|
||
| insan nedir ve insanı insan yapan özellikler nelerdir? bana göre insanı insan yapan en önemli özelliği düşünebilme yeteneğine sahip olmasıdır. |
||
|
||
| ölümlü olduğu halde ölümsüzlüğü özleyen ölümlü ve süresi belirli hayatını can sıkıntısı içersinde tüketirken anlık mutluluklarla avunmaya çalışan değer yargısı olarak sadece cebindeki parayı gören aklı ve yaratıcı çabasıyla kendi yarattığı uygarlığın esiri olan yaşadığı gezegenin ekolojik sistemini bozarak kendi yaşam alanlarının daralmasına giderek de kendi neslinin tükenmesine yol almakta ısrar eden böylece akıl dışı bir tutum sergileyen tek akıllı[!] varlıktır. |
||
|
||
| Evet insan düşünen bir hayvandır.Düşünmüyorsa gene hayvandır. | ||
|
||
| insa,düşünen,aynı zamanda aklıyla hareket eden,düşündüğünü dile getiren,bazen hüzünlenen,bazen gülen,dünyanın en önemli canlısıdır. | ||
|
||
| insanlar ikiye ayrılır. insan gibi görünen insan olabilmeyi hedefleyen tayyip gibilerine insan gibi görünen diyorum ben bizim gibi adalet ve barışa inananlara da gerçek insan diyorum |
||
|
||
| İnsanlar başaklara benzer,içleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler. |
||
|
||
| bana benzemeyen herşey insandır. bunu bilir bunu söylerim. | ||
|
||
| En üstün varlıktır insan ama sahip oldugu özelliklerden dolayı. | ||
|
||
| aklı ve kalbiyle öne çıkan varlıktır | ||
|
||
| duyguları ve düşüne bilme özelliği insanı insan yapan en önemli özelliklerdir | ||
|
||
| yaşadığı gezegene uyum sağlayamamış tek varlık | ||
|
||
| insan mı..daha önce düşünmedim hiç ama evrende oldukça az olduğuna eminim!!! w değil v! |
||
|
||
| saygısı ve merhameti | ||
|
||
| sıradan yaşayan insan görünümlü yaratıkların içinde farkedilebilmektir | ||
|
||
| insan kendisine istediği bütün hakları doğadaki bütün canlılarada isteyendir ancak o zaman insandır | ||