mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Büyük Düşler

Konu: ayıp olmaz mı?

Sayfa: 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7 8 9 10 11 12

forever_blue 19.11.2006 19:25:43
albümdeki en güzel parçalardan biri bence..mütkiş bir şarkı ve çok da anlamlı

Devrim_23 21.11.2006 17:37:39
Çok içten bir şarkı. "KapkaraAa kapılar sormuşşlar onlaraaa" çıkışı çok güzel, başkatki sitemkar hal, sonra ani çıkış.. Klip gelmesini isterdim, uygun bir kliple çok daha güzel olur. Zaten klip çekilme olasılığı en yüksek şarkılardanmış

_cambaz_ 23.11.2006 18:24:33
 Cahillik, 'töre' anlayışı.. Çok güzel aktarılmış insanlara. 'Her şeyin başı sağlıktır' derler ya, ben bunu değiştiriyorum 'her şeyin başı eğitimdir.'
 Verilen mesaj aktarılabildiği ölçüde önem kazanır. Mor ve Ötesi bu işi iyi yapıyor.  Wink

13.12.2006 15:24:54
bu şarkının başını dinleyince(atılır mıyız oyundan benzemezsek onlara) aklıma hep beyaz çocuklar tarafından oyundan atılan siyah çocuklar geliyor  Cry

sneaky 15.12.2006 17:50:42
valla bende çooooooooookkkkkk begendimm yapılabilecek en güzel şarkııı. eee yapana da bakmak lazımm

basakde 26.12.2006 14:28:46
şarkıyı dinlerken kalbi deli gibi çarpan bi ben değilmişim:) bence küçük sevgilimden daha güzel.. 2. klip ayıp olmaz mı diye biliyordum ben de ama sanırım küçük sevgilime geliyor.. neyse o da çok hoş.. zaten ayıp olmaz mı yı herkes bilmesin, biz dinleyelim:) insanlara ayıp olmaz mı dediğimde hı? demeleri (garip belki ama) beni mutlu ediyorrr, kıskançlık mı desem, piyasa olmayışına mı seviniyorum desem bilemiyorum Grin umarım şarkıyı canlı dinleme fırsatınız olmuştur olmadıysa da lütfen dinlemeye çalışın.. konserde, ben kayboldum şarkının içinde kendimden geçtim resmen. bi insanın içmeden başı döner miymiş günlerce sesi kısık dolaşırmıymış? evet olurmuşş anladım:D darısı başınıza diyorumm Roll Eyes

oğlan renkli bir dünya boyamış kendine.. çok ayıp olmuş..

26.12.2006 19:39:16
katılıyorum, canlı hali süper şarkının.gerçi diğer şarkıların da canlı hali süper ama harun abi ile birlikte "ayıp olmaz mı" diye haykırmanın yeri çok başka... üstelik harun abinin sesindeki o içtenlik -resmen- kanınıza işliyor, konser alanının renkli ışıkları altında bile gözlerinizin dolası geliyor...

cagico 31.12.2006 23:36:58
şu anda dinlediğim,yeni yıla girmeden önce de dinlediğim ve girdikten sonra da dinlediğim ilk şarkı.neden bu kadar çok sevildiğini dinledikçe anlıyorum.
mvö'nün bütün şarkıları her dinleyişimde daha çok anlam kazanıyor ve daha çok seviyorum.

ummuhan ve otesi 01.01.2007 14:31:22
ya anlamıyorum ki..böyle anlamlı bir şarkı yazmak  için çok ama çok düşünmek gerekir....ya da "mor ve ötesi" olmak.. ne desem bilmem ki!..helal olsun valla..!..!..!..

13.01.2007 21:25:30
hepimizin sevdiği, beğendiği ve keşke klip gelseydi dediği bu şarkının sözleri:  Smiley

ayıp olmaz mı?

hayat
o kadar zor mu?
atılır mıyız oyundan, benzemezsek onlara?
bahane mi lazım?
mazeretimiz mi kalmamış?
çok ayıp olmuş
çok ayıp olmuş

hayat
o kadar zor mu?
takılır mıyız yolunda, şekli gizli taşlara?
yetişmek mi lazım?
bahçemizde bir gül açmamış
çok ayıp olmuş
çok ayıp olmuş

kız en güzel, en hafif giysisini giymiş
oğlan renkli bir dünya boyamış
kapkara kapılar sormuşlar onlara
ayıp olmaz mı?
bu işler o kadar kolay mı?
ayıp olmaz mı?

cagico 14.01.2007 19:09:05
"ayıp olmaz mı" töre olaylarına yazılmış diye okumuştum.ben şarkıyı onu düşünerek dinleyince gerçekten daha anlamlı oluyor.sizce?

14.01.2007 21:00:22
evet, topluma mal olmuş bu saplantılı yargılara yazılan bir şarkı. bu konuda -sanırım- harun abinin bir radyo programına verdiği açıklama vardı. o açıklama da bu konuda yazılıydı.aynen şöyle demiştim: Smiley

mvö bazı röportajlarında bunu açıklamıştı.tam olarak hatırlamasam da şöyle birşeydi: toplumda kabul edilmiş bazı mantıksız yargılar ve törelere yazılmıştı.örneğin kısa etek giydi diye dövülen liseli kız olayı ya da öpüşüyorlar diye iki genci denize atan bekçi olayından etkilenmiştir. şarkıda geçen kız ve oğlan toplumda çeşitli nedenlerle böyle kötü olaylara maruz kalan işileri canlandırırken kapkara kapılar da bekçi ve o polis gibi kişileri temsil ediyor. benim hatırladığım bu, umarım yanlış yazmamışımdır. Smiley

* Nevermind(!) 20.01.2007 17:41:02
çok anlamlı içinde birşeyler gizli muhteşem bir şarkı...

lonely_ugly 05.02.2007 09:50:42
kapkara kapılar sormuşlar onlara...bu şarkı çok güzel ve benim albümde endeğendiğim şarkılardan biri ama şunu da atlamamak lazım albüm mükemmel

_cambaz_ 05.02.2007 11:19:08
 Çok ayıp oldu.. Dünlere , bugünlere ve yarınlara.. Şarkının içindeki insanlara ve onların cahilliğine.. 'Ayıp!'

Sayfa: 1 2 3 4 5 [ 6 ] 7 8 9 10 11 12