|
||
| GİTAR SOUND'UNUN BAŞARISI KEREM ÖZYEĞEN Mor ve Ötesi'nin gitaristi, grubun başarısını katmerleyen gitar ağırlıklı modern sound'un yaratılmasında en önemli paya sahip Ne zaman gitar çalmaya başladın? 15 yaşında. Gitar çalmana sebep olan neydi? Küçüklüğümde 3 sene konservatuarda piyano ve solfej eğitimi almıştım. Ama içgüdüsel olarak gitarda daha yaratıcı olabileceğimi hissediyordum. Babamın plakları sayesinde rock ve cazı yeterince tanımıştım ama galiba beni tetikleyen Queen'in Greatest Hits'i oldu. İlk gitarın? İlk elektrogitarım Stratocaster kopyasıydı. En çok etkilendiğin/sevdiğin gitarist? Kendi kendimi şaşırtabiliyorum. Sence gelmiş geçmiş en iyi gitarist kim? Jimi Hendrix gelmiş geçmiş en büyük rock yıldızı ve gitaristidir bence. En sevdiğin solo? "Sweet Child O'mine"-Saul "Slash" Hudson Gitarlarına hayran olduğun parça hangisi? "Little Wing", Jimi Hendrix Sence gitar çalarken teknik mi daha önemli, tarz mı? Teknik,şov amaçlı kullanılmadığı müddetçe şarkılara çok şey katabilir ama bir tarz oluşturamadıkça ne kadar atletik numaralar yaparsanız yapın bir şeyler havada asılı kalacaktır bence. Şu anki projelerin neler? Mor ve Ötesi'nin her üyesinin Rakun Müzik bünyesinde ilgilendiği başka projeler var ve önümüzdeki dönemlerin birçok sürprize gebe olduğunu söyleyebilirim. |
||
|
||
röportaj için çok sağol canım. şu sürprizleri bir an önce öğrensek artık
|
||
|
||
süper ya acaba ne bu süprizler merak ettim doğrusu
|
||
|
||
| Kerem Özyeğen'dende süpriz açıklaması geldi. vavv Jimi Hendrix .Kerem harika sololar yazıp bir o kadarda tarzı güzel olan bir gtarist. Türkiye standartlarının üstünde diye düşünmeden edemiyorum. |
||
|
||
ben yazıcaktım bunu ya ![]() süpriz kesin şeydir rakun müzikten sakin'in albümü geliyor başka gruplarında geliyor olabilir onu söylüyordur. keröz'ünde athenanın gitaristi ve birisi daha (adını unuttum ) bir çalışması vardı belki ondan bahsediyordur.
|
||
|
||
| evet çok güzel bir röportaj olmuş ya bayıldım | ||
|
||
ben bunu kaçırmıştım...teşekkürler paylaşım için
|
||
|
||
| bende daha yeni gördüm ya.güzel bir röportaj olmuş.paylaşım için sağoll. | ||
|
||
bende daha yeni görüyorum 15 yaşında gitar çalmaya başlamış güzel bir röportajmış. teşekkürler
|
||
|
||
| bu dergiyi aldım diye hatırlıyorum ama harika bir röportaj... | ||
|
||
vov süpriz ha
|
||
|
||
| En çok etkilendiğin/sevdiğin gitarist? Kendi kendimi şaşırtabiliyorum. ![]() Cok güzel soylemiş. |
||