mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Felsefe

Konu: bunları biliyor musunuz?

Sayfa: [ 1 ] 2

cambazimbenim 14.06.2007 12:26:20
• Aristoteles’in, Platon’un akademisine Platon 61, kendisi 17 yaşındayken gittiğini...

• İlk akademi, Platon’un ilk akademiyi, Aristoteles’in ilk liseyi kurduğunu...

• Antik çağda Roma nüfusunun 1 milyonu aştığını, ortaçağda ise 30.000’e kadar
düştüğünü...

• Sokrates’in “Atina bir at ve ben ise bir at sineğiyim. Benim görevim onu uyuşukluktan ve aymazlıktan uyandırmaktır” dediğini, ölüme mahkum edildikten sonra kendisini yargılayanlara “Ey beni mahkum edenler, size gelecekten bahsetmek isterim. Pek yakında öleceğim. Katillerim olan sizlere şunları bildirmek isterim: beni uğrattığınız cezadan daha ağır cezalar bekliyor sizleri. Eğer insanları öldürmekle bir takım kişileri, kötü yaşantılarınızı kınamaktan alıkoyacağınızı sanıyorsanız, aldanıyorsunuz. En kolay ve en soylu yol, başkalarını yeteneksiz ve güçsüz kılmak için suçlamak değil, kendimizi düzeltmektir” dediğini...

• Aristoteles’in, Büyük İskender’in özel hocası olduğunu...

• Sokrates hakkındaki tüm bilgilerin Platon sayesinde günümüze ulaştığını...

• Sokrates’in kıyafet bakımından son derece derbeder bir insan olduğunu...

• Trajik bir şekilde ölüme mahkum edildiğini...

• Atinalı gençlere devletçe onaylanan tanrılara inanmamayı öğretmekle suçlandığını...

• Mahkemeye göre suçunun toplumsal düzene ve töreye karşı geldiğini, aslında
Sokrates’in gerçek suçunun düşünce üzerine düşünmek olduğunu...

• Hayatı boyunca eline kalem almadığı ve bütün bilgilerini öğrencisi Eflatun’un yazdığını...

• Sokağın ortasında hareketsiz kalarak derin düşüncelere daldığı ve karşılaştığı bir insanla saatlerce konuşan ilginç bir düşünür olduğunu...

• Rene Descartes, Voltaire, Spinoza, İmmanuel Kant, S. Kierkegaard, Friederich Nietzsche, L. Wittgenstein, J. P. Sartre gibi filozofların hiç evlenmediğini...

styx 17.06.2007 18:57:58
• Trajik bir şekilde ölüme mahkum edildiğini...
bir ayı vardı sokrates'in.o altın ayı dostlarıyla hapishanede sohbet ederek geçirdi sokrates ve onların gözyaşları arasında zehri içti.dostluk çok önemliydi onun için.

extreme 25.06.2007 19:09:20
bilmiyordum paylaşım için çok sağoll işe yaradı.

birderdimvar 26.06.2007 16:34:18
Sağol, iyi oldu.

bihtermvo 11.07.2007 12:25:50
çok azını biliydum çok saol

Met@listaN 31.07.2007 16:07:45
sokrates ile ilgili bilgiler dışında diğerlerini pek bilmiyordum..teşekkürler..

27.08.2007 23:03:21
1. Doğan bebeklerimizin %90ının yanlış ebeveynlere teslim edildiğini.
2. Domuzların gökyüzüne bakamadığını ve insanların dirseklerini yalayamadıklarını.
3. Uyku sırasında hayatımız boyunca yaklaşık 10 örümcek 60 böcek yediğimizi
4. Bu yazıyı okuyan 10 insandan dokuz tanesinin dirseklerini yalamaya çalıştıklarını, dirseklerini yalamaya çalışmayanlarınsa yazıyı dikkatli okumadıklarını ve birinci şıkkın espri amaçlı yazıldığını...

Biliyor muydunuz?

Ayrıca; Friedrich Nietzsche'nin evlenmediğini herkes bilir. Kadınlar tarafından kendisine hep acı çektirilmiştir ki; kendisi bütün kadınlara fah*şe gözüyle bakmaktadır, pardon bakmıştır. Yani zamanında...(Ha bu arada, filazofları karıştırıyor olabilirim...)

derin miray 11.09.2007 16:28:27
değişik ve iyi bir çalışma olmuş teşekürler.. Grin

zafer_bergama23 10.04.2008 18:12:32
Rene Descartes, Voltaire, Spinoza, İmmanuel Kant, S. Kierkegaard, Friederich Nietzsche, L. Wittgenstein, J. P. Sartre gibi filozofların hiç evlenmediğini...
niye evlenmemişler acaba düşünmekten vakit  kalmadı heralde  Grin daha önemli konular var tabi  Grin

neslihannn 10.04.2008 20:18:38
2. Domuzların gökyüzüne bakamadığını ve insanların dirseklerini yalayamadıklarını.
4. Bu yazıyı okuyan 10 insandan dokuz tanesinin dirseklerini yalamaya çalıştıklarını, dirseklerini yalamaya çalışmayanlarınsa yazıyı dikkatli okumadıklarını ve birinci şıkkın espri amaçlı yazıldığını...

Biliyor muydunuz?

Ayrıca; Friedrich Nietzsche'nin evlenmediğini herkes bilir. Kadınlar tarafından kendisine hep acı çektirilmiştir ki; kendisi bütün kadınlara fah*şe gözüyle bakmaktadır, pardon bakmıştır. Yani zamanında...(Ha bu arada, filazofları karıştırıyor olabilirim...)
Cheesy Cheesy çok komiksin ya! Cheesy Cheesy neyse. Ben de Platon la ilgili bazı şeyler biliyorum da söylemeyeyim.Ama şöyle diyeyim Platonik Aşk da ki Platon ile filozof Platon aynı yanı oradan çıkmış işte  Grin

Birgül 11.04.2008 15:20:38

Biliyor muydunuz?

bunu daha önceden biliyordum ondan yalamaya çalışmadım.  Cheesy ilk şıkkın esprili amaçla yazıldığını bilmiyordum. Cheesy Cheesy

merve_mor 11.04.2008 15:30:54

Biliyor muydunuz?

1. şık espri amaçlı değil açıklıyorum,gerçek! Yani bence. Grin
2. şık çok saçma geldi ben o kadar üşengecim ki 'Üff şimdi dirseğimi yalayamıcam' dedim. Grin
3. şık Yorumsuz.Benim böcek fobim var. Lips Sealed
4. şık üşengeçlikte işe yarıyor bazen. Grin

Ayrıca bırakın adam evlensin,evlenmesin mezarında bari rahat yatsın,dünya üzerinde düşünmekten uyuyamamış kendileri. Grin

derin miray 11.04.2008 15:41:14

Biliyor muydunuz?

2.şıkta açıkça söyleyeyim dirseğimi yalama gibi bir şey denemedim.. ama 1. şık çok ilgiç geldi.. Smiley

yazgülü gürer 11.04.2008 15:47:47
bu benim soru bankamda var o yüzden yalamaya çalışmadım o zamanda çalışmamıştım Cheesy.....

i am going under 11.04.2008 16:31:29
çok ilginç bilgilermiş.çok sağol paylaşım için.

Sayfa: [ 1 ] 2