|
||
| Bizim yetenekli insancıklarımız deniz suyunu barajlarla birleştirdiğinde, deniz suyu tam temizlenmemiş olursa var olan baraj sularınıda kirletirler, yaparlar yani... Ben beklerim böyle bir şey, neyse 2012 ye az kaldı sıkın dişinizi...!? | ||
|
||
| yagmurlar başladı barajlar doluyor nihayet bu kış bol bol yagmur yağsın yazları bu kuraklıkları çekmeyelim. | ||
|
||
| umarım bu kış bol yağmur ve kar yağar yoksa halimiz iyice kötüye gidecek..deniz suyunu kullanmak üretken bi fikir ama tabi nereye kadar... | ||
|
||
| ankara yada keşke yağmur yağsa biraz ama yağmıyor. bu kış bol yağmur yağsada dolsa şu barajlar... | ||
|
||
| bu proje çok saçma bişey saf su içilmez ki ayrıca gün gelir denizde biter |
||
|
||
deniz suyu izmir-çeşmede kulllanılıyor zaten ama normal su gibi degiil böyle bir çay yapıon dem çıkmıyor abdest suyu gibi brcn haklı iyi bir arıtma lazım
|
||
|
||
| Ya bizim susuzluğumuzun nedenlerinden biri küresel ısınma amma ve lakin diğer asıl altta yatan sebep yöneticiler ... 2006 yılında adamlar barajda yer kalmadı diye İstanbula 155 gün yetecek kadar suyu denize döktüler Yani küresel ısınma bahane (Tabi etkilemiyor demiyorum %50 belki ) | ||
|
||
| ya dünyaca büyük bi tehdit altındayız.kürese ısınmanın ciddi bir sorun olduğun hepimiz biiyoruzda bunu çözmekle uğraştığımız pek söylenemez bence artık kolları sıvasak ii olur çünkü pekte zamanımızın kaldığı söylenemez.şahsen ben suyumuzun pek uzun ömürlü olduğuna inanmıyorum.bi baksanıza baş ucumuzda şimdiden susuzluk sorunu yaşacan bir sürü ülke var en yakınıda suriye varrın gelin siz hesaplayın.ki insan oğlunun su için yapmiyacağı şey yoktur...savaş bile... | ||
|
||
| ama bu işlem çok masraflı. her ekonomi bunun altından kalkamaz arkadaşlar. Arabistan gibi bir petrol zengini bile çok büyük bi bütçe ayırıyor bu işleme. |
||
|
||
ya deniz suyu bana gayet mantıklı bi fikir gibi geliyor.çünkü 3 yanı denizlele çevrili bi ülkede susuzluk ve kuraklıktan çaresiz düşmek saçma.hatırlarsanız (afedersiniz ama) idrarı bile arıtıp içme suyu elde etmişlerdi.deniz suyu neden olmasın kii;
|
||
|
||
| keşke bu yapılabilse... ilerde su sorunumuz o kadar büyüyecek ki para için yapılan cinayetler 1 şişe su için yapılacak... ama şöyle bir şey de var bence bu gerçekleştirilirse büyük dengesizlikler ortaya çıkacak bence.. denizden su arıttık diyelim geriye kalan tuzu ne yapacağız?? ayrıca gittikçe deniz suyu da azalmaya başlayacak bu sefer su altı dünyasındaki dengeyi büyük şekilde bozmuş olacağız... |
||
|
||
böyle bir çözüm olmaz çünkü saf su içilmez
|
||