|
||
| yaşamın amacı herkese göre değişir. Amacı olmayan insan yoktur. Unutulmamalı ki,yaşamın amaçsız olduğunu iddia edenlerin amacı 'amaçsız' yaşamaktır. Yani amaçsızlıkta bir amaçtır. |
||
|
||
| Çalışmak,kendini geliştirmek,zorluklar karşısında yılmamak | ||
|
||
|
||
| owww bunu bence zaman belirler insann istekleri sürekli değişir bu yüzden yaşama amacımızda istekler doğrultusunda değişir | ||
|
||
Merhaba Mor ve Otesi fanlari,nasilsiniz? Ve yahud azerice desak necasiniz? Bence de insanin yashama amaci sevmak,sevilmak,mutlu ola bilmak,en azindan mutlu olmaya calishmak,sevdiyi mesleye sahib olmak,bi cok sheyler vardir,insan olumune kadar hep arzular ve kendi arzularini gercekleshdirmeye calishir.amma bazan bu arzularin bi kismi hayata gecar,bi kismi ise yok.Morveotesifan sitesine cok teshekkur edarim.
|
||
|
||
| sahsen benim bi yasama amacm var ve kişiden kişiye degişiyodur.yasama amacı hersey dir aslında ...su cevreye,dünyaya gezegenlere bakın .onlar yeter......... |
||
|
||
Yasama amaci....Bence herkesin bir yasama amaci olmali cünki hayata anlam katan o hedeftir bence...yoksa hayat dedigin nedir ki nefes alip vermek yemek yemek midir? Hayir! Bazilari icin yasama amaci iyilik yapmak sosyal projeleri destekleyerek degisikliklere yön vermektir...Bazilari icin ise ideolojileri yasama amaclaridir onu yaymak ve dogru oldugunu kanitlamak....tarihimizde ki devrimciler gibi mesela. Benim yasama amacim özgürlügün degerini anlatmak iyilik yapmak ve ilerde nasipse doktor olup hayat kurtarmak....Hayat herseye ragmen yasamaya deger diye düsünüyorum.....!
|
||
|
||
| ilk önce kendim açısından gelebileceğim en iyi yere kadar gelmek ve ülkem için çalışmak benim asıl olan yaşama amacım... | ||
|
||
| Yaşamak şakaya gelmez, büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın bir sincap gibi mesela, yani, yaşamanın dışında ve ötesinde hiçbir şey beklemeden, yani bütün işin gücün yaşamak olacak. Yaşamayı ciddiye alacaksın, yani o derecede, öylesine ki, mesela, kolların bağlı arkadan, sırtın duvarda, yahut kocaman gözlüklerin, beyaz gömleğinle bir laboratuvarda insanlar için ölebileceksin, hem de yüzünü bile görmediğin insanlar için, hem de hiç kimse seni buna zorlamamışken, hem de en güzel en gerçek şeyin yaşamak olduğunu bildiğin halde. Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin, hem de öyle çocuklara falan kalır diye değil, ölmekten korktuğun halde ölüme inanmadığın için, yaşamak yanı ağır bastığından. 1947 2 Diyelim ki, ağır ameliyatlık hastayız, yani, beyaz masadan, bir daha kalkmamak ihtimali de var. Duymamak mümkün değilse de biraz erken gitmenin kederini biz yine de güleceğiz anlatılan Bektaşi fıkrasına, hava yağmurlu mu, diye bakacağız pencereden, yahut da sabırsızlıkla bekleyeceğiz en son ajans haberlerini. Diyelim ki, dövüşülmeye değer bir şeyler için, diyelim ki, cephedeyiz. Daha orda ilk hücumda, daha o gün yüzükoyun kapaklanıp ölmek de mümkün. Tuhaf bir hınçla bileceğiz bunu, fakat yine de çıldırasıya merak edeceğiz belki yıllarca sürecek olan savaşın sonunu. Diyelim ki hapisteyiz, yaşımız da elliye yakın, daha da on sekiz sene olsun açılmasına demir kapının. Yine de dışarıyla birlikte yaşayacağız, insanları, hayvanları, kavgası ve rüzgarıyla yani, duvarın ardındaki dışarıyla. Yani, nasıl ve nerede olursak olalım hiç ölünmeyecekmiş gibi yaşanacak... 1948 3 Bu dünya soğuyacak, yıldızların arasında bir yıldız, hem de en ufacıklarından, mavi kadifede bir yaldız zerresi yani, yani bu koskocaman dünyamız. Bu dünya soğuyacak günün birinde, hatta bir buz yığını yahut ölü bir bulut gibi de değil, boş bir ceviz gibi yuvarlanacak zifiri karanlıkta uçsuz bucaksız. Şimdiden çekilecek acısı bunun, duyulacak mahzunluğu şimdiden. Böylesine sevilecek bu dünya "Yaşadım" diyebilmen için...
|
||
|
||
| büyüdüğümde ülkeme yararlı bir vatandaş olma yaşama amacım. | ||
|
||
bence dunyada kı herkesın amacı para ve hayat sıgortası kazanmak cunku herkes bunun ıcın calısıyo
|
||
|
||
| Mücadele edrek istediğin noktaya ulaşmak... | ||
|
||
| kendimi herkese göstermek istiyorum tek amacım bu | ||
|
||
toplum olarak amacımız ülkemizi korumak,yüceltmek OLMALIDIR ama amaçlar kişiden kişiye mutlaka değişir benim yaşama amaçlarımdan 5 tanesi sağlıklı olmak,okuyup mutlu olmak,ailem,mor ve ötesi,para
|
||
|
||
| aslında benim öyleki meslek sahibi olmak yaşamdaki amacım ama dünya yı tanımak,gezmek isterdim okumak yerine amacımı kendim seçmek istiyorum !!!! | ||