|
||
böyle bir gruba yorum yapmak bile çok sacma irenç bir grup yaa birdegökselle düet yapmışlar dahada berbat olmuşlar
|
||
|
||
ya millet tutturmuş özenti die!ya belli bi tür müzik yapan adamlar tabiki birbirlerinden etkilenirler.ama bunun adına özentilik denir mi bilmem.yine de rock(ya da nu-metal)bu dönemde yeni çıkan gruplar(manga,çilekeş vb.)ve temeli saglam ,geçmişi parlak gruplar(mor ve ötesi,şebnem ferahvb.)tarafından göz önüne ilk defa bu kafar bariz atıldı ve insanlar rock dinlemeye başladı.bu yönden grupları ya da kişileri desteklerim ben.(şahsi fikrimdir!!!!!) katılıyorum kardeşim...her ne kadar mangayı lp ye benzetselerde,,yada onlara göre benzesede biz mangamıza güweniyoruz inanıyoruz,destekliyoruz.ayrıca müzik camiasında her müzisyen etrafındaki müzisyenlerden dinlediklerinden etkilenebilir...gerçi mangada sadece özgür lp dinlesede....mangayada özenenler war yabancı ülkelerde...sewmeseniz bile saygı gösterin..bu onların ilk albümleri olsada onlar müziğini çook önceden oturtmuş bi gruptur...kısa sürede bu kadar başarısınıda burdan tekrar tekrar kutluyorum
|
||
|
||
manga guzel bi grup tarzları ii ama uretmekte sorun mu yasıolar ne?
|
||
|
||
nedense sewemedm mangayı,sewenlere lafım yok
|
||
|
||
| Merhabalar mangayı hepiniz biliyorsunuz aslında benim size söylemek istediklerim manga degil ama manga dan söz açılsın aslında manga gibi bir çok sanatçı arkadaşlarımz var şimdi manga bir albüm çıkardı aldım dinledim şarkıların hepsini dinledim ve birşey farkettim manganın sevilen parçaları yani dillere dolanan klip çekilen parçaları var bu parçalar stil rock yani gerçek rock olarak adlandırılıyor ama diğer şarkıları sadece rap ben rap yapmasın yada kasetine koymasın demedim rock olarak bir kaç parça rap olarak bir kaç parça koyabilir ve albüm çıkartır ama dikkatimi çeken rock still olarak agırlık basan şarkılarına kilp çektiler ben sanmıyorum diğer parçlarını dinleyen oldularını elbet vardır ben burda kimse dinlemiyor demedim ama bizim ülkemizde rap üst boyutlara dinleyici kitlesine ulaşmadı zamanla olur elbet ama rap yapan insanların rock still olarak yapmasını ben doğru bulmadım sizlerin görüşlerini almak istedim NOT:manga dinleyenlere tikim yok yanlış anlaşılmasın lütfen herkese saygım sonsuz yeterki emek olsun
|
||
|
||
| manga bu ülkede doğru ve ya yanlış bir geçişi sağladı.ankara da öyle çok fazla hayranı olmayan grup, tarzını değiştirerek daha yumuşak bir sound ile türkiye müzik piyasasında gündem yarattı. manga bir çok kişinin rock müziğe geçişi için bir basamak oldu.(iyi mi oldu orası tartışılır) ama onların sayesinde rock müzik onunla hiç tanışmayan ve belki de asla tanışamayacak olan kitleye kendini tanıtmış oldu.bu belki de bir başlangıçtı ve beğeniler hızla yükselerek insnalar yavaş yavaş gerçek olarak nitelendirebileceğimiz rock müziğe sempati duyablirler.bu bence öyle çokta kötü bir durum değil. yaptıkları müzik benim hoşuma gitmiyor ve kaliteli bulmuyorum ama aksini düşünenelere saygım sonsuz.durumu daha çok açarak manga nın rock müzik icra etmediğini söylemenin bir faydası var mı bilmiyorum ama manga kendi adıma söyleyeyim rock müzik denilince benim aklıma hiç ama hiç gelmeyen bir isim.cem köksal,pentagram,mavi sakal,mor ve ötesi,şebnem ferah,demir demirkan daha rock müzik kategorisine uygun ve seçkin isimler diye düşünüyorum. son olarak manganın yaptığı tarzı illa isimlendireceksek sanırım bu biraz rapcore oalbilir. |
||
|
||
| tarzlarını bir kenara bırakalım kendilerini aştılar anıt parkta nermin mehmette yuhlanan bir gruplarmış ankara efsanesi ve çok uğraşmasalar buralara asla gelemezlerdi | ||
|
||
| onların ne yaptığını anlayan bir insanevladı henüz doğmuş değil... her telden çalıyorlar... kısacası saçma sapan bişey işte.. | ||
|
||
Ya bence tarzını koyması gerektigini düşünüyorum ben buyum demesi gerek kimsenin beni yanlış anlamasını istemiyorum ama manga bana göre piyasa oturmayı amaçladı çok güzel yaptılarda ve şunu soruyorum kendime neden klipkeri rock agırlıklı parçalara çektiler rock ortamı yüsek olduğu içinmi bilmiyorum
|
||
|
||
| yaaa amaçları popiler olmak eyer deyilseeee ne yaptıkları kesin olurdu ve şuanki konumları için çok uğraştılar | ||
|
||
| bence amaçları kesnlikle popüler olmak ve başardılardaa...ilk albümlerini almak gibi bi hatada bulunmuştmm ne yazıkki... | ||
|
||
| ben kabul ediyorum bizim ülkemizde albüm çıkarmak çok zor aslında o kadar da zor degil önüne gelen albüm yapıyor ben yapmasınlar demiyorum yapsınlar bizde dinleyelim kötü ise zaten barınamazlar ama maddi açıdan düşünürsek ben çok grup gördüm şu an ki popüler olan gruplardan çok çok daha iyi ama maddi olanaklardan dolayı çürümeyi bekliyorlar... | ||
|
||
yaa ben aslında mangayı sewerdim ama şu da war etrafımda hem mangayı hem gülşeni dinleyenler war...bu dda ister istemz soğutuyo... bu cok dogru ya aynen katılıyorum sanaa tesekkurlerr
|
||
|
||
| nu metal pek sevmem ama manga kendi alanında basarılı bir grup | ||
|
||
yarışmadan beri biliyorum mangayı "kandırma kendini" parçasınıda çok başarılı buldum.çok güzel bir parça..
|
||