mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Yerli Sanatçılar

Konu: Portecho

Sayfa: [ 1 ]

25.07.2007 15:11:13
Tan Tunçağ: Düzenlemeler, Vokaller, Bas Gitar & Deniz Cuylan: Düzenlemeler, Gitar

Tan Tunçağ ve Deniz Cuylan ikilisinden oluşan "Portecho”, elektronikayı rock’la buluşturarak dans müziğine kendi yorumunu katıyor. Parçalarda altyapılar ve hipnotize eden İngilizce vokaller, sıcak gitar melodileriyle iç içe. Elec-Trip Records imzasıyla çıkan “Undertone” isimli albümleriyle "Portecho", 80'lere göndermeler yaparak, dinleyicilerine sınırların çok ötesinde bir müzik sunuyor. 2005 yılında biraraya gelen Tan Tunçağ ve Deniz Cuylan, "Portecho"yu kuran ikili, albümlerini prodüktör Oğuz Kaplangı ile hazırlayıp kaydetti. Tan Tunçağ elektronika ile akustik öğeleri birleştiren müziğiyle Londra'da çeşitli klüplerde çaldı, kısa sürede Londralı gençlerin dikkatini çekti. Türkiye'ye döndükten sonra tiyatro oyunları, filmler ve reklamlara müzik bestelemeye başladı. "Plaid", "Mouse on Mars", "The Orb" ve "Chemical Brothers" gibi pek çok uluslararası    sanatçıyla aynı organizasyonlarda sahne aldı. Deniz Cuylan, 2003 yılında "Telecine" albümünü çıkaran "Maya" projesiyle tanınıyor. Groovy electronica ve jazz karışımıyla yurtiçi ve dışında pek çok popüler mekanda çaldı. Televizyona, filmlere, reklamlara, ayrıca Düsseldorf ve Moskova'da gerçekleşen defilelere müzik besteledi. 2004'te illüstratör Sadi Güran’ın çizimleriyle bütünleşen "Netame" projesini tamamladı. Deniz Cuylan halen "Tırtıllar" adlı radyo programını sunuyor, alternatif yaşam-müzik dergisi "Bant"ın editörlüğünü yapıyor ve sık sık Stokholm’e giderek etnik-elektronik tarzda müzik yapan Play grubuyla albüm kaydediyor.

http://www.myspace.com/portecho
  http://portecho.com/
  http://www.portecho.org
  http://www.myspace.com/tantuncag 
tan tunçağ deviantartı
http://tantun.deviantart.com/

25.07.2007 15:16:03
http://www.youtube.com/watch?v=oDCJZzpK5M8

ilk klipleri

simplee 27.07.2007 14:11:52
ben 19 mayıs parkorman konserinde gördüm ilk defa ve hiç sevmedim...

Mc_Mino 27.07.2007 14:22:26
Yok Ya Bence Güzel Değil...

seboist_se 27.07.2007 14:39:25
bu ikiliye hastayım ben ya çok seviyorum ve bence süperler

rumeysa 27.07.2007 19:32:06
elektronik müzik sevmedigim icin, begenmedim.

27.08.2007 12:09:19
TÜRKİYE, BU YIL İLK KEZ MTV EUROPE MUSIC AWARDS'ta YER ALIYOR!
1994 yılından bu yana her yıl başarıyla Berlin, Paris, Londra, Milan, Stokholm, ve Lizbon gİbi Avrupa’nın en büyük,en güzel, ve en popüler şehirlerinde düzenlenen MTV Avrupa Müzik Ödülleri Töreni, bu yıl 1 Kasım’da Münih Olimpiyat Salonu’nda gerçekleştirilecek.

MTV Avrupa Müzik Ödülleri bu yıl ilklerle dolu. Türkiye, her yıl gündem yaratan ve çok konuşulan bu organizasyona, MTV Avrupa Müzik Ödülleri Töreni’ne, bu yıl ilk kez iki farklı kategoride katılacak: “En İyi Türk Sanatçı’07” ve “Avrupa’nın Yeni Sesleri”.

MTV Türkiye’nin de Türkiye müzik piyasasının en iyileriyle katılacağı bu törende ödül verilecek tüm sanatçıları, izleyiciler oylarıyla belirleyecek. Böylelikle Türkiye de bu müzik oylama platformunda yer alacak ve belki de MTV Europe Music Awards günü Münih'te ödül alan Avrupa'nın Yeni Sesi bir Türk olacak!

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 18 farklı lokal MTV Avrupa ülkesinin en iyi sanatçılarının yarışacağı “Avrupa’nın Yeni Sesleri” kategorisinin kazananı, tüm dünya MTV izleyicilerinin oylarıyla belirlenecek. “En İyi Türk Sanatçı” kategorisinde yer alan ve MTV Türkiye tarafından belirlenen adaylar arasından kazananı ise MTV Türkiye izleyicileri belirleyecek.

Çok yakında MTV Avrupa Müzik Ödülleri (EMA / Europe Music Awards) kategorileri ve adayları açıklanacak ve oylamalar Türkiye’de de tüm dünyayla aynı anda başlayacak.

“Avrupa’nın Yeni Sesleri” kategorisinde;

Portecho, Bedük, suitcase, Yakup ve DANdadaDAN yer alıyor.

29 Ağustos 2007 itibariyle MTV Türkiye ekranlarında de yer alacak ilk tanıtımlar ile oylama başlayacak. Bu gruplar 5 Eylül Çarşamba akşamı Balans/Tonique’te MTV Türkiye’nin gerçekleştireceği bir organizasyonla sahne alacak ve tekrar performanslarını sergileyecekler. 24 Eylül’de ilk oylama sonuçlarıyla Türkiye’nin birincisi belli olacak. Birinci olan grup, diğer 17 MTV ülkesinin birincileriyle yarışmaya hak kazanacak. Bu 18 MTV ülkesi arasında yapılacak ikinci tur oylamayla ilk üç belirlenecek ve 1 Kasım’da yapılacak MTV Avrupa Müzik Ödülleri'nde bu üç aday arasından kazanan ödülün sahibi olacak.

“En İyi Türk Sanatçı’07” kategorisinde ise;

Nil Karaibrahimgil, Teoman, Kenan Doğulu, Ceza ve Sertab Erener yer alıyor.

“En İyi Türk Sanatçı’07” kategorisinde yer alan ve MTV Türkiye tarafından belirlenen adaylar arasından kazananı ise MTV Türkiye izleyicileri seçecek. Oylamaları ve tarihleri öğrenmek için tek yapmanız gereken MTV Türkiye’yi izlemek!

MTV Türkiye’den de canlı yayın!

Bu yıl MTV Avrupa Müzik Ödülleri, 1 Kasım 2007'de MTV Türkiye ekranlarından da canlı olarak yayınlanacak. MTV Türkiye, kaçırılmaması gereken etkinliklerle, konuklarla ve performanslarla dolu bir “Avrupa Müzik Ödülleri Töreni” yayınlanmaya hazırlanıyor.

Birgül 27.08.2007 13:01:09
güzel yapıyorlar aslında ama etkileyici değil. Wink

melodi 27.08.2007 17:17:30
tecno tarzı müzikleri sevmem ama fena değiller....adını bılmıyorumda klibi olan şarkısı güzel Smiley

illegal_xx 29.08.2007 21:35:36
ya çok seviyorum ben bu grubu avrupa yeni sesleri bunlar olmalı bence mtv deki oylamada
elektronik müziği birtek onlardan dinleyince zevk alıyorum çünkü gitar ve elektro temalarını birbirlerine karıştırıp ortaya çok güzel bir iş çıkarmışlar
ayırca tan abinin çok başarılı fotoğraf çalışmalrı var devinarttan bakmanızı tavsiye ederim

morgitar 30.08.2007 14:30:29
çok fazla beğenmedim ama değişik bir tarzları var..başarılar diliyorum kendilerini..yolları açık olsun Smiley

mynamesblack 25.12.2007 12:25:45
bizden çok yabancılar dinliyo sanırım.

justdid 27.01.2008 22:20:06
kesinlikle canlı performansları muhteşem

tanya_1 16.07.2008 10:54:03
ben çok eğleniyorum portecho'da.  :)hatta bu tarz müziği hiç sevmezdim, portecho'yla sevdim. sadece müzikleri değil, kendilerini de çok severim... ki makinaya çıkmışlardı (mor ve ötesinin olduğu program) orada iki kat arttı sevgim. Smiley

mvo_naci 16.07.2008 11:01:13
çok seviyorum
tan çok tatlı ve işini iyi yapıyor

Sayfa: [ 1 ]