|
||
| ... Geride kalan gençleri de Ceza'yla Mor ve Ötesi paylaştı. Mor ve Ötesi'nin akustik konseri Salı günü Yeni Melek'teydi. Yaş ortalamasının epey düşük olacağı kestirilmiş olmalı ki dünya üzerinde 20:30'da başlayan ilk rock konseriydi. Beklendiği gibi seyircilerin çoğu 'Dünya Yalan Söylüyor' adlı son albümlerini ezbere biliyorlardı, ama grup onlara istediklerini vermek yerine kendi bildiği yoldan ilerledi. Adeta bir Bülent Ortaçgil disiplini altında, bilinmeyen şarkılarından başlayarak, en bilinen ve herkesin hep bir ağızdan söylediği tek şarkıları olan 'Cambaz'ı en sona sakladılar. Mor ve Ötesi, Athena'nın tam zıttı, politik olan, öyle görünmek isteyen bir grup. Davulcuları öğretim üyesi, solistleri çift bölüm mezunu bir Boğaziçili ve çiçeği burnunda bir köşe yazarı (Aktüel'de). Son albümlerinde de bir Amerikan grubu edasıyla Bush yönetimini eleştiren, medyaya tavır alan şarkılar var. Grubun kulisinde Troçki falan tartışılıyor, dahası Yalçın Küçük'le yakın bağları var. 'Siyaset Meydanı' tarzı tartışma programlarına politik görüş vermeye bayılıyorlar. Ama en fanatik dinleyicileri 14-18 yaş arasındaki gençler. Genç kızlar Mor ve Ötesi'ne erkeklerden oluşan bir pop müzik grubu gibi bakıyor adeta. Çığlıklar, heyecanlar buna işaret ediyor. Konserde birkaç kişiye 'Siz de yoksa Mor ve Ötesi'ni sadece son albümleriyle bilenlerden misiniz?' diye sordum, hepsi de 'Evet' dedi. Halbuki grubun tarihi çok daha öncesine dayanıyor. Konser boyunca da seyircinin çoğunluğunun bırakın tüm albümü, sadece birkaç şarkıdan haberdar olduğu izlenimi uyandı bende. Eşlik ettikleri şarkılarda geçen 'Teksas'tan gelen küstah tokatlar' ya da 'Ne habersin ne Türk'sün' gibi lafların neye gönderme olduğunu bildiklerinden de emin değilim. Umurunda olduğunun da. Mor ve Ötesi, politik rock yapmak için çabalıyor ama popülerleşme süreci içinde bunu karşılayacak bir kitleyi bulamıyor gibi görünüyor. Benim gibi onları daha önceden bilenlerse, bu son albümlerine bayılmakla beraber her şeyi bir 'şuur' bombardımanı altında bırakma huylarını itici buluyor olmalılar. 'Biz' yoktuk çünkü konserde, 'onlar' vardı. 'Dünya Yalan Söylüyor'un muhteşem bir albüm olduğunu düşünmekle beraber, 'Gül Kendine'den aldığım tadı alamadım bir yıldır. http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2005/03/27/yazarlar/yazarlar282.html |
||
|
||
Yeni Melek'te akustik konseri mi ![]() Ayrıca konsere giden Oray Eğin sanırım bizim sitenin fanlarıyla konuşmamış. ![]() Oray Eğin olaya benim sevmediğim bir açıdan yaklaşmış.Mor ve Ötesi'ni DYS ile tanıyanlardan yakınmış.Ve ben de MVÖ'ni DYS ile tanıyan biri olarak bundan nefret ediyorum.Ne yapabiliriz ki eski albümleri zamanında mvö tvde karşımıza çıkmadıysa!
|
||
|
||
evet 2005'te yeni melekte de olmuştu bir akustik konser ondan bahsediyor sanırım ![]() yani gene kendine göre değerlendirmiş olayı... hala da etrafta tek dys şarkılarını bilip dolanan mvö severler var ama gerçek dinleyicilerde olduğu sürece bence çok da takılacak bir durum değil bu. her grubun ya da sanatçının belli şarkılarını bilen bir kesim olabilir gayet de doğal bence... |
||
|
||
| o albümle tanımış olabiliriz. ama tüm şarkılarını ezbere biliyorum yani.sözlerini anlamayan ya da anlamaya çalışmayan ya da anlayıp da içine ferahlık duygusu oluşmayan insanlar dinlemesin zaten. | ||
|
||
Mor Ve Ötesi'ni dinleyen genç kızlar pop grup zannediyormuş yok artık! Bu şarkıları anlamayanlar eleştirmesin lütfen!Oray Eğin MVÖ'ni anlamamış olabilir ama gerçek MVÖ severlerle konuşsun ağzı açık kalır o zaman!!!Keşke Eğin'le konuşabilsek de cevabını verebilsek!Sinir adam ya!
|
||
|
||
| ben de onları DYS ile tanıdım ama sonradan popa dönmedim ki birçok kişi DYS den sonra serdar ortaç dinlemeye başladı | ||
|
||
| galiba Mor Ve Ötesi'nin fanlarıyla değil o tikky kızlarla konuşmuş ondan böyle söylüyor kimse aldırmasın bu adama it ürür kervan yürür demiş atalarımız ne de güzel söylemişler belki Dünya Yalan Söylüyor'la tanımış olabiliriz ama onlaın ilk albümleri çıktığı zaman (kendi adıma konuşayım) 1 yaşındaydım e sen de akıllı bir insansan 1 yaşındaki bebeğin rock müzik dinlemesini beklemezsin o sırada ninniler dışında müzik mi vardı bizim için | ||
|
||
galiba Mor Ve Ötesi'nin fanlarıyla değil o tikky kızlarla konuşmuş ondan böyle söylüyor kimse aldırmasın bu adama it ürür kervan yürür demiş atalarımız ne de güzel söylemişler belki Dünya Yalan Söylüyor'la tanımış olabiliriz ama onlaın ilk albümleri çıktığı zaman (kendi adıma konuşayım) 1 yaşındaydım e sen de akıllı bir insansan 1 yaşındaki bebeğin rock müzik dinlemesini beklemezsin o sırada ninniler dışında müzik mi vardı bizim için Bence de takmamak lazım.Ben de 5 yaşındaydım MVÖ ilk albümünü yaptığında o zaman duysam bile şarkılarını nasıl anlayabilirdim ki??!!!DYS ile tanıdık ama Şehir,Bırak Zaman Aksın,Gül Kendine albümlerini unutmadık ve sonsuza kadar dinleyeceğiz!Tabii Büyük Düşler'i de!!!Öldüresim geldi bu adamı ya!
|
||
|
||
| Her zaman her yerde başkalarına aldırmadan Mor Ve Ötesi'nin yanındayız... Sonsuza kadar... |
||
|
||
| o adamın mor ve ötesinden gerçekten haberi var mı acaba? onları ne zannediyor ki? ![]() nasıl olsa mor ve ötesi böyle insanlarla diyaloğa girmiyor istediği kadar konuşabilir... |
||
|
||
| Bu adam MVÖ'ne laf atıcağına önce bi kendine baksın bence Armağan Çağlayan özentisi,kompleksli,saygısız ve üstüne üstlük çok şey bildiğini sananlardan.O grubun fanı olabilmemiz için ilk albümün tarihinde var olmamız mı gerekiyormuş.Bir şarkısını duyarsın ya da ne bileyim dinlersin,sonra onlarda kendine ait bişeyler bulursun ve daha çok dinlemeye başlarsın eski albümlerine kadar da gidersin.Gerçekten sinir bozucu ve düşün(e)meden konuşuyor bu abimiz.Aslında yazının her bir paragrafına dicek söz varda neyse:D Cidden ama çok gıcık bi insan bu hiç sevmiyorum açık sözlü falan değil yani bununkiisi artık direk kendini bilmezlik....Sevmiyoruz seni Oray Eğin Mor ve Ötesi'nden ve fanlarından uzakkk dur....:// | ||
|
||
| arkadaşlar ya siz beni tutun ya da ben katil olacağım!gazeteci katili... | ||
|
||
| böyle karaktersiz birinin mvö yü kötülemesine sevinmeliyiz bence | ||
|
||
böyle karaktersiz birinin mvö yü kötülemesine sevinmeliyiz bence belki de haklısın.kim takar bu herifi?fanı olan el sallasın,bana merhaba der gibi f.d. beni andı
|
||
|
||
| Bence bu adam ilk kez doğru konuşmuş.Bende haz etmem bu adamdan ama bu kez doğru söylediği şeyler.Neden bu kadar tepki gösterdiniz ki adam da diyor ben Mor ve Ötesi dinleyicisiyim diye,ve yakındığı şeyler bizim yakındıklarımızla aynı.Mor ve Ötesi'ni DYS ile tanıyanlara da dediği birşey yok herkes alınmış hemen..Söylediği şey şarkıları ve anlamlarını bilmemeleri..Ama Mor ve Ötesi'nin gerçek dinleyicileri hangi albümden başlarsa başlasın diğer şarkıları da bilir değil mi? Bilmek de yetmiyor aslında yorumlamak ve doğru yorumlamak lazım.Evet Mor ve Ötesi'ni Oray Eğin midir işte onun söylediği gibi erkeklerden oluşan bir rock grubu oldukları için o şekilde görenler var.Kimse yok diyemez.Ama Mor ve Ötesi de herşeyin farkında pardon da salak değiller biz anlayabiliyorsak kimin ne olduğunu onlar da anlıyor.Onlar bir "boyband" değil zaten sadece 4 erkekten oluşan bir rock grubu.Ama bunu böyle algılayamayan insanlar yok mu, var tabi.. Şarkı sözlerine gelince de Harun da söylemişti bir dergideki röportajda " 'kul oldum köle oldum' diye söylüyorlar Cambaz'ı,oldum değil oldun diye pankart açasım geliyor " diye. Neyse sanırım anlatabildim. | ||