|
||
| ilk dinlediğimde pek de önemsemediğim ama sonradan üzerinde düşününce hakkında bambaşka fikirler edindiğim şarkı | ||
|
||
| ya güzel sarkılarından sadece 1 tanesi | ||
|
||
ilk dinlediğimde pek de önemsemediğim ama sonradan üzerinde düşününce hakkında bambaşka fikirler edindiğim şarkı bende böyle bir düşüncedeydm ama dinledikce bir çok mesaj verdiğini farkettim
|
||
|
||
şuanda dinlediğim şarkı
|
||
|
||
| 3.klip parçası olarak seçilmesini istediğim, 'zor' bir parça.. Bir an aklıma Mirkelam'ın şarkısı geldi. Ne diyordu 'Ne kadar ayıp, ne yaptın Asuman?' böyle bir şeydi galiba. ![]() Ayıp Olmaz Mı? kara kapılar.. |
||
|
||
| albümde beğendiğim 1. parça diğeri de Çocuklar ve hayvanlar | ||
|
||
| Bu şarkıyı ilk dinlediğim tesadüf ya Harun'un bir sözünü duydum. Soru şu son dönem film beğendin gibi birşey.Harun cevap verdi ben son dönem Türk yapımlarından Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü? den etkilendim dedi .Dikkat beğendim demedi.Etkilendim dedi.Neyse işte ben bu sözün altında birşeyler aradım .Ayıp olmaz mı? şarkısını dinledim filmi izledim.Dinledim izledim.İzledim dinledim.İşte sonra bir karara vardım sanki bu şarkı filme verilmek için yazılmıştı adete filmi izleyenler bilirler.Karagöz ve aşık olduğu kızın hikayesini. Orda karagöz ve hacivat farklıydı zaten sonunda kelleri kesildi evet takıldılar taşlara.Evet atıldılar oyundan farklıydılar.Aşk da kız en güzel elbisesini giyiyor tamda Karagöz'ün evlenmeyi teklif ettiği günden sonra sabah karagöz'e gidecek çok sevinçli karagöz'de gece aşk sarhoşu derken hacivatla sabah gidiyorlar kelleri gidiyor.Onlar okadar farklıydılar ki bu şarkıyı rahatlıkla o filme işleyebilirsiniz hemde her sözünü istisnasız filmi izlemeniz etkilenmemeniz imkansız derim şarkıyı bu filme yazıldı diye dinlerseniz bakın neler göreceksiniz. Bu birinci çıkardığım benzetmemi artık neyse.Şarkılar zaten bu albümde o kadar içerikli ki anlam yüklemesi yaparkende dikkatli olmakta gerek ama Mor ve Ötesini kimler sever hayal kurmayı sevenler bende bazen bu sözden yola çıkar kafamda yorumlar yaparım bu şarkıya anlam yüklendikçe yüklenir. Diğer bir çıkardığım aslında biraz daha emin olduğum ve albüme genel olarak bakarsak Mor ve Ötesi konseptine uyacak bir anlamı var buda büyük düşler parçası gibi savaşın ortasındaki çocukla Mor ve Ötesinin düeti gibi birşey büyük düşler savaşın ortasındaki çocuk yalnızdı.Şimdi Mor ve Ötesi dışarıdan baktı biraz yorum kattı ve tabi o çocuk kızsa erkek arkadaşı erkekse kız arkadaşı bu şarkıya dahil oldu ama sadece giydiği en güzel elbisesiyle bir profil çizildi ona. Mor ve Ötesi sözleriyle dışardan bakıp söylüyor zaten ayıp olmaz mı kısmı onlara ait renkli dünya boyama sözüde savaştalara zaten ne renkli dünya mı var ortada çocuk kendisi boyuyor elinde çicekler var kızı görmeye gidecek belki elimde güller üstüm başım kan olur düşüncesiyle gidiyor. Mor ve Ötesi ayıplıyor zaten ayıp olmuş çok ayıp olmuş.Farklı insanlar bunlar taşlarada takılırlar farklı insanlar takılmaz mı basitle kıskandıkça.Bahçemizde bir gül açmamış deniyor zaten ne gülünden bahsediyor kıza kopartıp götüreceği gül mü? Orda bunu olması mümkün mü evet çok ayıp olmuş. Bu ayıbı edenler keşke duysalar bilseler.Akılsız değiller anlamıyorlar işlerine gelmiyor.Oyundur oynuyorlar işte.Egoyu tatmin etme derdindeler. Bu şarkıda birde aslında normal iki farklı insanı düşünün onlara uyarlayın biraz basit kaçıyor ama olabilir.Diyorum ya farklı insanların birşeyler yapmalarını içlerine sindiremeyen kesim var işte onlar güllerin açmasına izin vermiyorlar ki.Burda gül ortaya atılmış güzel birşeyi temsil eder normal bir çiçek gülü düşün aklınıza gelen güzel şeyleri düşünün onu hayata geçirmenize izin vermeyecekler var çok ayıp ediyorlar ki bu şarkı yazıldı. Geç bile kalındı. Bir de sound meselesi var tabi büyük düşler saklama ayıp olmaz mı daki ritimler sololar bazı yerlerinde bu ayıp eden insanlar var ya heh işte onlara nazire yaparcasına çalınıyor . Albümün genel sound unda bu var zaten .Bir yeni gelecek albümün sound uda serpiştirilmiş .Çünkü Mor ve Ötesi geçiş albümlerinde bir yol izliyor sanki geçiş albümlerinde yeni bir sound ve eski soundlardanda bazı şeyler bulabilirsiniz. Ben bu albümü o kadar çok sevdim ki o kadar geniş ki Ayıp olmaz mı? da favorilerimdendir. Zaten kapkara kapılar sözü de malum kötü şeylere itiyorlar onları .İstemeyecekleri kapıları açıyor. bahane mi lazım? mazeretimiz mi kalmamış? derkende acaba yola taş koyup birilerini takılması için kötülük yapan insanlarımı atıfta bulunuyorlar. hayat o kadar zor mu? belki savaşırsak değil demeye getirilebilir bu söz. |
||
|
||
| 2.çıkarımın çok etkileyici..sonucun doğru,biliyorlar az çok görüyorlar fakat gözlerini kapatarak bildiklerini yutuyorlar.. evet sanırım hayat o kadar zor,sedace zor olduğu kadar yaşamaya zorlayıcı,ne olursa olsun yaşamaya mecbursun dedirtici... |
||
|
||
| çok güzel şarkı | ||
|
||
ben bu şarkıyıda çok seviyorm. mor ve ötesi nin genelde tüm şarkılarını seviyorum ama buda çok güzel
|
||
|
||
| klibini artık görmek istiyorum! | ||
|
||
| atılır mıyız oyundan benzemezsek onlara.. | ||
|
||
| ruhumu dınledırıyor gercı hepsi oyle ama |
||
|
||
Güzel şarkı.. Klibinin'de en az şarkısı kadar güzel olmasını isterdim
|
||
|
||
| gene gecikti ayıp olmazmı turneye gidiyo mvösi hala gelmedi klibi çatlıcam ben ayıp olmazmıya nasıl bir klip gelcek merakla beklıyorum. | ||