|
||
| Kısa süre önce bir kadın son derece önemsenmeyen bir sebepten dolayı hayatını kaybetmiştir. SEBEP!..... Hayatını kaybeden kadın Genfer Gölü'nde piknikteyken, bir kutu içeceği (Fanta, Kola vs.) kutusundan içti. Pazartesi günü Lozan'daki CHUV'ye sevk edildi ve Çarşamba günü vefat etti. Otopsi sonucu Leptospiroz fulgurante'den öldüğü anlaşıldı. Tekneye bardak götürmemişti ve içeceği direkt kutudan içmişti. Kutular kontrol edildiğinde, kutularda fare urini (idrarı) bulunduğu, yani Leptospiras ile kirlendiği ortaya çıktı. Muhtemelen kadın, kutunun ÜSTÜNÜ TEMİZLEMEDEN AĞZINA GÖTÜRÜP İÇMİŞTİ... Kutunun üstüne Fare urini bulaşmış ve kurumuş, ki bu zehirli maddeler içermektedir, bu da Leptosiproz'u ortaya çıkaran Leptospiras içerir. Bu kutular fare bulunan depolarda muhafaza edilir ve temizlenmeden Pazar'a sürülür. Kutular satın alındıktan sonra buzdolabına konulmadan önce bulaşık deterjanı ile özenle temizlenmeli. İspanya'da İNMETRO tarafından yapılan bir araştırma sonucunda, kutular tuvaletlerden daha da fazla kirlidir!!! vallahi banada mail olarak geldi.paylaşmak istedim. |
||
|
||
ögghhh zaten içmiyodum.iyice soğudum berbat yaa ![]() |
||
|
||
| artık içmiyorum ben eskiden eskiden dedigim 4,5 ay önce çok içiyordum bu haberleri okuyunca bıraktım ve böyle çok daha iyi oldu artık bol bol meyva suyu içiyom. | ||
|
||
içen düşünsün
|
||
|
||
| senesini unuttum bir 20 sene vardır kullandığım...dişlerimi beyazlatıyor.asitiyle ağızda 2 çalkaladıktan sonra için,agzın içindeki mikroplarıda yok ediyor.arada bir ağızımın içinde yara çıkar,kola içerim yarım günde gider. ses tellerini bariton tona yaklaştırıyor.yemeğin hazmedilmesinde çok yardımcı olabilir...sadece kafein sorunu var.oda onun lezzeti. |
||
|
||
senesini unuttum bir 20 sene vardır kullandığım...dişlerimi beyazlatıyor.asitiyle ağızda 2 çalkaladıktan sonra için,agzın içindeki mikroplarıda yok ediyor.arada bir ağızımın içinde yara çıkar,kola içerim yarım günde gider. öyle şeyler yazmışsın ki yani içmediğime neredeyse üzülcem ya ses tellerini bariton tona yaklaştırıyor.yemeğin hazmedilmesinde çok yardımcı olabilir...sadece kafein sorunu var.oda onun lezzeti. ..ağzındaki yaraları yok ediyor,dişleri beyazlatıyor falan..kafam karıştı ya ..ben ne etcem..
|
||
|
||
| kola çok seven ve içen biriyim ama bunları okuduktan sonra koladan bir soğuma geldi. | ||
|
||
evet gerçektende dişleri beyazlatıyor.
|
||
|
||
diş fırçalamayı deneseniz? kola içmek yerine ![]() yada o kadar çok beyaz diş istiyorsanız porselen diş yaptırın
|
||
|
||
ben cok seviyorum ne yapim alışkanlık olmuş işte canım cekti şimdi bak
|
||
|
||
valla bıraktım ben artık içmiyorum rahatım yani.
|
||
|
||
valla bıraktım ben artık içmiyorum rahatım yani. ben de bırakınca daha sağlıklı olunuyor tabi ![]()
|
||
|
||
| ben zaten kolayi pek sevmiyorum daha cok soguk meyve suyu icerim | ||
|
||
Çok içtiğim söylenemez ama arada canım istiyor ![]() zararının farkındayım ama
|
||
|
||
hiç sevmediğim içecektir kola.1 yıldır içmiyorum.içmeyi de düşünmüyorum.insana tek bir yararı olmayan şeyi neden tüketler ki sanki?! evet. ben de öyleyim. ancak 2 haftada 1 bardal filan. o da çok canım isterse.
|
||