mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Bilimsel Bulgular

Konu: kola içince 1 saat içerisinde vücudumuzda olanlar!!!

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4 5

cambazimbenim 15.07.2007 11:30:14
Kola içince 1 saat içinde vücudumuzda olanlar...

İlk 10 dakika: 10 çay kaşığı şeker almış vücudunuza girer (Günlük almanız gereken şeker miktarının tamamı kadar). Fosforik asit tat alma duyunuzu keser ve aşırı şeker yüklemesinden dolayı kusmanızı engeller.

20 dakika: Kan şekerinizde ani bir yükselme olur, yüksek miktarda insülin patlamasına neden olur. Karaciğeriniz vucudunuzdaki şekeri yağa çevirerek buna bir yanıt verir. Bu sadece bir kaç dakika içinde olur

40 dakika: Kafein absorbsiyonu tamamlanır. Göz bebeklerniz büyür. kan basıncınız yükselir, karaciğeriniz kana daha fazla şeker pompalamaya başlar. Beyninizdeki adenozin reseptörleri rehaveti önlemek için bloke olur.

45 dakika: Beyninizde dopamin salgısı artar. Bu tıpkı eroinin vücuttta yaptığı tepkimelere benzer.

60 dakika: Kafeinin diüretik özellikleri baş gösterir (tuvalet ihtiyacı).Buda vücutta depolanmış kalsiyum, magnezyum ve çinkonun da beraberde dışarı atılması demek.

Bir süre sonra şeker ihtiyacını tekrar duymaya başlayacaksınız, kendinizi halsiz ve bitkin hissedeceksiniz. Vucüdunuzda kola ile alığınız bütün su tekrar dışarı atıldığı için sussuzluğunuz tekrar hissedeceksiniz. Şekeri ihtiyacını takiben, kafein isteğide başlayacak (sigara da ki gibi)

Ama ne de olsa başka bir kola içersiniz ve geçer di mi...  Huh Lips Sealed

Birgül 16.07.2007 15:51:55
hiç sevmediğim içecektir kola.1 yıldır içmiyorum.içmeyi de düşünmüyorum.insana tek bir yararı olmayan şeyi neden tüketler ki sanki?!

Limon 16.07.2007 16:30:44
Kola içmediğim 16. yıLım.  Cheesy MutLuyum. =Pp

kaygusuz 16.07.2007 17:43:28
ben sporcu oldugum için bana yasak ama arada bir kaçamak yapıyorum abi ya benim arkadaşım var çocuk su yerine kola içiyo bunun tedavisi varmı ya bırakamıyo cola sigara cola sigara başka bişiy yok

burakpurple 17.07.2007 13:11:47
Her şeyin fazlası zarar diye bir şey var ya çok fazla içersek tabi ki de kemik erimesi bağımlılık gibi şeyler olur ama o diş olayıda biraz ters olmuş çünkü dişi kola dolu bardagın içine atıyoruz ve o orda uzun süre bekliyor dimi?kola bizim miğdemizde de o kadar bekliyormu acaba pek anlamam bunlardan ama beklese aynı şey olma ihtimali vardır sanırım.

m.yiğit 17.07.2007 15:26:26
Her şeyin fazlası zarar diye bir şey var ya çok fazla içersek tabi ki de kemik erimesi bağımlılık gibi şeyler olur ama o diş olayıda biraz ters olmuş çünkü dişi kola dolu bardagın içine atıyoruz ve o orda uzun süre bekliyor dimi?kola bizim miğdemizde de o kadar bekliyormu acaba pek anlamam bunlardan ama beklese aynı şey olma ihtimali vardır sanırım.
deneyde diş kolanın içinde 1 saat tutuluyo ancak besinlerin sindirimi 4 saate kadar çıkıyo bunun dörtte biri kadar midede durur sanırım.......... Wink

re. 17.07.2007 17:09:59
cola insanları savaştırıyor içmeyin savaşa destek vermeyin.burdaki haliyle bile görüldüğü gibi Cheesy
içmeyin gerçekten.ben sadece sigarayı bıraktığım için buna dadandım  ve bazen sadece tostla iyi oluyor o zaman tadını seviyorum birlikte

17.07.2007 20:39:32
Yıllardır içiyorum hiç bu tür tepkilerle karşı karşıya kalmadım :Daskine içmeyince olur(sanırım bağımlılık yaptı kendileri)Birde bu tür şeyler bana bilerek çıkarılmış gibi geliyor hani üretici firmayı protesto amaçlı falan.Ama sağlıklıda olduğunu idda etmiyorum tabi:D

17.07.2007 22:48:35
yazılan mesajların 4te 3ünün geyik amaçlı olması, konunun chat ortamına dönüştürülmesi sebebiyle geyik yapan arkadaşlar uyarı aldı. kendinizi biliyorsunuz. bu uyarıyı başka bir konuyu karıştırmayacağınızı sağlayacağını umaraktan atıyorum ki bunun tekrarının olması uzaklaştırma almanıza sebep olabilir.
saygılar, iyi akşamlar

Men of Gondor 18.07.2007 14:29:09
şunu sormadan edemeyeceğim.acaba asitsiz kola dişi çürütebilir mi?ya da ne kadar az çürütür?
ben hep asitsiz kola içerim de..

tuğçee 18.07.2007 14:46:48
ben kola yı uzun zamandır içiyorm. Ama artık içmemeye başladım

elifburcu 18.07.2007 21:05:47
netten araştırmıştım kola ilk çıktığında yeşil renkliymiş Tongue ve domuz etini sindirebilmek için üretilmiş Cheesy Grin

18.07.2007 21:56:14
Bu yazılanları pek farkedemedim yıllardır bağımlısıyım artık normal birşey gibi geliyor demek ki vücudumda bir değişiklik hissetmiyorum.
kola içinde tuvalet ihtiyacım olmuyor 1 saat gibi sınırım yok.
genzime kaçmadıkça gözlerim büyümüyor.
eroin alınca olan tepkiler vay be. ilginçmiş Grin
içerde olanlar dışarıya bir şekilde vurur 3  bardaktan sonra ihtiyacım kalmıyor kafein kafein diye bağırmıyor vücudum.kesiyor galiba.tek başına içmem bide kolayı acaba ben sürekli yemekle birlikte götürürüm yemek ile etkileri neler oluyor hafifliyor mu etkileri günahını azaltıyor mu?

cerenimo 18.07.2007 22:07:50
ben tellerdn dolayı içemedm 2 sene haala içemiorm..iiyiki alşmşm:)

bir_derdim_var 26.07.2007 22:36:02
ohh olsada içsek buz gibi Grin

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4 5