mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Büyük Düşler

Konu: kördüğüm

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 [ 7 ] 8 9 10 11 12 13 14 15 16

nes-li-han 06.01.2007 23:28:33
durdum durdum kendime güzel bir ağ ördüm, kimse bikmez kimse bilmez bu bir kördüğüm bende bu kısmını çok seviyorum,Büyük Düşler albümünün en güzel şarkılarından biri...
Bu mudur bana reva gördüğün?
Kimseler bilmez bu bir KÖRDÜĞÜM...
Mükemmel bir şarkı

tanjant_tuyku 08.01.2007 18:28:08
güzell şarkı çok güzel ama albümdeki en güzel şarkı......DarbE;)

charmed 10.01.2007 16:33:26
"zaman yok mekan yok hiçbir şey yok yaralı bir melek var evi yok"kısmına bayılıyorum albümdeki en çok sevdiğim şarkı...

13.01.2007 21:00:50
kördüğüm

kim bilir
neler oldu
yer yarıldı
herkes hala kibar
parlak kutularda
toy mühendisler
bozuk ve sahte
hep havadisler
bu mudur bana reva gördüğün
kimseler bilmez
bu bir kördüğüm
ne ilk ne de son
beraber bekledik
yaptığımızdan ne kadar emindik

durdum durdum kendime güzel bir ağ ördüm
kimse bilmez kimse bilmez bu bir kördüğüm
-resmi siteden-

zaman yok, mekan yok, hiçbir şey yok
yaralı bir melek var evi yok
-bizden-

mdarbe147 13.01.2007 21:49:01
arkadaşlar evi yok eli yok veya eriyor.okurken fıtık geçirecektim.ne kadar çok uzatmışsınız mevzuyu.bırakın herkes şarkının gidişine göre kendi istediği gibi anlasın.sadece bir arkadaş şarkı sözleriyle ilgili adam akıllı bir şey yazmışaslında ben de depremle ilgili olduğunu düşünüyordum.çok güzel uyuyor şarkı sözleri 17 ağustosta yaşananlara.mesela şarkıya ''kimbilir neler oldu'' diye giriliyor.17 ağustosun ardından ortaya bir sürü dedikodu atıldı.bazı kaynaklarda amerikan donanmasına ait bir denizaltının depremden tam bir gün önce gölcük tersanesine gelip oradaki yetkililerden bile gizli bir şeyler yaptığı yazıldı.sonra ''parlak kutu''dedikleri televizyon olabilir mi mesela.''reva görülen'' nedir?bu konulardaki fikirlerimizi ortaya dökersek hepimiz için daha yararlı olurdu kanımca.

cagico 19.01.2007 20:54:30
sizce büyük düşler'le arasında bri bağlantı olabilir mi?
"ışıksız ve renksiz mimarlar" ve "parlak kutularda toy mühendisler"... arka arkaya dinleyince var gibi geliyor bana! :-/

19.01.2007 21:07:18
olabilir. mor ve ötesi şarkıları arasında bağlantı vardır zaten... hatta mor ve ötesi bir keresinde şöyle bir şey demişti: (tam hatırlamıyorum ama) "bir dinleyicimiz şarkılarımız arasında bağlantı olduğunu söylemiş, bu kadar dikkatli dinleyicilermiz var." hatta sanırım orada iki şarkı adı vermişti. biri Parti'ydi sanırsam, ama diğerini hatırlamıyorum. hem böyle dediklerine göre şarkılar kesin bağlantılı. bu bağlantılar bazen gözümüze çarpıyor zaten Smiley

* Nevermind(!) 20.01.2007 17:10:48
yeni albümün süper şarkılarından biri...

07.02.2007 21:16:46
''yer yarıldı...herkes hala kibar....''
hakikaten böyle yer yarılsa da kibar kalabilenler var... Wink

coldheritage 10.02.2007 17:27:39
Süper bir şarkı..bayılıyorum..

durdum durdum kendime güzel bir ağ ördüm..kimse bilmez kimse bilmez bu bir kördüğüm.. (:

ordinaryus 12.02.2007 17:30:53
özellikle son bölümünde çok etkileniyorum ve evet büyük düşler le benziyor

selo_dnz55 15.02.2007 20:07:37
süper bir parça... ne denebilir ki Wink

-gri- 23.03.2007 16:41:36
kim bilir neler oldu??yer yarıldı herkes hala kibar..parlak kutularda toy mühendisler bozuk ve sahte hep havadisler... bu sözlerin gercek oldugunu anlayıp da yasayan cok az kişi var.ve sarkının can alıcı sözleri (montaigne in de dedigi gibi)zaman yok mekan yok hiç birşey yokk.....!!!

c_y_l_n 24.03.2007 00:23:04
ben bu şarkınn medyaya ithafen yazıldığını düşünüyorum.kimbilir neler oldu yer yarıldı herkes hala kibar derken medyadaki insanlar iyi,güzel görünmeye çalışarak gerçek yüzlerini saklamaya çalıştıkları.mesela parlak kutularda toy mühendisler sözünde komik ama gerçek bir hiper star var ajdar herkes biliyordur(gülmeyin ama bu bence kalitesizliğin,cahilliğin son versiyonu)bence orda onu eleştiriyor ve onun gibi medya da oynayan maymunları.
bozuk ve sahte hep havadisler derken artık haberleri açtığımızda hiç iç açıcı haberlerin olmaması.sürekli savaş ,ölüm,ahlaksızlık, ne kadar olumsuzluk varsa hepsi karşımıza çıkıyor.artık grupta bu mudur bana reva gördüğün kimseler bilmez bu bir kördüğüm diyerek bu duruma isyan ediyor.hala bir çok kişi uyutulduğunun farkında değil.ne ilk ne de son beraber bekledik yaptığımızdan ne kadar emindik yerinde de bazıları bu düzene karşı geliyor bir şeyler yapmaya çalışıyor ama bu azınlıkta kaldığı için hep üstü bir şekilde kapatılıyor.
artık bu şekilde bir şeyler daha doğrusu bir sürü şeyler olurken kendi ağımızı ördüğümüzden ve kördüğüm yaptığımızın farkında değiliz.

24.03.2007 00:56:49
Çok güzel bir örnek bu albümün genişlemesine dahada anlam kazanmasın şahit oluyoruz yorumlar geldikçe Ajdar olayı cidden bravo.
Bende birşeyler düşündüm paylaşmak istiyorum bu şarkının iki hikayesi var diye düşnüyorum ve resmi siteye bakarsanız son sözler yok zaman yok mekan yok sözleri yok var işte onlar şarkı sözleri kısmına yazılmamıştır çünkü çok farklı bir hikaye şarkının bildik kısmından ve şarkının bildik kısmı ve bu melek olarak adlandırlan kişiye yazılmış kısım birbirine bağlanmış alakasız değiller aslında ama bağlama kısmı sankir bir düğüm var ortada gibi.
kim bilir
neler oldu
yer yarıldı
herkes hala kibar  insanlar olduğu gibi davranmıyorlar olan olaylara tepkisi kalıyorlar burdada söyleniyor hey gidi hey bu insanlara uyan'ı yollamak lazım bir yerde.
parlak kutularda
toy mühendisler
bozuk ve sahte
hep havadisler genç bir kitle anlaşıldığı gibi bence genç kitleyi hedef alan bir takım insanlar var bilirmisiniz bu siyasi partiler vardır ya bunların gençlik kolları vardır işte bunlar böyle öğrencileri hedef alırlar genelde derlerki sen bize oy atasın bizde sana herhangi bir şekilde bir burs ayarlayalım tabi onlarda atıyorlar oyunu bir iktidar doğdu birtek benim oyum mu etkileyecek kafasıyla yapılan işlerdir bunlar sonra dağ olur iktidar olur.
bu mudur bana reva gördüğün
kimseler bilmez
bu bir kördüğüm
ne ilk ne de son
beraber bekledik
yaptığımızdan ne kadar emindik  sonra bu gençlik anladı neler olduğunu ama hala kibar kalmak zorundalar gelir kaynağı bir yerde bu insanlar bu gençlerin arasında geçen konuşmaya bakarmısınız ne ilk nede son beraber bekledik yaptığımızdan ne kadar emindik yakınma var gibi sözlerde oyları verirken düşünmek lazımdı sonra herşey kördüğüm oluyor işte bu adamlar ülkeyi sömürüyorlar ne yaptıkları belirsiz keyfi olarak devlet organlarını kullanıyorlar bu gençler yakınmaya devam tabi.

durdum durdum kendime güzel bir ağ ördüm
kimse bilmez kimse bilmez bu bir kördüğüm  şarkının bağlama kısmı budur iki gencin hikayesi birisi zaman yok mekan yok hiç birşey yok deniyor ya bana bu Kanat Güner'i hatırlattı canlı yayın'dan hatırlarsanız eroinman olduğu için şarkı yazılmıştı ya burada böyle bir durum söz konusu sanki herhangi bir uyuşturucuyu alan birisi için zaman mekan yoktur ve kolları yaralıdır evide yoktur.
İkinci kısmında nakarat söyleniyor ama evi yok denmiyor neden sizce altın vuruşu yaptı kafa bidünya derken rahmetli oldu artık evi varmı? toprağın altında bir tabutu tasvir etmiş gibiler.
Bu iki gencin hikayesini düğümlersek birbirine kördüğüm oluyor gibi çükü gençliği zehirleyen bir takım olaylar var ve bunları görüyorlar dur demiyorlar.Genç bir kız bir yerde uyuşturucu çektiğinde ölmüştü evindede değildi ayrıca haberler televizyonlarda görmeye alışkınız zaten.
Gençliği hedef alan zehirleyen insanları anlatıyorlar gibi onlara gönderme olsa gerek.
Tabi televizyondaki saçmalıklarda var da Ajdar toy gelmedi bana biraz kart aslında turşuda denebilir.
Bu şarkı olduğu gibi görünmeyen kimlikler var ya sana zehiri bal diye yedirenler işte onlara söyleniyor tabi burda o nazik kişiler iki tane bir bu zehirleyen insanları görmeyenler ikide zaten zehirleyen maske takmadan üstümüze gelemeyen kişilerdir.
Zaten iki olay nasıl birbirine bağlanır düğümlenir gençler anlatılıyor aslında yapacak birşey yok değil tabikide var millet kördüğüm olmuş bunlar ne yapalım diye bekliyor çok naziksiniz yesinler!
Tabi gençlerin yaptıkları ve sonuçları kördüğüm.Sahte ve bozuk havadislerle kandırılıyorlar gibi.

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 [ 7 ] 8 9 10 11 12 13 14 15 16