|
||
| albümün adını aldığındamıdır nedir albümün tamamı gibi çok güzel ve özel bi şarkı... özellikle: aç şu kalbini söyle hayatın gerçekmi?!?! kısmı... |
||
|
||
şehir de özlediğimiz viyolonseli sundular
|
||
|
||
ben ilk albümü aldığımda en çok dinlediğim şarkıydı.hem anlam bakımından hem de müzik bakımından çok hoş bir şarkı(dinlerken gözlerimin yaşardığı da çok olmuştur) |
||
|
||
| bugün dinlerken kafamda bir şeyler yandı söndü yandı söndü sonunda buldum!ben bu şarkının amerika-ırak savaşı konulu olduğunu düşünüyorum.sözleri dinleyin tekrar. "oyundur oynarlar bitmesin işgalleri" - onlar savaşı oyun olarak görüyor ve yıkıma devam ediyorlar. "bu kadar sert mi cevabın bana aşkın olduğu yerde"- dünyada aşk var,sevgi var ama attığın bombalar beni öldürüyor,canımı acıtıyor. "nedir ki zıplarlar ego tramplenlerinde"- zaten burda amerika'nın kendini beğenmişliği var. "hayatın gerçek mi?"- yaptıkların her şeyi yok ediyor,peki senin hayatın gerçek mi? gerçekten var mısın? "nedir ki yıkarlar kırılgan rüyamızı" - yaşamak bizim için zor onlar daha da zorlaştırıyor. "uzundu sokaklar yürümek isterdim"- ama yok ettiler. hatta böyle yazınca şarkının bir savaş çocuğu ağzından söylendiği bile düşünülebilir.sizce? not: fikrimi ilk onaylayan,mantıklı bulan mordaşım walkman'e teşekkürler..
|
||
|
||
bugün dinlerken kafamda bir şeyler yandı söndü yandı söndü sonunda buldum!ben bu şarkının amerika-ırak savaşı konulu olduğunu düşünüyorum.sözleri dinleyin tekrar. "oyundur oynarlar bitmesin işgalleri" - onlar savaşı oyun olarak görüyor ve yıkıma devam ediyorlar. "bu kadar sert mi cevabın bana aşkın olduğu yerde"- dünyada aşk var,sevgi var ama attığın bombalar beni öldürüyor,canımı acıtıyor. "nedir ki zıplarlar ego tramplenlerinde"- zaten burda amerika'nın kendini beğenmişliği var. "hayatın gerçek mi?"- yaptıkların her şeyi yok ediyor,peki senin hayatın gerçek mi? gerçekten var mısın? "nedir ki yıkarlar kırılgan rüyamızı" - yaşamak bizim için zor onlar daha da zorlaştırıyor. "uzundu sokaklar yürümek isterdim"- ama yok ettiler. hatta böyle yazınca şarkının bir savaş çocuğu ağzından söylendiği bile düşünülebilir.sizce? cagico burda baya baya haklı sözler o kadar uyumlu ki Amerika'nı daha doğrusu başındaki Bush ego tramplenlerinde zıplıyor hiç inmiyor üstünden egosu daha da büyüyor. Uzundu sokaklar yürümek isterdim derkende bir haykırış nerde sokak varda yürüyelim sokak mı kaldı sokakların başında tanklar var askerler var yürümek içime sinmiyor ki.Bu noktada savaşın ortasındaki bir çocuğun ağzından dökülmüş sözcükler diye bakıyorum ben. Herşeyi yok etme endeksli bir insan var dünyada onun hayatı gerçek değil mutluluk nedir bilmiyor bilenleride bombalıyor.Hayatı sonlandırıyor.Hayatın gerçek mi? Ortadoğudaki herkesin rüyaları var zaten zor durumdaydılar kırılgandı rüyaları onlarıda ellerinden aldı. Bitmesin oyunlar işgaller zaten savaşları anlatıyor ve dalga geçiyor sen bitir me diyor istediğin kadar sert davran ben büyük düşler gördüm gördüm gördüm büyük düşler gördüm senin inadına devam edeceğim sevmeye yapmaya onarmaya paylaşmaya yürümeye. Oyun zaten petrol için kumpas düzenlendi. Büyük Düşlerin devamının çok ama çok merak ediyorum. cagico-walkman ortak düşünceleridir. |
||
|
||
Böyle birşey demek istediğim sokak uzun olsa ne olcak ki tank orda duruyor kim yürümek ister.![]() |
||
|
||
bugün dinlerken kafamda bir şeyler yandı söndü yandı söndü sonunda buldum!ben bu şarkının amerika-ırak savaşı konulu olduğunu düşünüyorum.sözleri dinleyin tekrar. "oyundur oynarlar bitmesin işgalleri" - onlar savaşı oyun olarak görüyor ve yıkıma devam ediyorlar. "bu kadar sert mi cevabın bana aşkın olduğu yerde"- dünyada aşk var,sevgi var ama attığın bombalar beni öldürüyor,canımı acıtıyor. "nedir ki zıplarlar ego tramplenlerinde"- zaten burda amerika'nın kendini beğenmişliği var. "hayatın gerçek mi?"- yaptıkların her şeyi yok ediyor,peki senin hayatın gerçek mi? gerçekten var mısın? "nedir ki yıkarlar kırılgan rüyamızı" - yaşamak bizim için zor onlar daha da zorlaştırıyor. "uzundu sokaklar yürümek isterdim"- ama yok ettiler. hatta böyle yazınca şarkının bir savaş çocuğu ağzından söylendiği bile düşünülebilir.sizce? not: fikrimi ilk onaylayan,mantıklı bulan mordaşım walkman'e teşekkürler.. ![]() biraz muhalefet olucak ama söylemek zorunda hissettim. ben bu şarkıda ne politika ne isyan ne de savaş karşıtlığı görüyorum. ben bu şarkıda insan görüyorum, insanoğlunu. adaletsizliği, haksızlığı, eşitsizliği... çok kişisel olan ama aynı zamanda bütün insanlarla alakalı olan ince olayları görüyorum. aslında savaşlardan, açlıklardan, kıyımlardan, isyanlardan çok daha önce varolan bişeyi görüyorum: ruhumuzu, duygularımızı, kalbimizi.. yani her şeyin başladığı ve biteceği yeri. ve görülen düşlerin de öyle herkesin görebiliceği düşler olucanı sanmıyorum. bu şarkının sözleri daha çok bi "baba" ağzından çıkmış gibi. çocuğunu seven, onu koruyan ve her konuda tecrübeli olan bi baba. ve bu baba gerçekleri anlatmaya çalışıyo. bütün sorunların temelini. ego tramplenleri, kadınlık, erkeklik, oyunlar, işgaller, oralar, aşk, kaos, kalp, hayat, rüyalar, ışıklar ve renkler ve mimarlar, sokaklar... bunların hepsi insanın kanında olan şeyler, bi düşünürseniz derince her zaman yaptığınız gibi, görürsünüz... işte bu yüzden, herkese olduğu gibi bana da direk olarak yöneldiği için bu şarkı, ben bu şarkıda kendimi görüyorum. içimdeki kötülükleri kusuyorum ve altındaki iyilikleri farketmeye çalışıyorum. o düşleri hatırladıkça, nelerden bahsedebiliceklerini aklıma getirdikçe, bu kadar mı nankör olunur diye utanıyorum kendimden ve çevremdekilerden ve biçok insandan.. eğer şarkı bir 5 dk falan daha uzun olsaydı, sonrasında neler neler yapardım o gazla ben ya ama tam tırmanıyorken bitiyor ve düşüyorum.. |
||
|
||
| arkadaşlar bu parça çok enteresan dinleyici istediği tarafa çekiyor sözleri. ben şahsen aşk üzerine yorumladım şarkıyı... iki sevgili mutluyken kızın başka biriyle çıkmaya başlaması gizli gizli yani. ayrılıyorlar tabiii. uzundu sokaklar yürümek isterdim: aşk bir sokak seninle yürümek isterdim. bu kadar sert mi cevabın bana- erkek öğreniyor vee kıza soruyor. kızda inkar ediyor sert sert temize çıkmak için. aşkın öldüğü yerde bu kadar mert mi: bir şey söylemeye gerek yok gayet açık. gördüm gördüm gördüm büyük düşler gördüm: aşk büyük bir düştür. nedirki yıkarlar kırılgan rüyamızı: aşk yıkılıyor {rüya (düş)} ışıksız ve renksiz mimarlar- sonraki erkekten kasıt. daha devam ediyor buyrun bir de bu tarafından düşünün şarkıyı
|
||
|
||
| çok güzel bir parça | ||
|
||
| bu albümde en sevdiğim parça diyebilirm...çok süper bişey..hele sonunda harun'un bağırması insanı acayip rahatlatıyor...sırf orası için bile dinlediğim oluyor bu şakıyı..müzik zaten harika..sözler de öyle...sonu güzel demiş olsamda bütünüyle çok güzel bir şarkı...tebrik ederim mvö'yü böyle bi şarkıya imza attıkları için... | ||
|
||
albümdeki 1 şarkı dışında(çocuklar ve hayvanlar) hepsini ezbere biliyorum hepsi süper ve ötesi
|
||
|
||
bugün dinlerken kafamda bir şeyler yandı söndü yandı söndü sonunda buldum!ben bu şarkının amerika-ırak savaşı konulu olduğunu düşünüyorum.sözleri dinleyin tekrar. Aynen ben de bu şarkıyı böyle düşündüm ama aşk tarafı da ağır basıyor.Karışık duygular içeriyor.
"oyundur oynarlar bitmesin işgalleri" - onlar savaşı oyun olarak görüyor ve yıkıma devam ediyorlar. "bu kadar sert mi cevabın bana aşkın olduğu yerde"- dünyada aşk var,sevgi var ama attığın bombalar beni öldürüyor,canımı acıtıyor. "nedir ki zıplarlar ego tramplenlerinde"- zaten burda amerika'nın kendini beğenmişliği var. "hayatın gerçek mi?"- yaptıkların her şeyi yok ediyor,peki senin hayatın gerçek mi? gerçekten var mısın? "nedir ki yıkarlar kırılgan rüyamızı" - yaşamak bizim için zor onlar daha da zorlaştırıyor. "uzundu sokaklar yürümek isterdim"- ama yok ettiler. hatta böyle yazınca şarkının bir savaş çocuğu ağzından söylendiği bile düşünülebilir.sizce? not: fikrimi ilk onaylayan,mantıklı bulan mordaşım walkman'e teşekkürler.. ![]() |
||
|
||
| hayalimde tüm sevdiklerimle birlikte "büyük düşler korosu"ndayımdır, hep bir ağızdan nakaratını söyleriz..nedense her dinleyişimde bir akşamüstü yemyeşil bir vadinin ortasında olduğumuzu hissederim... | ||
|
||
arkadaşlar bu parça çok enteresan dinleyici istediği tarafa çekiyor sözleri. valla çok doğru söyledin kardeş ya zaten kendileri de söylüyorlar biz şarkıyı yazıyoruz o anlamını kendi belirliyo diye,o hesap.Bir şarkıdan birçok anlam çıkıyor bu sadece büyük düşler için değil ama...
ben şahsen aşk üzerine yorumladım şarkıyı... iki sevgili mutluyken kızın başka biriyle çıkmaya başlaması gizli gizli yani. ayrılıyorlar tabiii. uzundu sokaklar yürümek isterdim: aşk bir sokak seninle yürümek isterdim. bu kadar sert mi cevabın bana- erkek öğreniyor vee kıza soruyor. kızda inkar ediyor sert sert temize çıkmak için. aşkın öldüğü yerde bu kadar mert mi: bir şey söylemeye gerek yok gayet açık. gördüm gördüm gördüm büyük düşler gördüm: aşk büyük bir düştür. nedirki yıkarlar kırılgan rüyamızı: aşk yıkılıyor {rüya (düş)} ışıksız ve renksiz mimarlar- sonraki erkekten kasıt. daha devam ediyor buyrun bir de bu tarafından düşünün şarkıyı ![]() |
||
|
||
| gördüm gördüm gördüm büyük düşler gördüm açıklamaya gerek yok her yönüyle mükemmel ötesi bir şarkı......... | ||