mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Mor ve Ötesi Ekibi

Konu: Serkan Fidan

Sayfa: [ 1 ]

14.06.2007 21:59:05
mor ve ötesi eski menejeri en sükseli zamanlar (dys ) onunla geçmiştir
 ODTÜ lü kişi bir çok grubun menejerliğini yapmakta halen
 cambaz klibinde de oyunculuğunu konuşturmuş kişidir Grin

http://img158.imageshack.us/img158/8240/serkanbandmanageroe0.jpg

15.06.2007 22:04:36
SERKAN FİDAN

Mor ve Ötesi onun için iyi bir menajerlik okulu olmuş. Şimdi mezun. Aylin Aslım ve 110’un menajerliğini yapıyor. Söylediğine göre “para işleri”yle arası yokmuş.

Senin menajerlik hikayen sanki kaderin tuhaf bir örgüsü gibi. Bahseder misin biraz?
Ben ODTÜ Müzik Toplulukları’nda fotoğraf çekiyordum. Çok kısa bir süre sonra ise kendimi topluluğun başkanı olarak buldum! ODTÜ bünyesinde sayısız konser ve festival organizasyonunda yer aldıktan sonra Ankara genelinde konser ve festivaller organize ettim. 2003 Nisan ayında Mor ve Ötesi’nden menajerlik teklifi geldi. Mayıs 2003’den beri İstanbul’da yaşıyorum ve menajerlik yapıyorum.

Bu işin en azından bizim ülkemizde okulu yok. Herkes menajer olabilir mi, ne dersin?
Menajerlik bir bakıma marka yöneticiliğidir. Kriz yönetimi yapabilen, insan ilişkilerinde başarılı, her türden insan ile iletişim kurabilen, bir miktar organizasyon zekası olan ve müziği seven herkes menajer olabilir. Ülkemizde de bu işin eğitimi yavaş yavaş verilmeye başlanıyor. Benim bildiğim kadarıyla Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü tam anlamıyla menajer yetiştirmeyi hedeflemese de eğlence sektörüne yönetici yetiştirme amacıyla kurulmuş bir bölüm.

Menajer ve ‘menajer’ arasındaki farkları sıralayabilir misin?

Herhangi bir meslektaşımı iyi ya da kötü olarak değerlendirmek haddim değil. Sanatçısının kariyerine katkıda bulunmayı başarmış her menajer bence iyidir. Netice de her menajerin iş tanımı içerisinde olan kalemleri ele alışı farklı olabiliyor. Bu durum onları daha iyi ya da daha kötü yapmıyor.

Senin takdir edip örnek aldığın menajereler var mı?
ODTÜ yıllarımdan beri Funda Sanlıman–Teoman ilişkisini takdirle takip ediyorum Onun dışında Pentagram ve Ogün Sanlısoy’un menajeri Sedef Erken’den de birçok şey öğrendiğimi de söyleyebilirim.

Genelde insanlar menejerliği ek gelir olarak görüyor. Bu iş senin için meslek mi?
Bugün itibariyle hayatımı menajerlik yaparak kazanıyorum. Bence menajerlik part-time yapılabilecek bir iş değil. Ancak bunun dışında zaman zaman yine eğlence sektörü içerisinde bazı projelerle ilgilenebiliyorum. İleriye yönelik yine eğlence sektörü içerisinde ama menajerlik dışında planlarım var.

Tek başına meslek olarak seçilecek kadar kazançlı bir iş mi? Menajerlik yaparak zengin olabilir miyiz?
Türkiye standartlarının üzerinde para kazanılan dönemler olsa da genel olarak günümüz koşullarında menajerlik yaparak zengin olmak pek mümkün gözükmüyor. Türkiye’de eğlence sektöründe taşlar daha yeni yeni yerine oturmaya başlıyor ve sektör genişledikçe bunun menajerlere de maddi bir geri dönüşü olacaktır.

Menajerliğin pazarlamacılık, muhasebe, annelik ve psikologluk içerdiğini kabul edersek senin için en zor kısmı hangisi?
Sanırım muhasebe beni en çok zorlayan kısmı! Para ile ilişkim oldukça ilkel seviyede...

Plak şirketinin aynı zamanda müzisyenin menejerliğini üstlenmesi sakıncalı denir. Sen neler düşünüyorsun?
Pasaj müzik ile birlikte küçük bir plak şirketi kurma aşamasındayız. Bu yapı için albümünü bastığım grupların menajerliğini yapmamak, menajerliğini yaptığım grupların da albümünü basmamak gibi genel bir prensip ile yola çıkıyorum. Bana sorarsanız management ve plak şirketi bir sanatçının üzerindeki en önemli iki güç odağı ve bunların bir noktada toplanması herkesin yararına olabilir ama asla sanatçının kariyerine değil. Bana ne plak şirketinin sanatçının konserlerden kazanacağı paraya göz koyması ne de sanatçının plak şirketinin albüm satışından kazanacağı paraya göz koyması çok doğru gelmiyor. GRGDN ve NR1 bu konuda gördüğüm sayılı olumlu örnekler gibi duruyorlar. Ancak ben yine de hem yapımcı hem menajer olmak zorunda kalmak istemem.

Aylin Aslım ile 110’a menejerlik yapmanın ne gibi farkları var?
Her ikisinin de tadı ayrı. Otobüs kullanmak ile araba kullanmak arasındaki fark gibi bir şey. Kariyerinin başında olan bir sanatçıyı yönetmek araba kullanmak gibi. Siz manevra yapar yapmaz araç dönüyor, eğer yanlış bir manevra yaptıysanız toparlamak da kolay oluyor. Kariyeri oturmuş bir sanatçı ile çalışmak ise otobüs kullanmak gibi. Yapacağın manevrayı birkaç saniye önceden düşünmek ve uygulamak gerekiyor yapılan bir hatadan geri dönüş de çok kolay olmuyor.

Mor ve Ötesi ile çalışırken yaptığınız kariyer planı nelerdi? Neler öngördünüz, neler gerçekleşti?
Mor ve Ötesi benim ilk menajerlik deneyimimdi. Birçok şeyi yaşayarak öğrendim. Onlarla ilk çalışmaya başladığım zamanlarda kariyerlerini planlamak bir tarafa, tüm zamanımı yeni bir şehre ve yeni insanlara adapte olmaya harcadım. Grubun kariyeri zaten grup tarafından planlanmıştı. Ben sadece onun uygulamasını yaptım. Kendimi Mor ve Ötesi’nin yakaladığı başarının bir parçası olarak hissediyorum ancak önemli bir parçası olarak değil. Benim yerime herhangi başka bir menajerle de çalışsalar üç aşağı beş yukarı aynı sonuç ortaya çıkacaktı. Ama öngördüğüm herşeyin gerçekleştiğini söyleyebilirim.

Özel değilse, ayrılma nedeniniz nedir?

Özel olan kısmını bir kenarı bırakırsak aynı hayali kurmadığımızı farkettiğimizde ayrılma kararı aldık. Dediğim gibi Mor ve Ötesi benim açımdan işi öğrendiğim bir okul gibiydi. O okuldan mezun oldum şimdi çalışmaya başladım.

Evren Ünal
http://www.basatap.com/frame_content_detail.php?cID=545&p=140&pages=25

cagico 16.06.2007 14:55:17
"Özel olan kısmını bir kenarı bırakırsak aynı hayali kurmadığımızı farkettiğimizde ayrılma kararı aldık. "

acaba nasıl hayaller kuruyorlarmış da aynı hayaller olamamış? :S

cenuz*23* 17.06.2007 21:13:31
çok severim kendisini odtü lü olduğunu bilmiyordum şimdi daha bir kanım kaynadı ;Dserkan fidan ın menajer olduğu zamanlarda çok fazla konser verilirdi ve bu beni memnun ederdi.gerçekten ayrılmalarını istemezdim mor ve ötesi yle ama fikirleri ayrı düşüyormuş ne diyelimm...

22.06.2007 11:39:46
 http://www.myspace.com/serkanfidan 

harın_tekin 09.11.2007 21:35:30
mor ve ötesi bir okul ise eğer serkan ayrıldığında ilkokulu bile bitirmemişti

charmed 31.01.2008 00:36:47
Serkan Fidan'ı geri istiyoruz! En azından o, daha fazla konser ayarlıyordu!!  Wink

mrvgzm 06.05.2008 14:05:06
9martta ismail hocamın(rehberlik hocam) doğumgününe istabuldan çağırdığım ve tereddütsüz bir şekilde ankaraya gelmeyi kabul eden süper insan.hocam gördüğünde inanamadı.2side çok mutlu oldular birbirlerini gördüğüne.:)liseden beri kankalar bunu da belirteyim:)

Sayfa: [ 1 ]