mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Psikoloji

Konu: hafızanızı güçlendirmek adına size 8 öneri

Sayfa: [ 1 ] 2

cambazimbenim 01.07.2007 08:44:34
1- Vücudunuzu yeni davranışlara alıştırın. Saçınızı tararken, dişlerinizi fırçalarken, kahvenizi karıştırırken ya da diğer günlük basit işleri yaparken sürekli kullandığınız elinizi değil diğer elinizi kullanın.

2- Gözlerinizi kapatın ve odada yolunuzu duygularınızla bulmaya çalışın. Bilinçli olarak sesleri dinlemeye ve kokuları almaya çalışın. Bazen yerden bir şey almanız gerektiğinde, ayaklarınızı kullanın mesela kapıyı ayağınızla kapatmak gibi... Kitap okumayı seviyorsanız bir sayfayı baş aşağı okuyun.

3- Birisini eleştirmek yerine övgü dolu sözler bulun ve söyleyin. Yargılayıcılığınızı askıya aldığınızda, o kişi sandığınızdan daha iyi insan olmaya başlayacak.

4- Buzdolabınızın içine dikkatlice bakın. Daha sonra kapağını kapatın. İçindekileri teker teker sıralamaya çalışın. Eviniz için de aynı şeyi yapabilirsiniz, pencerenin önündekileri ya da duvardaki resmin ayrıntılarını inceleyebilirsiniz.

5- Her gün 5 dakika, kendinizi bir başka insanın yerine koyun ve olaylarını onun bakış açısından anlamaya ve hissetmeye çalışın. Bir aktörmüş gibi yapın, rol gereği yani ve kişi gibi davranın. Ne hissederse hissedin.

6- Her zaman üzüntü ya da şüpheye yakalanıyorsanız ve kendinizi başkalarından daha aşağı görüyorsanız, bunun yerine en çok istediğiniz şeyi ayrıntılı olarak tasarlayın ve elde ettiğinizdeki yaşamınızı düşünün. Negatif düşünceleriniz olduğunda pozitife çevirmek için gün boyunca bunu uygulayın.

7- Her günün sonunda o ana kadar ne yaptığınızı 60 dakikada gözden geçirin. Bu gününüzü daha önemli hale getirmek için iyi yardımcı yoldur. O ana kadar olan tüm aktivitelerini zihinsel olarak gözden geçirin. Hafızanız gününüz hakkındaki boşlukları, anları kasıtsız olarak açığa vuracaktır. Siz de bunları daha iyi değerlendireceksiniz.

8- Esnek olmak ve kolayca uyum sağlamak için hayatınızı değiştirin, her gün farklı bir şeyler yapın. Farklı bir mağazadan alışveriş yapın ya da rutin ev-iş yaşamından çıkın.
Smiley

Birgül 01.07.2007 19:30:23
8- Esnek olmak ve kolayca uyum sağlamak için hayatınızı değiştirin, her gün farklı bir şeyler yapın. Farklı bir mağazadan alışveriş yapın ya da rutin ev-iş yaşamından çıkın.
bu madde biraz zor ama denemekten zarar olmaz.
1- Vücudunuzu yeni davranışlara alıştırın. Saçınızı tararken, dişlerinizi fırçalarken, kahvenizi karıştırırken ya da diğer günlük basit işleri yaparken sürekli kullandığınız elinizi değil diğer elinizi kullanın.
bu madde gerçekten işe yarıyor.bir de hangi elinizle yazıyorsanız tersiyle yazmaya çalışın.o zaman beynin diğer tarafı da gelişiyormuş. Wink

04.07.2007 00:00:45
Sol elimle asla yazmayacağım, sağ lobum o kadar geliştiki, sokaktaki köpek havlayınca bile duygulanabiliyorum! Ya da zaten hep hayal kurarım... Cheesy Ayrıca 3. şık ne alaaka anlamadım. Ve şey, ters durup kitap okumayacağım Cheesy

04.07.2007 00:47:11
ayaklarımla yere düşen her maddeyi alana kadar uğraşırım.Kapı kapatırken çok ilginç pozisyonlara girerim.Elimle hareket çekmem bazen sıkıcı oluyor ayağımı kaldırırım.

babanem bende diyorum ya bu kadında birşey var geceleri ışık yakmadan evde dolaşma yeteğine sahip bir kaç kere üstüme düştü ben uyurken ama bence artık profesyonel bende deneyeceğim burada okuduktan sonra Grin

birisini eleştirdiğim kadar kendimide eleştiririm.onun iyi insan olmasıyla uğraşacağıma kendimi daha iyi bir seviyeye ulaştırıp onuda iyi bir noktaya getiririm diyeceğim zaten ilerki safha ona iyi davran o
daha iyi olacak  Grin

ayrıntılara fena takılırım.resimlerdeki insanların nerede ne yaptıklarını sıralarım.kulise fotoları iyi antreman oluyor Grin harun'u öpen kız yanağın sıkan kıllı kolun sahibi vs.

başkalarının yerine koymak vaav roman kahramanlarının yerine koymayı çok seviyorum çok farklı karakterler değil ama onların üzerinde yoğunlaşmaya çalışıyorum.Kendime yakın bulduklarımın yerine koyuyorum kendimi.

6. madde üzerinde durmam fazla arada olur ama benim karakterimde yok step down megalomaniac Grin yok canım o kadar da değil.

7. yapmadığım nadir şeylerden aklımdan geçerse ya güzel şeyleri düşünürüm o gün ne yaşadığıma dair yada kötü şeyleri.Ortası pek tat vermiyor ne düşüncem rutin her zamanki şeyleri ayrıntı varsa gözüme takılır herhalde.

Esnek olmak için taaa ebesinin herekesine gideceğim hayırlısı 3 ay adada mahsur kalıp teste sokacağım kendimi Grin farklı mağaza lafından pek hoşlanmadım.

charmed 05.07.2007 14:06:27
2- Gözlerinizi kapatın ve odada yolunuzu duygularınızla bulmaya çalışın. Bilinçli olarak sesleri dinlemeye ve kokuları almaya çalışın. Bazen yerden bir şey almanız gerektiğinde, ayaklarınızı kullanın mesela kapıyı ayağınızla kapatmak gibi... Kitap okumayı seviyorsanız bir sayfayı baş aşağı okuyun.

bunu çoğu zaman yaparım ama baş aşağıya kitap okumaya olayını ne daha önce yaptım ne anladım:)))

05.07.2007 14:09:22

bunu çoğu zaman yaparım ama baş aşağıya kitap okumaya olayını ne daha önce yaptım ne anladım:)))

Beyne kan gitsin diye sanırım. Tabii saçmalıyorda olabilirim, neyse ben kafamı kuma gömeyim... Smiley

caansuu 05.07.2007 14:15:27
güzel yazıymış ben denicem bazılarını  çünkü işe yarıyor

merve_mor 06.07.2007 13:16:33

bunu çok yaparım az kafayı vurmadım dolabıma yolumu duygularımla bulurken
kapıyı zaten hep ayağımla kapatırım acayip manzaralar çıkıyor ortaya ev ahalisi için ama çok zevkli  Grin

ceren_07 06.07.2007 22:40:37
ya kitap okumayla ilgili yazılan yorumlardan kafam karıştı ???kendimiz mi baş aşşağıya durcaz kitabı mı ters çevireceğiz.ya bence kitabı çeviriyoruzdur.yoksa amuda kalkıpta kitap okumak zor olur Cheesy

extreme 09.07.2007 18:27:53
denicem...inş birazcık kafamı dağıtırım..

elifburcu 14.07.2007 19:26:32
ya güzel yazıymış evet bi deniyim ama şu buzdolabı olayına kafam takıldı yani ben buzdolabının kapağını açıp uzun süre dikkatlice bakarsam annem tarafından öyle bi hafıza kaybına uğrarımki bi daha yerine gelmez sanırım

16.07.2007 19:43:30
Biraz hayalleri severim.O yüzden 5. maddeyi sık sık yaparım.Giysi dolabımın kapağını hep ayağımla açar, kapardım.Ama şimdi denildiğine göre elimle yapmam gerekecek galiba.Diğer önerileri de deniyeceğim.

büşra deniz akıncı 13.09.2007 11:48:39
Denemekten birşey çıkmaz 2. bende yaparım evde komik oluyor

DeCo 19.12.2007 10:59:20
 ben bunu okumdana önce de bu maddedekileri yapıyordum.şimdi diğerlerine de dikkat ederim.teşekkürler

tina 07.06.2008 14:38:52
acayip özellikle kitabı başaşağı okumak... nasıl bişey olduğunu bilen varsa açıklasın lütfen

Sayfa: [ 1 ] 2