||
|
||
| paranın konuştuğu yerde dostluk susmayı tercih eder | ||
|
||
| iyi bitsin diye bişey yoktur iyi bitseydi bitmezdi ki | ||
|
||
Savaşı zenginler çıkarır, yoksullar ölür Dünya kötülük yapanlar degil, seyirci kalip hicbir sey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir. Insan savas gibi inanmadigi bir sey icin aci cekecegine, baris gibi inandigi bir dava ugruna ölse daha iyi degil mi. Bize birkac deli gerek, su akillilarin yol actigi duruma bak! bak bu sözlerin altına imzamı atarım ![]() ![]() Size yol gösterebilirler;fakat hayatta daima yalnız yürümek zorundasınız Bilgisiz bir kimse savaş davuluna benzer;sesi çok,içi boştur SADİ D ogru söyleyip zincire vurulmak,yalan söyleyerek zincirden kurtulmaktan daha iyidir SADİ Dürüst insan herzaman gerçegi söyler;akıllı insan ise yalnız zamanında...george bernard shaw |
||
|
||
| umut etmek kötülüklerin en kötüsüdür çünkü işkenceyi uzatır (nietzsche) bana yalan söylemiş olman degil, sana artık inanmamam sarsıyor beni (nietzsche) herkesin üç kişiliği vardır; ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. (alphonse karr) |
||
|
||
| dünya saçmadır...albert camus | ||
|
||
| Düşünüyorum öyle ise varım. DESCARTES Düşünmeden konuşmanın cezası sonradan düşünmeye mahkum olmaktır. GIBBON Hayatta hiç hata yapmamış birisi zaten hiçbir işe başlamamış demektir. HENRY FORD Hayatta hiçbirşeyden korkmayın yalnız;herşeyi anlamaya çalışın. MARİE CURİE İnsanlar tecrübeleri oranında değil tecrübelerinden aldıkları dersler oranında olgundurlar. BERNARD SHAW İnsan aklın snırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye erişemez. ALBERT EINSTEIN Olgun insan yapabileceğini söyleyen ve söylediğini yapan insandır. KONFİÇYUS Gerçek arkadaş sağlık gibidir.Değeri ancak o yok olunca anlaşılır. CERVANTES Sözcüklerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız. KONFİÇYUS İnsanların yapabileceği en büyük fenalık kendisine olan güvenini kaybetmesidir. RİCHARD BERNEDİCİ İnsansal öz, tek tek her bireyin doğasında bulunan bir soyutlama değildir. Gerçekliği içersinde, bu, toplumsal ilişkilerin bütünüdür. KARL MARX |
||
|
||
| Kapitalizm,bir yandan "bireycilik" üzerine bir yığın zırva,diğer yandan da Mc Donald's'da hamburger yiyip coca cola içen,ardından bir marlboro tüttüren,dünyadaki gelişmeleri CNN ve benzeri bilgi kaynaklarından izleyen,Amerikan filmleriyle ve müziğiyle eğlenen "birey"ler ve bunları yapamadıkları oranda aşağılanan insanlar üretiyor... |
||
|
||
| //karşı çıkmak cesaret,muhalefet olmak esaret!\\ | ||
|
||
| Varsın egemen sınıflar bir komünist devrim karşısında titresin.Proleterlerin zincirlerinden başka kaybedecek bir şeyleri yok.Kazanacakları bir dünya var.BÜTÜN ÜLKELERİN İŞÇİLERİ,BİRLEŞİN! | ||
|
||
| Her amerikalı ve avrupalının alnı yüzyıllar boyu öldürdükleri milyonlarca mazlum insanın kanları ile damgalıdır. | ||
|
||
| Soframızda kuşsütü,balık yumurtası yoksa da işçi ellerinin tadı,aydın gözlerinin balı var. | ||
|
||
| Hep bir ağızdan türkü söyleyip hep beraber sulardan çekmek ağı,demiri oya gibi işleyip hep beraber,hep beraber sürebilmek toprağı,ballı incirleri hep beraber yiyebilmek,yarin yanağından gayrı her şeyde her yerde hep beraber! diyebilmek için | ||
|
||
| Ben gelecek için hiç bir endişe duymadım. O yeterince hızlı geliyor Eğitim, insanın okulda öğrendiği her şeyi unuttuğunda arta kalandır. Albert Einstein |
||
|
||
| Sen piyonsun bense SAH.. Seni kaybedersem 2 puanım gider ama sen beni kaybedersen OYUN BİTER ! Yüz verip adam ettiysem sıfırla carpar yok ederim ! |
||