mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Yerli Sanatçılar

Konu: şebnem ferah

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [ 30 ] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66

cagico 03.03.2007 21:37:23
2007 sonu ya da 2008 başı veya ortası gibi yeni albüm gelcekmiş.şebo çalışıyormuş yeni albüm için.sabırsızlıkla bekliyoruz. Wink

seçici 06.03.2007 14:38:36
şebnem ferah birtane bitiyorum bu kadına sesi,kendisi mükemmel. . .onun için söyleyeceklerim yazmakla bitmez kii tek kelimeyle mükemmel birisi =)

YaĞmuR... 06.03.2007 15:14:54
şebnem ferah yaa ona ne desemki bilmiorum yani kelimeler yetmez ben onun gibi bi ses daa duymadım türkiyedeki en iyi kadın rockçı bence daha başka tanımam;)=D...

hayal@ 08.03.2007 13:08:21
ya ben şebnem feraha bayılıyorum süper bir kadın her şarkısı ayrı bir güzel en iyi rock kadın vokal

charmed 09.03.2007 18:57:37
yarın ki konser için çok heycalıyım Grin
bu arada yarınki bostancı konseri ilerleyemn zamanlarda dvd olarak çıkacakmış...

09.03.2007 19:01:34
Herkes heycanlı yarın ki konser için o kadar çok övdülerki bi görelim de neymiş öğrenelim.

charmed 09.03.2007 19:04:29
bence şebnemimiz bize yine harika bir konser yaşatıcak Grin

09.03.2007 19:44:22
Ben Şebnem Ferah ve Mor ve Ötesinin çok ayrı kulvarda olduklarını düşünüyorum. Düetler Şebnem Ferah'la yapılıyor lafım yok çokda güzel tartışmasız üstüne rakip yok.Uzun aralar dahi verse albümlerinde yine hep o zirvede.
Ama ben işlerin birlikte yapılmasını pek sevmiyorum güzel sesi var vs. vs. iyi yönleri göz ardı edilemez ama iki büyük isim Mvö ve Şebnem çok farklılar.
Şimdi iki insanı ele alalım ikiside fena derecede alkolik ama ikiside kurtlulmaya çalışıyorlar.Bunları bir masaya oturtalım iki walkman verelim Şeboiste Şebnem dinletelim MorveÖtesinide diğer şahısa .Masanın ortasınada 2 farklı içki en iki kişininde en sevdiği alkollü içeceiği bırakalım .
Bence Şebnem'i dinleyen birinci şişeyi devirir getirin ikinciyi der.MorveÖtesini dinleyen şişeyi kırar bir yudum bile almaz.
Benim demek istediğim Şebnem tamam güzel her insanın şarkı sözlerinde bir parça kendinden bulabileceği şeyleri aktarıyor ama hiç ilerisi yok hep bildiğimiz şeyleri söylüyor bir çıkış yolu yok.O zaman Müslüm dinle aynı kapıya çıkar.Sound farklı ses farklı .Ben bu yönden sevmiyorum.
MorveÖtesine gelelim herkes hayattan bir parça buluyor ve bunalıma sokmuyor hatan neyse söylüyor sanki sana bunu yapma yanlış gibisinden.Hep ışık var bir yerde veya ışık yok herneyse.Orda durma diyor Şebnem ne diyor Vazgeçtim dünyadan buyur burdan yak getir bir kadeh daha dedirtiri . İçki olayı sadece örnek verdim mesele o değil .
Ki ben bu ikiliyi bu konuda hiç yakıştıramıyorum. Çok farklılar çokkkkkkk....
Mor Ve Ötesi Güneşin Doğuşu
Şebnem Ferah Güneşin Batışı...

charmed 09.03.2007 20:42:34
ben sana katılamıyorum walkman. çünkü şebnem ferah kadın ve şarkılarını kadınsal iç güdüleriyle yazıyor. şarkılarında hep terk edilme aldatılma vardır. çünkü bu bir kadın için ağır olan bir şeydir. sen hiç şebnem dinleyip kendini kesen bir insan gördün mü?? ama müslüm dinleyipte kendini kesen çok fazla insan var! şebnem ferah'ı sevmek zorunda değilsin seni kimse zorlayamaz. ama şöyle bir şeyde var ki sen şebnem ferah'ı ve müslüm gürses'i aynı kefeye koyamazsın! hem şebnem de rock yapıyor ve rock müzikte kendini içkiye vurmak diye bir kavram yok. şebnem sadece kadınsal yazıyor...kendini yazıyor.. açısını yazıyor.. ve biz onu dinlemekten zevk alıyoruz..

09.03.2007 21:12:40
demek istedigi o degil Şebo nun şarkılarını alıp Müslüm Gürses e soyletsen o sozlerle insanlar kendilerini keser demek istiyor..(lafın gelisi)

cagico 09.03.2007 21:44:15
ya arkadaşlar şebnem ferah dediğimiz muhteşem kadın çok ağır ve zor şeyler yaşamış.önce ablası sonra depremde babasını kaybetmiş.bir röportajında der ki "doğduğun,büyüdüğün,oyun oynadığın yer artık yok!" kendinizi onun yerine koyun.ayrıca özel hayata gircek ama 4. albümündeki şarkıları yazdığı adam ondan ayrılır ayrılmaz hemen gayet saçma sapan bir bayan şarkıcıyla birlikte olmaya başlamış ve şebo'nun çevresi de bunu demek ki onun için senden ayrıldı diye yorumlamış.sonuçta şebo sevdiği adam tarafından aldatılmış bir nevi.ve her şeye rağmen,ölüme,ihanete rağmen hala ayakta ve dimdik duruyor.şebo şarkılarında yaşadıklarını anlatıyor.bunda abartcak bir şey yok.charmed'ın da dediği gibi şebo kadınsal yazıyor.ayrıca yine charmed'ın dediği gibi şebo şarkısı dinleyip de kendini kesen görülmedi şimdiye kadar görülmez de bundan sonra.bir de "vazgeçtim dünyadan"ı ele alırsak şebo o şarkıyı kendini köprüden atan hamile bir kadın için yazmış.haberden çok etkilenmiş ve yazmış.tıpkı "canlı yayın" gibi.. morlar ve şebo farklı kulvarda değiller bence.2si de rock yapıyor ve türkiye'de rock müzikte önemli sayılı kişilerdenler.aralarında yalnızca şöyle bir fark var morlar politik şarkılar yaparken,müziklerine politika katmaktan çekinmezlerken şebo şarkılarında politik şeyler göremeyiz.şebo'yu siyasi olaylarda da göremeyiz zaten.ama bu onların hayat görüşleriyle ilgili.yaptıkları müzikse aynı...

ayrıca yarın büyük gün: şebo ve senfoni orkestrası! muhteşem bir gece olcak! Cheesy Wink Smiley

cagico 10.03.2007 11:54:43
şebo'nun eski albümlerini bulabilen var mı müzik marketlerde? eski şirketten artık çıkmıyormuş.peki yeni şirketten çıkcak mı acep? bir bilgisi,fikri olan var mı? Huh

10.03.2007 13:12:50
Yalnız sıfır anlama sonra yorum yapmayı sizde gördüm bravo ben kendinizi kesmeyi mi vurguluyorum morveötesi ile çok farklı diyorum isteyen istediğini yapar.
Ben içkiyi mi ön plana çıkartıyorum Şebnem i dinleyen hüzünlendiriyor sürekli biz ne diyoruz siz ne diyorsunuz.
Müslüm'le aynı kefeye koyan kim ben göremedim onu dinleyen insanda hüzünlenir dedim arkadaşlar kendini kesme muhabbetine girmişler bravo.
Bu kadar mı yanlış anlaşılır yazdıklarım keşke kocama altına yazsaydım açıklamaları parantezler açıp yada altyazı gibi birşeyler.
Rock'ta içki yoktur demişsiniz ya komedi kim var dedi ki örnek veriyoruz siz oraya yapıştırıyorsunuz.
Nerde müzikleri aynı bırakın ya rock diye benzeyecek diye bir kaide mi var iyi bir kulağı varsa insanın Şebnem de çalan gotik tınıları bile duyabilirsiniz.
Siyaset yok demişsiniz evet yok etliye tuzluya karışmıyor hiç bir zaman Mor ve Ötesin'de böyle mi?
Ayrıca genellikle kadınlar kızlar hitaben şarkılar herkeste bunun farkında kızlar doğal olarak savunurlar çok rahat dinlenebilir onlar için.
Hele ergenlik dönemi mağdurlardı Şebnemkolik oluyorlar.
Kadını o kadar abartıyorlar sevdiğim halde soğuyorum.
Bir insan sonuçta. Şarkılarında yaşadıklarını yazıyor çoğu insanda kendinden bir şey buluyor.
Ama benim demek istediğim Mor ve Ötesi çok çok farklı Şebnem'de vazgeçersiniz dünyadan,Mor ve ötesinde Dünyanın yalan söylediğini anlarsınız.
Ben birlikte işler kötü oluyorda demiyorum ama felsefe o kadar farklı ki, bizim şarkılardada var hüzün ama Şebnem hep aynı konsepte karanlığın içinde. Ki dinleyince tüylerde diken diken oluyor.
Ayrıca bu şarkıları dinleyipte Şebnem'in yazdıklarında etkilenmezseniz rutin bir  şekilde normal bir şarkı gibi dinliyorsunuz çoğu duygusuzluk bu resmen şarkıyı ilk bir kaç kere hüzün vuruyor sonrasında gelişi güzel dinleniyor genelde niye efendim nakaratı güzel melodi güzel iyi gidiyor.Hiç anlamıyorsunuz demem Şebnem'i şarkıları çok basit duygusal bir platformda .Anlamadan dinleyen az gibi azınlıkta sonra dan anlayıpta lay lay lom dinleyenlerin katılmasıyla genişliyor.
Mor ve Ötesi'ni dinleyen %50 kesimi anlamıyor.Burdada bir farklılık var .Mor ve Ötesi iğneliyor.Mor ve Ötesi siyaset yapıyor.Şebnem hayatın gerçeklerini olduğu gibi veriyor.Mor ve Ötesi'de öyle gerçekleri önümüze seriyor ya da görülmeyenleri ama bir çözüm bir yakarış yeter artık diyor.
Şebnem ağlıyor sızlıyor al canımı diyor.Zayıflık olarak görüyorum.Ama Şebnem çok kuvvetli bir insanki hem yazıyor bu şarkılar hem ayakta duruyor.Aslında şarkılarına kapılıpta gidenler zayıf Şebnem değil aslında benim sorunum fan kitlesiyle alakalı da denebilir.Şebnem' e tapıyoruz da ne demek miş ya.O rock tanrıçasıymış. Bizimkilerde harbi Sivas'lı Cindy  o zaman.
Canlı yayın çok ters bir seçim yapmışsınız ayrıca canlı yayında anlatıyor ordaki ince noktalar çok çok farklı öleyim geberiyim demiyor Mor ve Ötesi tamam hüzün var ama kimsenin görmediğini haykırıyor.Şebnem gayet normal şekilde olayı duygasal olarak etkileyici biçimde aktarıyor.
Bence genel olarak farklılar.

charmed 10.03.2007 13:49:07
evet farklılar. ama ikiside işinde başarılımı, başarılı. o zaman bunu sorgulamayız
mor ve ötesi grup olarak siyasi duruşuyla da biraz daha ön plandalar. şebnem siyasi görüşlerini hiç mi hiç yansıtöıyor şarkılarına. bu bence çok doğal bir şey. benim anlamadığım yani şebnem siyasi duruşu ön planda olmadığı için mi bu konuşmamız? yoksa aşk duygusunu fazla yer verdiği için mi?
neyse bence bu konuyu kapatalım...

10.03.2007 13:58:31
Ben farklılıklarını söylemek istedim aşırı karanlık olmasınıda takdir edecek değilim konsepti aynı ama sıkmıyor ya ordan güzel başarısını tartışmam ki onun bunun başarısından banane kim ne yaparsa yapsın ben bu düetler güzel ama yakışmıyorlar kafa olarak diyorum çok çok farklılar küçük sevgilimde yakıştılar ama YARDIM ET şarkısı var Şebnem'in orda ne işi olduğunu anlayamadım o şarkı çok ağır siyaset yönünden olsun dünya ile olan sorunları bakımından olsun Şebnem siyasetin S sinden bahsetmez ama o şarkıda var ben bunu yakıştıramadım oraya ses olarak güzel ama kafa yapısı olarak orda iyi durmuyor.
Küçük sevgilimde tamam çok güzel gider duygusal Şebnem' e uyar diğerinde neden var anlamadım ama Mor ve Ötesi artık düet yaparsa da herhalde siyasi olan şarkılarında birlikte olmayacaklar Küçük sevgilim tarzında takılırlar herhalde.
Farklılık benim dediğim çok farklılar siyaset demiyorum sadece Şebnem fazla duygusal karanlık Mor ve Ötesi aydınlık ben orda çok farklılar diyorum Mor ve Ötesi oturup kaderine ağlamaz şarkılarında Şebnem bu konuda farklı  genel olarak.,
Ben bir konu açmadım ki fikirlerimi söylerim okuyan okur okumayan yorum yapmak istemeyen yapmaz.Tartışma ikili konuşmada olmaz zaten sitede güzel durmaz isteyen fikirlerini savunur.
Farklı olduğunu söyleyecektiniz madem bir de lafı neden dolandırdınız anlamadım.Kimisi aynı diyor sanmıyorum ben orda dursunlar ! Tamam iyi çok güzel hatta yaptığı işler ama aynı kefede değiller .

Sayfa: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [ 30 ] 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66