|
||
| albümdeki en güzel parçalardan biri bence..mütkiş bir şarkı ve çok da anlamlı | ||
|
||
| Çok içten bir şarkı. "KapkaraAa kapılar sormuşşlar onlaraaa" çıkışı çok güzel, başkatki sitemkar hal, sonra ani çıkış.. Klip gelmesini isterdim, uygun bir kliple çok daha güzel olur. Zaten klip çekilme olasılığı en yüksek şarkılardanmış | ||
|
||
| Cahillik, 'töre' anlayışı.. Çok güzel aktarılmış insanlara. 'Her şeyin başı sağlıktır' derler ya, ben bunu değiştiriyorum 'her şeyin başı eğitimdir.' Verilen mesaj aktarılabildiği ölçüde önem kazanır. Mor ve Ötesi bu işi iyi yapıyor.
|
||
|
||
bu şarkının başını dinleyince(atılır mıyız oyundan benzemezsek onlara) aklıma hep beyaz çocuklar tarafından oyundan atılan siyah çocuklar geliyor
|
||
|
||
| valla bende çooooooooookkkkkk begendimm yapılabilecek en güzel şarkııı. eee yapana da bakmak lazımm |
||
|
||
şarkıyı dinlerken kalbi deli gibi çarpan bi ben değilmişim:) bence küçük sevgilimden daha güzel.. 2. klip ayıp olmaz mı diye biliyordum ben de ama sanırım küçük sevgilime geliyor.. neyse o da çok hoş.. zaten ayıp olmaz mı yı herkes bilmesin, biz dinleyelim:) insanlara ayıp olmaz mı dediğimde hı? demeleri (garip belki ama) beni mutlu ediyorrr, kıskançlık mı desem, piyasa olmayışına mı seviniyorum desem bilemiyorum umarım şarkıyı canlı dinleme fırsatınız olmuştur olmadıysa da lütfen dinlemeye çalışın.. konserde, ben kayboldum şarkının içinde kendimden geçtim resmen. bi insanın içmeden başı döner miymiş günlerce sesi kısık dolaşırmıymış? evet olurmuşş anladım:D darısı başınıza diyorumm oğlan renkli bir dünya boyamış kendine.. çok ayıp olmuş.. |
||
|
||
| katılıyorum, canlı hali süper şarkının.gerçi diğer şarkıların da canlı hali süper ama harun abi ile birlikte "ayıp olmaz mı" diye haykırmanın yeri çok başka... üstelik harun abinin sesindeki o içtenlik -resmen- kanınıza işliyor, konser alanının renkli ışıkları altında bile gözlerinizin dolası geliyor... | ||
|
||
| şu anda dinlediğim,yeni yıla girmeden önce de dinlediğim ve girdikten sonra da dinlediğim ilk şarkı.neden bu kadar çok sevildiğini dinledikçe anlıyorum. mvö'nün bütün şarkıları her dinleyişimde daha çok anlam kazanıyor ve daha çok seviyorum. |
||
|
||
| ya anlamıyorum ki..böyle anlamlı bir şarkı yazmak için çok ama çok düşünmek gerekir....ya da "mor ve ötesi" olmak.. ne desem bilmem ki!..helal olsun valla..!..!..!.. | ||
|
||
hepimizin sevdiği, beğendiği ve keşke klip gelseydi dediği bu şarkının sözleri: ![]() ayıp olmaz mı? hayat o kadar zor mu? atılır mıyız oyundan, benzemezsek onlara? bahane mi lazım? mazeretimiz mi kalmamış? çok ayıp olmuş çok ayıp olmuş hayat o kadar zor mu? takılır mıyız yolunda, şekli gizli taşlara? yetişmek mi lazım? bahçemizde bir gül açmamış çok ayıp olmuş çok ayıp olmuş kız en güzel, en hafif giysisini giymiş oğlan renkli bir dünya boyamış kapkara kapılar sormuşlar onlara ayıp olmaz mı? bu işler o kadar kolay mı? ayıp olmaz mı? |
||
|
||
| "ayıp olmaz mı" töre olaylarına yazılmış diye okumuştum.ben şarkıyı onu düşünerek dinleyince gerçekten daha anlamlı oluyor.sizce? | ||
|
||
evet, topluma mal olmuş bu saplantılı yargılara yazılan bir şarkı. bu konuda -sanırım- harun abinin bir radyo programına verdiği açıklama vardı. o açıklama da bu konuda yazılıydı.aynen şöyle demiştim: ![]() mvö bazı röportajlarında bunu açıklamıştı.tam olarak hatırlamasam da şöyle birşeydi: toplumda kabul edilmiş bazı mantıksız yargılar ve törelere yazılmıştı.örneğin kısa etek giydi diye dövülen liseli kız olayı ya da öpüşüyorlar diye iki genci denize atan bekçi olayından etkilenmiştir. şarkıda geçen kız ve oğlan toplumda çeşitli nedenlerle böyle kötü olaylara maruz kalan işileri canlandırırken kapkara kapılar da bekçi ve o polis gibi kişileri temsil ediyor. benim hatırladığım bu, umarım yanlış yazmamışımdır.
![]() |
||
|
||
| çok anlamlı içinde birşeyler gizli muhteşem bir şarkı... | ||
|
||
| kapkara kapılar sormuşlar onlara...bu şarkı çok güzel ve benim albümde endeğendiğim şarkılardan biri ama şunu da atlamamak lazım albüm mükemmel | ||
|
||
| Çok ayıp oldu.. Dünlere , bugünlere ve yarınlara.. Şarkının içindeki insanlara ve onların cahilliğine.. 'Ayıp!' | ||