|
||
Santana meksika’da doğup gitarla ilk kez orada buluştuğu için kendi anavatanının müziğini,kültürünü hiçbir zaman unutmamıştır.bu yüzden yaptığı müzik ağırlıklı olarak Latin ve afro amerikan soundu taşır.Santananın dünya ve amerikan müzik piyasasında ismini ilk kez duyurduğu mekan efsanevi1969 woodstock rock festivali olmuştur.üstad tabiri caizse orda asi gençleri öyle hırpalamıştır ki bir daha o gençler onu asla unutmamışlardır.ama asıl büyük kitlelerce tanınması yani modern zaman gençlerinin onu tanıması(bu kategoriye bende katılıyorum) ve büyük oranda popüler olması 1999 da çıkardığı onun 36.albümü olan supernatural albümüyle olmuştur.üstad bu albümde resmen yeniden doğmuştur.dünya çapında ve amerikada büyük başarılar elde eden albüm 2000 yılı grammy ödüllerini de silip süpürmüştür tam dokuz dalda grammy ödülüne laik görülen albüm,daha başka bir çok önemli ödülle santananın müzik hayatındaki en başarılı albüm olmuştur.Tabi bu albümün başarısı sadece santananın değildi,çalıştığı insanlarda santanaya öyle iyi eşlik etmiştiler ki başarıda onların payı da en az santana kadar vardı.benim en sevdiğim parçaları ise ’’el farol’’ santana bu parçayı babası ölüm döşeğindeyken yazmış.sonra "smooth"var tabi ki, "maria maria" ve en büyük favarim olan michelle branch ile yapmış olduğu "the game of love" santana ile ilgili yorumlarınız... |
||
|
||
| ooo santana baba yaa bayılırım bu adama hemen hemen tüm çalışmaları çok iyi maria şarkısını ok severdim(g&b,w.jean) |
||
|
||
santana gitarın ustalarından ama sevenleri çok az galiba baksana kimseden ses çıkmıyor ;buna çok üzüldüm doğrusu
|
||
|
||
santananın bir notasından tanırsın eşsiz bir gitarist saygılarrrr...
|
||
|
||
| gitarın ustadları onlar ya | ||
|
||
mükemmel bi gitarist adeta -gitarın tanrısı- herşeyi çok farklı düetleri mükemmel son albümü ---ALL THAT I AM---- çok başarılı michelle branch,sean paul,joss stone.... gibi isimlerle düet yapmış bu albümde sean paul,joss stone un yer aldığı CRY BABY CRY....michelle branch I'M FEELING YOU bu albümde benim favorilerim yaptığı her düet çok başarılı steven tyler ile bi düet yapmıştı ama parçann adını unttum çoooooook başarılı diecek pek bişi yok
|
||
|
||
| -bu adamı çok severim.favori gitaristlerimdendir kendisi.özellikle MJ le olan düetleri whatever happens da süper onun dışında ise smooth ve africa bamba yı da pek severim.adam ciddi anlamda işini hakkıyla yapıyo.umarım bi gün onu canlı dinleme imkanım olur.bunu çok isterim!!!... | ||
|
||
oooooooooooooo carlos santana baba ya süper adam bayiliyorum ona vallah billahi süper adam
|
||
|
||
| rob thomas ile yaptığı düet çok güzeldi!!!:) | ||
|
||
Carlos santana Tusubasa'da futbolcu yavv
|
||
|
||
| Sıradan bir gitarist.Fakat,mükemmel bir müzisyen ve aranjör. Bizim zamanımızdaki herkesin ağzı acık dinlediği ve gitara başlama sebebi olan adam. ama gitar calmaya başlayınca,cok da birşey olmadını fark ediyorsunuz. müzisyen olarak,mükemmel ötesi bir insan olduğunuda kabulleniyorsunuz. |
||
|
||
| santana gitari çalmıyo konuşturuyo adeta rob thomasla yaptıkları şarkı çok güzel
|
||
|
||
| Santana kendini aşmış bir sanatçıdır.Ve bildiğim kadarıyla gitarı olup da çalmasını bilmediği bir dönem geçirmiş. | ||