mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Yabancı Sanatçılar

Konu: OPETH

Sayfa: 1 [ 2 ] 3

sputnik 24.07.2006 00:11:01
bn öLe biLiorm faLLa :S
Dönmez bi Daaa...
nese.. döneR umaRm ya =))

24.07.2006 00:13:14
Dönmez bi Daaa...

yaa sen bana güven ben çok araştırdım. bir daha da duymiyim ölücek falan gibi laflar Angry benim gibi opeth hastası bir insana yapılır mı bu Sad

sputnik 24.07.2006 00:16:33
Dönmez bi Daaa...

yaa sen bana güven ben çok araştırdım. bir daha da duymiyim ölücek falan gibi laflar Angry benim gibi opeth hastası bir insana yapılır mı bu Sad

öLe bişiiin geRjek oLması biLe bni gebeRtir..
sni anLıorm bnde opethian'ım Smiley

13.08.2006 21:20:05
ysemin saolsun zorla sewdim.. Grin

black rose immortalda çok mayyak bi şarkı...

sputnik 20.10.2006 14:34:23
oRchid... bi numaRa bi aLbümdr..
içinizde Opethi cok seven yanıp tutuşanLar için :
www.opethian.net

death.endless 21.03.2007 06:21:35
dinledikçe daha çok dinleyesim geldiği bi arkadaşım sayesinde tanıdığım güzel metal grubu

aslı91 06.05.2007 11:41:14
Tanrı'nın metal dünyasına bir armağanı!...günün her anı onları dinleyebilecek potansiyele sahibim...=)

burki 25.06.2007 19:29:38
çok güzel şarkıları var.herkesin dinlemesini tavsiye ederim

mlk/8cob 29.06.2007 08:38:40
Evet  çok iyiler bende sürekli dinlermm Smiley

beyaz kelebek 28.07.2007 21:06:03
hımmm martin e çok üzüldüm bilmiodum valla....ama opethe bayılıyorum yaaa.en çok harvest ve hope leaves i seviyorum

ahmet347 03.08.2007 19:32:41
çokk manyak bi grup..."white cluster"a bittim...
heheh aynen bende Smiley

rainbow 10.10.2007 15:13:02
Opeth'in Canlı Performans Albümü

Camden Roundhose'da 2006 yılında kaydedilen konserin, 22 Kasım tarihinde Peaceville records etiketiyle piyasaya çıkması bekleniyor. Grubun resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre albüm 2 cd'den oluşacak. Albümde şu parçalar yer alıyor.

CD1: "When", "Ghost Of Perdition", "Under The Weeping Moon", "Bleak", "Face Of Melinda", "The Night And The silent waters"

CD2: "Windowpane", "Blackwater Park", "Demon of the Fall"

Konserin Dvd formatında yayınlanması ise 2008'in ilk aylarını bulacak. Albümün içinde bir çok fan röportajı, grup üyelerinin röportajları, soundcheck ve konser fotoğrafları yer alıcak. Ayrıca sitede belirtilene göre Dvd'nin menü müziğini Akerfeldt ve Wiberg yazmışlar.

ayse 08.11.2007 13:52:37
allah'ım ben bunlara bayılır kanser olur ölür geberirim (Y) yok böyle bi grup kardeşim ya !! mikael'deki nasıl bir ilahi güçtür o ses..
bunları bi katerogiye sıkıştırmak büyük saygısızlık olur onlar kendi tarzlarını yapıyolar. clean şarkılarını, brutal şarkılarını ayırmak mümkün değil hepsi birbirinden güzel bütün duyguların yaşanabileciği mükemmel şarkılar. hepsini çok sevsem de demon of the fall ve a fair judgement'ı bi ayrı severim. Smiley konserine gidemediğim için çok üzülmüştüm  Cry ama bi dahaki gelişlerinde sahnenin en önünde olan ben olucam  Grin live albümünü dinledim çok güzeldi hele son şarkı olan demon of the fall'u anons ederken;'' kurban olsunlar senin dimın of dı fooll diyişine..!!'' demekten kendimi alamadım.  Cheesy

Opeth`in temelleri Mikael Åkerfeldt ve Anders Nordin`in kurduğu “Eruption” grubuyla atıldı. 8 yasındayken ilk albümünü(Iron Maiden-The Number of the beast) alan Mikael hedefinin müzik olduğunu anladı. 1986`da ilk gitarını alan Mikael,Anders`le birlikte çalışmaya başladı. “Eruption” grubu ilk başlarda çoğunlukla Bathory, Death ve diğer Death metal gruplarının coverlarini yaptı. Başlarda Anders`in büyük kardeşi de grupta yer alıyordu. 1998 yılında grup elemanları Mikael(Vokal/gitar), Anders(Drum), Nick Döring(Gitar) ve Jocke Horney(Bass)’den oluşuyordu. Kısa bir süre sonra Jocke, Stephan Claesberg ile yer değiştirdi. “Eruption” birkaç yıl çaldı fakat demo veya herhangi bir kayıt yayınlamadılar. Eruption grubu dağıldığında Mikael müzik hayatına David Isberg’in kurduğu “Opeth” grubunda devam etti. David Isberg Mikael`ı gruba bass çalması için davet etmisti. Grubun basçısı ve diğer elemanlarıyla yaşanan anlaşmazlık sonucu grubun 4 elemanı gruptan ayrıldı. Grupta kalan Mikael ve David grubu devam ettirme kararı aldılar.

Mikael ve David, Anders ve Nick`e Opeth`e katılmayı teklif ettiler, Andreas Dimeo`da 2.gitarist olarak gruba katıldı. 1 yıl sonra Andreas ve Nick’te Opeth`den ayrıldı. Ardından Kim Pettersson(gitar) ve Johan DeFarfalla(bass) gruba katıldı; fakat onlarda grupta kalıcı olamadı. Johan çıktıkları ilk konserden sonra Kim`de 1991`de gruptan ayrıldı. Kim gruptan ayrılınca yerine Peter Lindgren geçti. 1992 yılında David`de Opeth’den ayrıldı. Bunun sonucunda Mikael grubun yeni vokalisti oldu ve şarkıları Peter ile beraber yazmaya başladı. Stefan Guteklint(Bass) bir yıl boyunca grupta görev aldı fakat Opeth`in Candlelight Records ile anlaşması sonucunda gruptan atıldı.

1994 yılında Opeth ilk albümü “Orchid”i kaydetti. Albüm 1995 yılında yayınlandı. Bu albümde Johan DeFarfalla`da(bass)görev aldı. Grubun ikinci albümü “Morningrise” 1996 yılında yayınlandı. Albümün yayınlanışının ardından grup ilk Avrupa turunu gerçekleştirdi. Morbid Angel, Cradle Of Filth gibi gruplarla beraber çaldı ve metal dinleyicilerinden büyük destek gördü. Turdan sonra John Farfalla gruptan atıldı, bir sure sonrada Anders Brezilya’ya taşındı ve gruptan ayrılmak zorunda kaldı. Bunun üzerine grup büyük bir Opeth fanı olan baterist Martin Lopez`le anlaştı. 1998`de Opeth 3.albümleri olan ” My Arms, Your Hearse”i yayınladı. Aynı zamanlarda Martin Lopez`in arkadaşı olan Martin Mendez(bass)’de Opeth`e katıldı ve günümüzdeki Opeth kadrosu ortaya çıktı. En son olarak ta 2005`te ‘’Damnation’’ albümünden beri grupla çalışan “Per Wiberg(Klavye)” gruba katıldı. Ayrıca Martin Lopez`de kan hastalığından dolayı kısa bir süre önce gruptan ayrıldı. Şu an için Martin`in yerini “Strapping Young Lad”den
“Gene Hoglan”in doldurduğu belirtiliyor. Grubun “My arms your hearse” albümü 1997 yılında kayıt edildi ve 1998 yılında yayınlandı. Bu albüm aynı zamanda grubun “Candlelight records”dan yayınladığı son çalışmaydı.

Opeth 4.albümü ”Still Life”i 1999 yılında Peaceville Records tarafından yayınladı. Opeth`in 5.albümü “Blackwater Park” KOCH Records tarafından 2001 yılında yayınlandı. Bu albümün yapımında “Steven Wilson”da gruba yardim etti. Bu albümün ardından grubun ünü giderek artmaya başladı. İlk Kuzey Amerika turnelerini Amorphis ve Nevermore ile gerçekleştirdiler. Kuzey Amerika turnesi dönüşünde grup Avrupa turnesini de düzenledi. Grup kısa bir aradan sonra 7 hafta gibi bir sürede Deliverance ve Damnation albumlerinin kayıtını tamamladı ve 2002 yilinda Deliverance, 2003 yılında da ‘’Damnation’’ albümlerini yayınladı. Steven Wilson bu albümlerde de gruba yardim etti. 2004 yılında Opeth ilk DVD’leri “Lamentations(Live at Shepherd’s Bush Empire, London,England 2003)”i yayınladı. DVD`de grubun “Damnation” albüm performansı yanı sıra, “Deliverance” ve “Damnation” albümlerinin yapım aşamasını anlatan 65 dakikalık bir bölüm ve grup elemanlarıyla yapılan röportajlar yer almakta. Opeth son olarak geçtiğimiz günlerde Roadrunner Records ile anlaştığını açıkladı ve yeni albümleri “Ghost Reveries”i kayıt etti. Albümün Ağustos sonunda yayınlanması bekleniyor.

Albümler

1995 - Orchid
1996 - Morningrise
1998 - My Arms, Your Hearse
1999 - Still Life
2001 - Blackwater Park
2002 - Deliverance
2003 - Damnation
2005 - Ghost Reveries

kaynak: www.opeth-fan.com  Tongue

ve yeni albüm hakkında:
''The Roundhouse konseri bir çok nedenden dolayı hepimiz için unutulmaz oldu fakat en önemli yanı grubun Ghost Reveries turunun zirve performansının bu konser olmasıydı.. Şunu itiraf etmeliyim yaklaşık 18 ay yollarda geçen bir albüm destek turnesiyle oldukça yorulmuştuk.. Bunu bir belgesel haline getirdiğimiz için çok mutluyum ve umarım hayranlarımızı da yeterince memnun ederiz.. Tüm bunlara ek olarak, bu kayıt için eski firmalarımızdan biri, efsanevi Peaceville Records ile anlaştık. Geçmişte bize yaptıkları ve müziğimizi yeni jenerasyonlara taşımamıza öncülük ettikleri için kadehimi Hammy ve Lisa için kaldırıyorum..'' - Mikael Åkerfeldt

''The Roundhouse Tapes'' Opeth'in 9 Kasım 2006'da Camden Roundhouse Londra'da verdiği konseri (Opeth ile birlikte bir diğer efsane grup Paradise Lost da sahne almıştı) içeriyor..

22 Ekim 2007'de piyasaya çıkacak ''The Roundhouse Tapes''in içeriği ise şöyle;

Available October 22nd 2007

CD1

01. When
02. Ghost Of Perdition
03. Under The Weeping Moon
04. Bleak
05. Face Of Melinda
06. The Night And The Silent Water

CD2

01. Windowpane
02. Blackwater Park
03. Demon Of The Fall

//MORpatra// 28.12.2007 21:29:56
süper bir ses bütünü tartışılmayacak kadar iyi bir kalite.
face of melinda en sevdiğim şarkıları..

PucK 03.01.2008 19:25:54
çok güzel,insanın tüylerini ürpertebilecek derecede mükemmel melodiler bulmuş olan,fakat "keşke şarkıları biraz daha kısa tutsalarda tadı damağımızda kalsa" dedirten grup..özellikle to bid you farewellin başı ve the night and the silent waterın geçiş kısımları çok hoş..

Sayfa: 1 [ 2 ] 3