mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Psikoloji

Konu: her insan ikiyüzlüdür.......

Sayfa: [ 1 ]

bir_derdim_var 26.07.2007 14:17:19
Akıcı Ve Sürekliyici bir anlatım İle

Acı çekerken kıvranan ancak anlatırken iştahlananlara
Geçenlerde bunu farkettim ! Ben , sen ve O  Herkes ikiyüzlü  Ama bu ikiyüzlülük insanlara karşı değil ! Daima aşşaladığımız ve küfrettiğimiz hayata karşı .. Nasıl yani mi ? Şöyle ki ,
Başımızdan acı bir olay geçiyor ya da zorlandığımız , durmadan laf ederek yaptığımız bir olay  Buna çok kızıyoruz hani , söylenip duruyoruz  Bir daha yaşamak istemediğimizi söyleyip duruyoruz
Olayın ardından uzun zamanlar geçiyor ! Ama unutmuyor insan  Zaten insanoğlu yaşadığı acıları asla unutamaz değil mi ? ( Ya Mutluluğu ? )
Sonra , arkadaşlarca toplanıyoruz  Herkes birşeyler anlatıyor  Sohbet uzadıkça uzuyor ve yaşanan acılara , zorluklara geliyor  Zamanında zorlandığınız belki de çok acı çektiğiniz o anıları şimdi büyük bir pişkinlikle ve sabırsızlıkla anlatmaya başlıyoruz
Sanki zamanında hiç acı çekmedik ! Zorlanmadık gibi  Hatta olayı bazen abartıyor içene az biraz yalanda katıyoruz .. Acısını , zorluğunu daha da arttırıyoruz ! Peki bu nasıl oluyor ? Zamanında acı çektiğimiz olayı , zorlandığımız olayı şimdi nasıl oluyorda büyük bir iştahla ve gururla bahsediyoruz ? Bu hayata ikiyüzlülük değil mi ? Çektiğin acıya üzülüyor musun yoksa mutluluğun çektiğin acı ile zorluk ile pişmenin değerini arttırdığına mı inanıyorsun ? Bu nasıl çelişki ? Göz göre göre ikiyüzlülük !
Hayata böyle ikiyüzlü davrandıkça , hayatta sana ikiyüzlülük şansı verecek  Daima önce acı çekecek sonra mutluluğu bulacaksın  Peki hiç sebepsiz mutluluğa ulaştın mı ? Esasında çok kolay biliyor musun ? Sadece düşünmenle alakalı  Size Hz. Mevlana nın bir fikrini söylemek isterim  Hz Mevlana Derki , Gülü düşünüyorsan gülistan olursun ! Dikeni düşünüyorsan dikenlik
Eğer ortam acıdan bahsediyorsa , siz mutluluğunuzdan bahsedin Eğer hayat acı veriyorsa , siz sonrasında yaşayacağınız mutluluğu düşünün 
Düşünün . Düşünün ki , hayata bir oyun olacağınıza , oyuncu olun  Ve ikiyüzlülükten vazgeçin

Erkan Özcan ...
H.B.L Özel Haber Muhabiri ...

---------------------------------
yorumlarınızı bekliyorum bence çok güzel anlatmış...   Wink

Mc_Mino 26.07.2007 14:20:01
İşte İnsan yaşadığı Zorlukları Çok Çabuk Unutuyor Ve Bunu Alay Konusu Haline Bile Getirebiliyor

m.yiğit 26.07.2007 14:25:54
belki bunun adı ikiyüzlülük ama insan yaşadığı acılar her aklına geldiğinde üzülseydi, aynı acıları çekseydi ömrünün sonuna kadar acı çekerdi, aslında insan üzerinden zaman geçince o acı verici olayları gülerek anlatması bence hayata ikiyüzlülük değil başkaldırıştır... "yıkılmadım, ayaktayım" dercesine haykırmaktır hayata..........
tabii bence.......... Wink

beyaz kelebek 27.07.2007 22:59:34
bence çok haklı.ayrıca çok da güzel anlatmış....herkes bence bunun farkında ama farkında olmaz yetmiyor bence...

01.08.2007 13:19:16
Akıcı Ve Sürekliyici bir anlatım İle �

Acı çekerken kıvranan ancak anlatırken iştahlananlara �
Geçenlerde bunu farkettim ! Ben , sen ve O � Herkes ikiyüzlü � Ama bu ikiyüzlülük insanlara karşı değil ! Daima aşşaladığımız ve küfrettiğimiz hayata karşı .. Nasıl yani mi ? Şöyle ki ,
Başımızdan acı bir olay geçiyor ya da zorlandığımız , durmadan laf ederek yaptığımız bir olay � Buna çok kızıyoruz hani , söylenip duruyoruz � Bir daha yaşamak istemediğimizi söyleyip duruyoruz �
Olayın ardından uzun zamanlar geçiyor ! Ama unutmuyor insan � Zaten insanoğlu yaşadığı acıları asla unutamaz değil mi ? ( Ya Mutluluğu ? )
Sonra , arkadaşlarca toplanıyoruz � Herkes birşeyler anlatıyor � Sohbet uzadıkça uzuyor ve yaşanan acılara , zorluklara geliyor � Zamanında zorlandığınız belki de çok acı çektiğiniz o anıları şimdi büyük bir pişkinlikle ve sabırsızlıkla anlatmaya başlıyoruz �
Sanki zamanında hiç acı çekmedik ! Zorlanmadık gibi � Hatta olayı bazen abartıyor içene az biraz yalanda katıyoruz .. Acısını , zorluğunu daha da arttırıyoruz ! Peki bu nasıl oluyor ? Zamanında acı çektiğimiz olayı , zorlandığımız olayı şimdi nasıl oluyorda büyük bir iştahla ve gururla bahsediyoruz ? Bu hayata ikiyüzlülük değil mi ? Çektiğin acıya üzülüyor musun yoksa mutluluğun çektiğin acı ile zorluk ile pişmenin değerini arttırdığına mı inanıyorsun ? Bu nasıl çelişki ? Göz göre göre ikiyüzlülük !
Hayata böyle ikiyüzlü davrandıkça , hayatta sana ikiyüzlülük şansı verecek � Daima önce acı çekecek sonra mutluluğu bulacaksın � Peki hiç sebepsiz mutluluğa ulaştın mı ? Esasında çok kolay biliyor musun ? Sadece düşünmenle alakalı � Size Hz. Mevlana nın bir fikrini söylemek isterim � Hz Mevlana Derki , Gülü düşünüyorsan gülistan olursun ! Dikeni düşünüyorsan dikenlik �
Eğer ortam acıdan bahsediyorsa , siz mutluluğunuzdan bahsedin � Eğer hayat acı veriyorsa , siz sonrasında yaşayacağınız mutluluğu düşünün �
Düşünün �. Düşünün ki , hayata bir oyun olacağınıza , oyuncu olun � Ve ikiyüzlülükten vazgeçin �

Erkan Özcan ...
H.B.L Özel Haber Muhabiri ...

Aşırının ötesinde saçma. Basit düşünen, yüzeysel bakan insanlar bu kadar dar bakar olaya. Bir çok insan + ve - lerin eşit olması gerektiğini biliyordur diye düşünüyorum. Bilmeyen de bu yazıyı yazarken güzel bir şey yazdım zanneder.

mvosbgdb 03.08.2007 17:24:21
bence çok göreceli bi yazı olmuş. örnek veriyorum, ben ölen bi yakınımın ölüm haberini iştahla anlatamam. ve anlatırken de mutlu olamam heralde. ben değil kimse yapamaz böyle bişeyi. ama örneğin geçmiş bi zamanda, diyelim ki elim yanmışsa bunu anlatmak zevkli olabilr. çünkü bu bir çeşit macera gibidir. bence yazarın yanlış kullandığı bi tabir var. o da "hayatın verdiği acı". hayatın verdiği acıları gülerek anlatmak kulağa pek olası gelmiyo ama kendimizin başımıza açtığı bi sorun gayet zevkle anlatılabilir. bu benim düşüncem

zafer_bergama23 02.11.2007 18:58:57
mevlana nın felsefesi en doğrusu ; beni benden başka kim üzebilir ki . üzülmek istersem üzülürüm . gülmek istersem gülerim .bazen acı çekmeyi bile sevebiliyor insan .ama bir son vermek gerek . parti zamanı şimdi Grin

exelent 02.11.2007 20:04:23
mevlana nın felsefesi en doğrusu ; beni benden başka kim üzebilir ki . üzülmek istersem üzülürüm . gülmek istersem gülerim .bazen acı çekmeyi bile sevebiliyor insan .ama bir son vermek gerek . parti zamanı şimdi Grin
aynen

grey_teared 02.11.2007 20:32:43
bÖyle genel bi konuya bÖyle yetersiz bi yazi, gitmemis sanki. üstelik Mevlana Örnegi iyi bir  baglanti, gibi gelmedi bana. üstelik zamaninda cektigin acilari "yukarda yazildigi gibi" anlatmak, ikiyüzlülükten ziyade ironik bence...

uyanınartık 21.11.2007 19:03:04
bence çok göreceli bi yazı olmuş. örnek veriyorum, ben ölen bi yakınımın ölüm haberini iştahla anlatamam. ve anlatırken de mutlu olamam heralde. ben değil kimse yapamaz böyle bişeyi. ama örneğin geçmiş bi zamanda, diyelim ki elim yanmışsa bunu anlatmak zevkli olabilr. çünkü bu bir çeşit macera gibidir. bence yazarın yanlış kullandığı bi tabir var. o da "hayatın verdiği acı". hayatın verdiği acıları gülerek anlatmak kulağa pek olası gelmiyo ama kendimizin başımıza açtığı bi sorun gayet zevkle anlatılabilir. bu benim düşüncem
bencede böyle yani evet mutluluk bizim elimizde ama bize gerçekten acı veren bi olayı doğal bişeymş gibi yada iyi bişeyöiş gibi anlatamayız yani bu imkansız ama konu insanların ikiyüzlülüğüyse evet her insan ikiyüzlüdür bence en dürüstü bile biyerde aynı şeyi yapıyo

Erkan Özcan 01.01.2008 09:16:19
Yapılan tüm yorumlara teşekkür ederim ...
Yazılan yazıt yıllar önceki bir eserdir . Eleştirilere baktığımda tek bir sabit noktaya takılı kalınmış o da yaşanan acı ! Ancak anlatılmak istenen sadece yaşanan acı değil , yaşanan zorluklardır ...
yYılmaZz emin olunuz bu yorumunuzu dikkate alarak daha daha özenli yazacağım fakat hiçbir eseri güzel yazdım diyerek yazmadım ...
Zaten bir yazının iyiye ulaşması karanlık bir evreden geçer ...
İlginize teşekkürler ..
Erkan Özcan

delii 14.06.2008 17:08:13
aynen
Smiley

E.Ü 20.08.2008 06:51:15
Eee yaşanan her acı olayın yası bir omür tutulmuyor sanırım.İnsan unutmasa da alışıyor.

MeXaMe 20.08.2008 07:11:58
Eee yaşanan her acı olayın yası bir omür tutulmuyor sanırım.İnsan unutmasa da alışıyor.

Herşeye ragmen hayat devam ediyor..

ayıp_olmaz_mı 25.08.2008 12:32:14

alışmasak zaten hayat çekilmez olurdu.. bence böyle olması en doğrusu.. düşününce insanın önceden yaşadığı acıları övünerek anlatması saçma geliyor ama daha fazla düşününce bunu yapmakta haklı olduklarını anlıyoruz.. sonuçta çekilen her acı insanı olgunlaştırır eğer hiç acı çekmemiş olsaydık hepimiz hala çocuktuk...

Sayfa: [ 1 ]