mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Edebiyat

Konu: okuduğunuz kitaplardan beğendiğiniz,not aldığınız bölümler

Sayfa: 1 [ 2 ] 3 4

bir_derdim_var 11.10.2007 21:13:16

--------------------------------------------------------------------------------

"Bir insan ne başarabileceğini görmek için tamamen yalnız olmalıdır."

N.H. Kleinbaum...

Binlerce yol vardır hiç ayak basılmamış henüz, binlerce sağlıkları ve gizli adaları hayatın. İnsan ile insanın dünyası henüz tükenmemiş ve keşfedilmemiştir
-----------------------------------------------------

''...
Ne yaparsınız ki;iman fukara olunca,zihin ukala oluyor''

Oku ama neyi?,Taşkın Tuna

----------------------------------------------------

''İnsan,mesut körlük içinde hayatını doldurup gidiyor..''

Bie adam yaratmak,Necip Fazıl

---------------------------------------------------

Bizim Hedefimiz,Bir Sır Tarafından Örtülen Sırların Sırrına Ulaşmaktır.(Alamuta Dönüş)

Doğru Yerde Başlar Ve Doğru Yerde Son Bulur Her Şey!(Alamuta Dönüş)

Kendine Ait Bir Işıltın Yoksa,Bir Başkasınınki Seni Aydınlatmaz...(Alamuta Dönüş)

Ciddiye Alınması İstenen Bir Zafer İçin,Ciddiye Alınacak Düşmanlar Gereklidir.(Fedailerin Kalesi Alamut)

--------------------------------------------------------------------------------

Genellikle sorulmayan soru en önemli sorudur!

Nietzsche Ağladığında

14.10.2007 18:10:56
okumadigimdan midir? nedir ? aklimda pek bi sey yok ..

devrimciyim 14.10.2007 18:41:23
yalnızca aptallar masumdur...

benim adım kırmızı (orhan pamuk)

uyanınartık 04.11.2007 14:10:57
Gittin! Seni benden, beni senden koparttılar! Kahpe bir intihara dönüş bileti gişedeki Azrail! Tımarhanelere kaldırdılar beni, kollarıma kocaman serum şişelerinde gözyaşları bağladılar!
Ey Kâri! Şimdi dinleyeceğin her şey yalandır... Yalan.. Yalan.. Yalan!Bir yalanın utana utana gerçeğe dönüşmesi, tüm gerçeklerin arsızca yalana dönmesi ve neyin gerçek neyin yalan olduğunun artık hiçbir öneminin kalmadığı bir kaosun hikayesidir..

rahmi vidinlioğlu-şizofreni yalnız oynanmaz arka kapağından bazı sözler çok etkilendim ben paylaşmak istedim

uyanınartık 16.11.2007 15:49:22
ağlamak uğradığımız felaketlere karşı vücudumuzda kalan son kuvvetin bir feryadıdır.Ağlayamadığımız zamanlar bizde o iktidarın da yok olduğu varkitlerdir ki onun yerine geçer tesirli bir sükunet,en şiddetli elem gözyaşlarından daha yakıcıdır....
edebiyatımızın en önemli eserlerinden següzeşt-Sami Paşazade Sezai

bir_derdim_var 08.12.2007 17:42:11
güzellik serttir...gizli tarih-donna tarrt

merve_mor 08.12.2007 18:01:21
eğer gerçekten karar verirseniz,yapamayacağınız şey yoktur.
Anthony Robbins-İçindeki Devi Uyandır

bad_dream 08.12.2007 18:03:39
korkmadan sevsek mutlu olur muyduk harika bir sözdü..

uyanınartık 08.01.2008 17:55:05
sevgiyi alabildiğine yaşamak için içimdeki o zavallı o kanayan yanımı hep karanlık odalara kapattım.
biliyorum çığlığım duyulmayacak duyulsa bile hemen unutulup gidecek hiç kimsenin aklında kalmayacak.
biz zamandan kopmak istedikçe bizi daha çok acıtıyor hayattan gizlendikçe o kendisini daha çok hatırlatıyordu...
şizofren aşka mektup-cezmi ersöz

bad_dream 12.01.2008 17:21:53
hayat beyaz ölüm siyah neden sevemedim su gri yi ...

yumurta 12.01.2008 17:46:57
çaresizseniz çaresizsiniz

uyanınartık 19.01.2008 12:19:02
Seni unuttuğum yalanıyla hayatı kandırmaya çalışınca hayat hiç olmadığı kadar acımasız tokatlar indirdi yüzüme... Sonrası dipsiz karanlık... Sonrası hatırlamaya bile dayanamadığım düş yıkımları... Sonrası kesif, karanlık ve rutubetli bir kuyu... Koskoca bir boşluk... Sonrası "yalnızlık" kelimesine sığmayacak kadar derin bir yalnızlık...

cezmi ersöz-şizofren aşka mektup

derin miray 19.01.2008 15:49:44
beyaz geceler kitabının ilk sayfasından bir kaç bölüm not almıştım biraz uzun Grin

deborah 20.02.2008 22:49:42
Portobello Cadısı'ndan

-Polis beni delilerden koruyabilir,ama insan adaletinden koruyamaz.
-Bisikleti sürmeye devam edin,çünkü pedal çevirmeyi bırakırsanız düşersiniz.
-Gölge,bize nasıl davranmamız gerektiğini buyuran karanlık yanımızdır.
-Sandığından daha iyi olduğunu kanıtlamaya çalışmak yerine,sadece gül.Kaygılarına ve güvensizliklerine gül.
-Kim olduğunu anlamanın en iyi yolu,çoğu zaman başkalarının bizi nasıl gördüğünü öğrenmektir.

rumeysa 22.02.2008 19:06:51
Frank Wedekind'in 'Ilkbahar Uyanisi' adli eserinden cok güzel bir bölüm var..
ama ben kitaplari almanca olarak okudugum icin sözün türkcesini bilmiyorum..
ama cevirmeye calisicam.. Embarrassed

'Es hat etwas Beschämendes, Mensch gewesen zu sein, ohne das Menschlichste kennen gelernt zu haben..'

--> türkce: Utandirici bir yani var, insanligin nasil birsey oldugunu ögrenemeden, insan olmus olmanin..
bu gibi birsey.. Grin

Sayfa: 1 [ 2 ] 3 4