mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Edebiyat

Konu: masallar..

Sayfa: [ 1 ] 2

dark_life 14.06.2007 13:56:51
Daha uyanmamalıydık masallardan.Ne zaman bitti o eşsiz ormanlar, yollar? ne zaman ayrıldı yolları şehzade ile ipek kızın? ve ne zaman vazgeçti yakışıklı prens yüzyıl uyuyan güzeli uyandırmaktan? Ne zaman yoruldu aladdin lambasını ovmaktan? iyilik perileri, sevimli cinler şimdi neredeler? Daha uyanmamalıydık...Masallar hep o renkte ve aynı inandırıcılıkta kalmalıydı kalbimizde.Bir şey oldu, bir yerlerde.Büyüdük mü küstük mü birşeylere ne; inanmaz olduk masallara.Dinlemez olduk ve anlatmadık bir daha.Belki anlatılacak masalımız kalmadı, çabuk yordu hayat bizi.Oysa ne güzeldi küllerinden yeniden doğan Anka kuşu, Kaf dağının ardındaki o gizemli ülke, lal bir oba uşağı ile güzeller güzeli bey kızının başkaldıran sevdası.Nasıl özlüyoruz geçmişi...Neden özler ki insan? Hele birde mutsuz bir çocuksanız...Çocuktuk çünkü.İnanıyorduk.Köprüler geçmemiş, aldatmamış, aldatılmamış, bedeller ödememiş, ayrılık ve hasret mektupları okumamıştık.Ve dizlerimizi kanatmamıştı henüz hayat.İnanıyorduk, duruyduk, saftık, çocuktuk.Şimdi anlatacak bir masalımız bile yok, bir köşesine sığınacak...
iclal aydın

masallara inanıyor musunuz?
inanmalımıyız?
nereye kadar?

zerdust21 14.06.2007 15:01:24
ınanmıyorum masallara

14.06.2007 15:14:29
belki de herkesin inanmak istediği bir şey..ama masallar artık günümüze göre fazla masum,fazla imkansız..belki ondan inanmıyor kimse.veya inanmak
istemiyor..gerçek olmadığını,olmayacağını biliyoruz çünkü... :S

14.06.2007 15:32:50
Anlatsam roman olur devri kim inanır ki masallara Huh kaçıp kurtulmak için güzel bir masal uydurabilmek hoşuma gider ama.
Herkesin olur yıkıldığı ana kadar bir masalı.
Masalları unutup yaşamak gerçekciliktir ve hayatınızda ummadığınız anda yıkım yaşamazsınız ki
hangisi doğru kendiniz belirleyin.
Masallar saçmalık değil ama masalla yaşanmaz ve hiç bir zaman sözlerden ileri gidemedi bu dünya.
bu sözcükler var sadece elimde benim elimde
git bunlardan kurtul mümkünse git ağla bir başka yüzle

cagico 16.06.2007 16:04:06
evvel zaman içinde masal olduk yine diyorum! Tongue Cheesy
masalsız olmaz ama çok da kaptırmamak gerek. Wink

styx 22.06.2007 14:15:40
masallar hep mutlu sonla biter ve okuyucuya verilmek istenen bir mesaj vardır.olağanüstü olayları da fazlasıyla içinde barındırır.her şeyin mutlu sonla bitmeyeceğini ve masalların yazıldığı çağı yansıttığını düşünür ve bunların üzerine olmayacak şeyleri eklersek masallara inanmamamız gerektiğini düşünüyorum.ama masal dinlemek,okumak güzeldir,hoştur,başka dünyalara alıp götürmesi zevklidir,o da ayrı bir mesele... Smiley

Birgül 22.06.2007 14:33:01
Masallar eskiden hoş geliyordu tabii o zaman hayat da hoştu.Şimdi ise hala masal dersek gerçekleri göremez oluruz.Adı üstünde masal gerçek olmayan... Undecided

yaprockci 24.06.2007 21:15:01
bana masallar hala hoş gelir. umutsuzluğa düştüğüm zaman hep masallara sığınırım çünkü oradaki herşey mutlu sonla biter. yalandır ama güzeldir masallardır.

en sevdiğim masallar külkedisi ve becerikli cinler. inanıyorum bir gün beni de kurtarmaya birileri gelecek.

kanaLizasyon kurbanı 10.07.2007 20:56:50
HaLa dinLerim de, okurum da, yazarım da Cheesy
Ne güzeLdir masaLLar..

burakpurple 10.07.2007 22:53:41
Masalları değilde çocuk olmayı özlüyorum...Zaten yeterince uyuduk artık uyanma vakti...

süheyla 15.07.2007 16:51:36
masall.... insanın kurmaya korktuğu hayalidir aslında.... bu acımasız ve hoşgörüsüz dünyadan bambaşka bir dünyaya aralar kapıları. Cheesy
o yüzden masal okumak da dinlemek de yazmak da harika birer uğraştırlar. Wink
ben hala okurum ve her bitirdiğimde koca bir gülümseme kaplar suratımı.... Grin
böyle derken de kapılıp gitmemek lazım tabi. hoş bir masalın ardından acı gerçeklerle yüzleşmek de gerekebilir.
masal okumak güzeldir; ama eğer ardından gelecek gerçek hayata hazırsanız........... Huh

extreme 17.07.2007 21:46:37
inanmam...küçükken inanırdım ama artık inanmıyorum çok saçma geliyor..

beyaz kelebek 28.07.2007 19:45:13
ben de masallara inanmam sonuçta olağanüstüyle hayal karışımı bişe...ama dinlemeyi severim;D

filiz 29.07.2007 08:33:47
masallara inanmıyorum  Smiley Smiley Smiley  insan yaşadıklarıyla masalları kıyasladığında eğer inanası varsada inanmazz ...  gerçek hayatla hiç bi bağlantısı olmadığını görüyorum ... ama yinede okuması keyifli oluyo  Grin Grin Grin

zZzeyYynNnepPp 07.08.2007 00:38:41
masallar..sonunda hep mutlu son.iyiler kazanır kötüler kaybeder.gerçek hayattan öylesine farklı yani..yinede güzeldir masallar,boş ama hoş:)

Sayfa: [ 1 ] 2