|
||
| Ben kitabı okudum ve gayette hoşuma gitti.Bence oldukça anlamlı...Savundukları düşünce çok güzel : "Olumlu her düşünce diğerlerini çeker; olumsuz her düşünce de diğer olumsuzlukları çeker size" ...Bir düşünün şimdi; bazen kötü başlarsınız güne o gün berbat geçer; yok otobüsü kaçırırsınız en başta,sonra okulda ya da işte kötü bir puan ya da kötü bir haber alırsınız, gittiğiniz yerde cep telefonunuzu unttuğunuzu anlarsınız, anahtarı evde unutmuşsunuzdur. Ama iyi başladıysanız da o gün o kadar güzel geçer ki iylik üstüne iyilikler gelir size...
|
||
|
||
| tamam insan iyi düşündükçe iyi olur.çünkü insan buna inanarak güç bulur ve çalışmalarını ve hayatını buna göre yönlendirir.ama illa da birşeyi düşündüğümüzde olacağına inanmıyorum.mesela düşünce gücüyle olmayan birşeyi var edemeyiz.yani kitapta neredeyse buraya kadar gidiyor.ben evimde atıyorum kocaman bir lcd olmasını dileyerek bunu sağlayamam ki.paramın olması ve satın almam lazım.yani düşünerek olmayan bişeyi var edemeyiz.insanları kandırmanın da son yolu bu sanırım...=S | ||
|
||
bence kitap çok manasız yani sadece inanarak birşeyleri elde edemezsin çaba göstermek de gerekir.Hiç çalışmadan ama sadece inanarak girdiğin bi sınavda ne kadar başarılı olabilirsin ki Düşünmek ve fazlasıyla inanmak, polyanna gibi olmak vs...Hele yaşadığımız dünyada bu kadar iyimser olamıcam hiç kusura bakmasınlar
|
||
|
||
| "zırva"dır bence de:) | ||
|
||
| yok yatağın bir tarafını ona ayırıyormuş gibi yapmalıymışız da , yok dolabın bir tarafını boş tutmalıymışız onun eşyaları içinmiş de...gerçek olsa bile benim artık hiç bir şeye inancım kalmadı.. bilmiyorum bunu yapıyordum...iki yastıkla yatarım yanım çoğunlukla boşdur o varmış gibi...ama hiç bir şey yolunda olmayınca her şey bana karşı gibi oluınca inançlarımı da kaybettim! hayata sinyalmişşş!!! |
||