|
||
| 30 Mart 1980 İstanbul doğumlu olan Yalın'ın asıl ismi Hüseyin Yalın. İlk bestelerini St. Michel Fransız Lisesinde okuduğu yıllarda Yurdaer Doğulu Müzik okulunda gitar dersleri alırken yapmaya başladı. Halen eğitim gördüğü İstanbul Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümünü kazandığı dönemde ise beste çalışmalarını hızlandırdı ve albüm demoları hazırlamaya başladı. İlk olarak babasının akşamları ona çaldığı gitarın "Gipsy Kings" tınılarıyla başlayan müzik aşkı ile şimdi güçlü adımlar atıyor ve tamamı kendisine ait şarkılardan oluşan "Ellerine Sağlık" adlı albümüyle Türkiye'de kendi söz ve bestelerini seslendiren en kuvvetli yorumculardan biri olmayı hedefliyor. Nişantaşı'ndan çıkan ilk popçu olarak Türk müzik dünyasına oldukça hızlı bir giriş yapan Yalın, 1,5 sene süren bir çalışmanın ardından ortaya çıkan "Ellerine Sağlık" adlı albümün ilk klip şarkısı "Zalim" oldu. Prodüksiyonunu Böcek Yapım'ın, yönetmenliğini ise Gürcan Keltek'ın yaptığı Zalim, ünlü müzik kanalı MTV'nin dünya listelerine de bir numaradan giriş yaptı. İlk albümüyle büyük beğeni toplayan Yalın, MTV'de yayınlanan World Chart Express'te Norveçli ünlü şarkıcı Anastacia'yı geride bırakarak birinci oldu. Zalim'in ardından Murat Küçük yönetmenliğinde "Sonsuz Ol" ve "Günaydın" parçalarına klip çekimi yapıldı. Müzik şirketi Universal Müzik'in Türkiye'den çekilmesi nedeniyle ilk albümü bir süre sonra yok satan Yalın, Bir Bakmışsın isimli ikinci albümünü 15 Nisan 2005'te Pasaj Müzik'ten çıkardı. Yalın, müzik dışında tenis ve özellikle de futbol oynamaktan hoşlanıyor ve iyi bir forvet oyuncusu olduğunu söylüyor. |
||
|
||
| yaa iyi hoşta ben dinlemem öyle müzik | ||
|
||
| yılandan korkmam yalından korktuğum kadar...hehee SEVMEM BU TARZ MÜZİK,SEVEMEM |
||
|
||
sözler güzel, ama müzikal anlamda bir zayıflık söz konusu. müzik genelde aynı. hatta şöyle bir iddiam var, nerede olursa olsun bilmediğim bir yalın şarkısı çaldığında hemen onun yalın'a ait olduğunu anlarım. aynı kenan doğulu ve serdar ortaç gibi. bir de bu vatandaşımızın magazinden uzak durma çabaları ve uzak durması hoşuma gidiyor. özel hayatıyla ilgili çok konuşmuyor ve onunla bununla zırt pırt polemiğe girmiyor. bu yönü güzel bence. ilk çıktığı zamanı hatırlıyorum da kim bu ya diyorduk. candan erçetin'e, kenan doğulu'ya,simin mater'e benzetmiştik falan. sonradan öğrendik yalın diye biriymiş. kaliteli bir şeyler yapmaya çalışıyor, kanımca çok yerden yere vurmamak gerek pop müzik yapıyor diye.
|
||
|
||
severim bazı şarkılarnı...
|
||
|
||
bende aklıma eserse dinlerim, severimde.
|
||
|
||
| hep aynı türlü şarkılar yapıyor biraz şarkılarının aynı yapmasa daha iyi olucak aynı şeyleri tekrar edip duruyor,kendini yenilemeli | ||
|
||
| fena degil. arada sirada dinlerim. | ||
|
||
| pop tarzında ise fena deĞil | ||
|
||
hacıyatmaz gibi durmadan salınan...şarkıları insanların beynini fazla yormaya yetemeyen..seni çok seviyorum aşkım tarzı müzik yapan bi insan ..açıklayıcı olmuştur heralde
|
||
|
||
ben çok severim...çok iyi ve başarılı biri...bence pop müzikte 1 numara...
|
||
|
||
biraz kendimi ezim bu adam çıktığında ben ya 6. sınıfa ya da 7. sınıfa gidiyordum. ilk albümü bende de var bir arkadaşım almıştı hala saklıyorum ![]() geçn gün kanalları dolaşırken şarkısının bir yerini duydum ilk albümündeki bir şarkısının bir yerine benzettim ama hangi şarkı hatırlamıyorum
|
||
|
||
| sesi güzel ama şarkıları hep aynı ama yine de başarılı bazı şarkılarını seviyorum | ||
|
||
| yalının albüm yaparken hiç stüdyo işi yapmadıgını biliyorum( stüdyo işi derken hepsinin hiç oynanmamış orjinal sesi oldugunu kastettim). öğrenince bir kez daha takdir ettiydim. bayılmasam da beğenirim kendisini | ||
|
||
sesi güzel ama şarkıları hep aynı ama yine de başarılı bazı şarkılarını seviyorum bencede coğu şarkısı birbirinin aynısı bazı istisnalar dışında tabi.. her ne kadar beğenerek dinlesem de tarzını biraz genişletmeli gitar kalıbının dışına çıkmalı... |
||