|
||
| Önceleri bu şarkıyı 'pas' geçerken şimdi öncelik veriyorum bu şarkıya çünkü dinledikçe içimdeki bazı yaraları sarıyorum. Ruhumu okşuyor ve bana huzur veriyor | ||
|
||
| başta pek hoşuma gitmesede dinledikçe alıştım ve çok sevdim | ||
|
||
| Bu şarkı büyük düşler albümünün mutluluk kısmın temsil ediyor o kadar saf temiz bir şarkıdır ki sözleriyle müziğiyle zaten soloların bazılarında diğer şarkılardan bahsediyorum birilerine kızarcasına atılıyor sololar bunda öyle birşey yok masalsı bir hava ritim herşey harika şarkının isminin hakkını veriyor çocukların seveceği masallar var ya onun müziği gibi çok güzel herşey. senleyim rüyadan farksız tek özleyen sen değilsin senleyim şansımız artmış kaybolursam şarkı söyle bu sözleri okursanız bir kavuşma var burda ve müthiş bir mutluluk çok açık şekilde kaybolursam şarkı sözleri güvensizlik ikili arasındaki aşka değil bu güvensizlik bu aşktaki bireyleri birbirinden ayıracaklar var ya onlar birinin kaybolmasına nede olursa diğerinin şarkı söylemesini istiyor.Çok zor durumdalar belli kavuşmak zor bu şarkıda bir hikaye gibi zaten şarkını başına bakınca birşey gördüm. çok eski bir öykü bu insanlar durmuş bekliyorlar o gelecek hiç gelmiyor ruhum öğrensin artık bu ağlatan eski oyunu bu sözler ne olabilir ki savaştan başka nasıl anlatılmış masalsı şekide çocukların ağzından bir kurtarıcıları olur ya süper kahramanları olur ya çocukların o yok gelmiyor.Ağlatan oyun savaş insanlar durmuş bekliyor birleşmiş milletler sesini bile çıkarmıyorlar.İnsanların yarısı zaten sessiz kalıyorlar.Kurdela takarlar umarım onlara ne bekliyorlarsa daha ses çıkarmadıklarında sıranın onlara geleceğini bilmiyorlar. çocuklar ve hayvanlar tüm gece yalnız konuştular öğrenince oyunu o masal yine başladı parlaklaştı evren birden sorular ve cevaplar bir bir hepsi yok oluyorlar öğrenince sonunu hayat yeniden başladı parlaklaştı evren birden burda kahramanımız gelmiş gibi artık ışık yanıyor parlıyor artık evren bir şimşek çakmıyor o geldi hayır sadece bir rüyaymış çocuklar farkında değiller adı üstünde masal çocuklar mutluluk dolu günleri düşlüyorlar kendileri ufak ama düşleri büyük.Uyandıklarında hayat yeniden başlıyor zaten öğrenince sonunu herşey yok oluyor sorular cevaplar. Ama küçük bir aşk var bu şarkıda mutluluk var ama bana en çok acı verenlerden saf çocukların daha ne bilsin onlar daha miniminnacıklar savaşın gölgesinde dünyaya geliyorlar.Masalları var onlarında büyük düşleri ama nafile. Bu şarkını müziği çocukların hikayesini anlattığından güzel aslında .Aslında acıyı içinde en yoğun şekilde bulunduran şarkı. seninleyim mutluluk kalbimde çözülmüş ulaşamaz bana yanlış sesler senleyim rüyadan farksız kaybolursam şarkı söyle böyle güzel mutluluk mısraları var ama buda masal olabilir çocuklar yeniden uykuya daldılar.Belki kaybettikleri anneleri onlara sarıldı babaları çikolata getirdi çok mutlular birdaha uyandıklarında hayat yeniden başlayacak müzik okadar güzel ki şarkıda masalı dinliyorsunu bir huzur veriyor bir huzur uykuya dalıyorsunuz büyük düşleri görmemenizde kaçınılmaz sonra ağzınınızda mutluluk cümleleri akıyor.Taki bir bomba sesi miniminnacık çocukları uyandırana kadar bunların masal olduğunu hatırlatana kadar. Çok üzülüyorum şarkını bu kısmına bakınca. Yürümeyi öğrenmeden ölmeyi öğrenen insanlarda var şükretmek susmamak lazım diyorum. |
||
|
||
| güzel yorumlardan bir tanesi daha..dün sabah okula adımımı attığımda kulağımda bu şarkı vardı ve uyan_ ile dinlerken harun'un bir sözünü anımsadıanımsadığı söz bize bir sahne sundu;çocuklar ve hayvanlar bir göl kenarında eğleniyor..mutlular..o şarkıyı söylerken gözlerini kapatıp bunu görüyormuş kapattık gözlerimizi ve o sahneye daldık gittik şarkının anlaşılmazlığının içinde=) | ||
|
||
| çok güzel bir şarkı | ||
|
||
| bencede insanı hafifliyor dinledikçe | ||
|
||
| büyük düşler albümündeki en sevdiğim 2. şarkı | ||
|
||
bu şarkı benim için çok özel bir şarkı albümde en sevdiğim şarkılardan biri.sanki derdim olduğunda bir dostumla dertleşiyormuşum gibi hissediyorum dinleyince.sonlarda yaylılarda girince insanın daha da içine işliyor.bana o kadar çok şey hissettiriyorki kelimelere dökemiyorum.çok güzel ve böyle bir şarkıyı bize bağışladıkları için mvö ye çok teşekkürlerimi iletiyorum. (zaten yeni haliyle walkwoman arkadaşımız uzun uzun anlatmış şarkıyı ek yapmaya gerek yok )
|
||
|
||
| çok etkileyici ve çok çok özel bir şarkı.... şarkının ritmi önce mutluluğa sonra onun hemen ardından gelecek acıya sürüklüyor beni, bu yüzden de canımı yakıyor.. çok içten, samimi, bol duygulu bir şarkı ve beni de bu ruh haline sokarak bir kere ağlatmayı bile başarmıştır..
|
||
|
||
bu şarkı da diğer MVÖ şarkıları gibi özel ve anlamlı.çok seviyorum ve harun ağabeyimiz çok güzel yorumlamış. "...kaybolursam şarkı söyle..." burası en can alıcı nokta benim için.
|
||
|
||
| albümü ilk dinlediğimde sıkıldığım ama yavaş yavaş sevmeye başladığım güzel parçalarından bir tanesi | ||
|
||
| ya hala ısınamadım bu şarkıya ama eminim bunuda yavaş yavaş dinleyecegim ben | ||
|
||
| melodisi çok hoşuma gidiyor | ||
|
||
| seninleyim..mutluluk kalbimde çözülmüş..ulaşamaz bana yanlış sesler.. gerçekten harika bir şarkı.. |
||
|
||
| çocuklar ve hayvanlar tüm gece yalnız konuştular öğrenince oyunu o masal yine başladı parlaklaştı evren birden.. senleyim rüyadan farksız tek özleyen sen değilsin... özellikle bu kısımları çok iyi büyük düşlerin en güzel parçası... |
||