mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Bilimsel Bulgular

Konu: Da Vinci'nin bir sırrı daha bulundu !

Sayfa: [ 1 ]

gül kendine! 02.08.2007 21:42:36
''Son Akşam Yemeği'' tablosunun aynadaki yansıması bir sırrı daha ortaya çıkardı..
Leonardo da Vinci'nin romanlara konu olan "Hz. İsa'nın Son Akşam Yemeği" adlı tablosunda, bir şifre daha bulundu. Bilgisayar uzmanı Slavisa Pesci, tablonun üzerine, özel bir teknik kullanarak aynı tablonun aynadaki görüntüsünü koydu.

Ortaya çıkan sonuç çok şaşırtıcı, zira tabloda normalde var olmayan iki karakter, bu görüntüde esrarengiz bir biçimde beliriveriyor. Hz. İsa'nın yanında, kucağında bir bebek tutan bir kadın görülüyor. Bu kadının Mecdeli Meryem olduğu ve Da Vinci Şifresi romanında da iddia edildiği şekilde Hz. İsa'nın bebeğini tuttuğu iddia ediliyor. Masanın ucunda ise bir şövalyenin oturduğu görülüyor.

Pesci'nin ilginç çalışmasını yayınladığı leonardodavinci.tv, codeicedavinci.tv, cenacolo.biz ve leonardo2007.com siteleri, aşırı ilgi yüzünden çöktü. Son 10 günde siteye 15 milyon kişi girdi.

DA VİNCİ ŞİFRESİ NEDİR?

Yazar Dan Brown’un "Da Vinci Şifresi" adlı kitabında Hıristiyanlığın kutsal emanetlerinden "Kutsal Kase"nin sırrı konu ediliyor. Satış rekorları kıran kitaptan beyaz perdeye de aktıran romanda, Harvard Üniversitesi Simge-Bilim Profesörü Robert Langdon, Paris’te iş gezisindeyken, gece yarısı, Louvre’un yaşlı müdürünün ölü bulunduğu haberini alır. Langdon ve yetenekli Fransız kriptoloji uzmanı Sophie Neveu, cesedin yanındaki ipuçlarını takip ederek garip esrar perdesini aralamaya başlarlar. İzler onları Da Vinci’nin ünlü Mona Lisa tablosuna götürür. Büyük usta "kutsal kase" sırrını herkesin görebileceği bir yere, tablonun içine gizlemiştir.

Olay yaratan kitapta, Katoliklerin İsa Peygamber'in “Tanrı'nın oğlu” olduğu inancına karşı tezler yer alıyor. Kitaba göre İsa sadece bir “insan”. Üstelik Katolik alemi tarafından fahişe olarak tanımlanan Maria Magdelena ile evli ve soyu devam ediyor.

Hıristiyan dünyasında İsa’nın son yemeğinde kullandığı kupaya ’Kutsal Kase’ deniyor. Çarmıha gerilmesi sırasında İsa’nın akan kanının bu kasede toplandığına inanılıyor. Bütün yaraları iyileştirme gücü olduğuna inanılan kase yüzyıllardır aranıyor. Kutsal Kase, Hıristiyan dünyasında birçok söylence ve halk hikayesinin de kaynağı.

seboist_se 02.08.2007 21:53:09
filmi izledğimde çok etkilenmiştim ben ya

smallville 03.08.2007 15:19:19
acaib ilginç bir ressam hep ilgimi çekmeyi başarmıştır

caansuu 03.08.2007 21:07:53
çok garip

03.08.2007 21:19:54
MvÖ'nün şarkıları gibi irdeledikçe birşeyler çıkıyor  Cheesy
filmi izledğimde çok etkilenmiştim ben ya

Aynen bende Lips Sealed
Nedense ben pek etkilenmemiştim..Kitabı daha çok hoşuma gitmişti..Okumanızı tavsiye ederim  Roll Eyes

TorTu 03.08.2007 21:25:11
Da Vinci bir ressamdan öte bir bilim insanıdır yahu..4 konuda çalışmalar yapmıştır;mimari, mekanik, resim ve insan anatomisi..

kadavralar üzerinde çalışmak ister ve izin alır ardından bir çok (30'a yakın) kadın ve erkek kadavrayı inceler bunların üzerine çizimler yapar(200 civarında çizim)..organları,kemikleri,cinsel birleşmeyi anlatan bir çok çizimi vardır..çizimleri arasında iskeletler de yer alır..yaptığı incelemelerle kuyruk sokumunun 5 farklı kemikten oluştuğunu belirlemiştir.fizyolojik deformasyonu olan kişilerle ilgili de çizimleri de vardır..
Anatomi alanındaki çalışmaları, yazılı tarihteki ilk robot tasarımınına öncülük etmiştir. "Leonardo'nun robotu" adı verilen tasarım büyük olasılıkla 1495 yılında yapıldı ama ancak 1950'lerde farkedildi. Kan dolaşımı hakkında bilgisi olmamasına rağmen, robota eklediği kalp vanaları sayesinde kanın tüketilmek üzere kaslara pompalanmasını sağladı. Yaptığı bir çizim, 2005 yılında bir İngiliz kalp cerrahına hasar görmüş kalpleri tedavi etmek yolunda yepyeni bir yol keşfetmesi için ilham verdi..

adamın bir bilim ve mühendislik alanında da çizimleri var ki o zaman için inanılmaz şeyler..şimdilerde o çizimleri hayata geçirilmekte..

• dört kişi tarafından çalıştırılabilen bir helikopter ve hafif bir hang glider da bulunan çok çeşitli uçan makine tasarladı..
  • 1502 yılında Sultan II. Bayezid için, Haliç'in girişine inşa edilmek üzere 240 metre uzunluğunda bir köprü tasarımı yaptı. Bu köprü inşa edilmedi ama 2001 yılında Norveç'te Vebjørn Sand Da Vinci Projesi kapsamında, bu tasarımı temel alan daha küçük bir köprü yapılarak Leonardo'nun vizyonu hayata geçirildi

• askerî mühendislik alanında da çalışmalar bulunmaktadır,bunların arasında makineli tüfekler,zırhlı tank,bombalar,paraşütler gibi tasarımlar yer almaktadır.
  • Diğer buluşları arasında bir denizaltı, dişliler kullanılarak yapılmış ilk mekanik hesap makinesi ve yaylı bir mekanizmayla çalışan bir araba da bulumaktadır. Vatikan'da bulunduğu yıllarda güneş enerjisini kullanmak için, içbükey aynalar yardımıyla suyu ısıtacak bir tasarım yapmıştır. Leonardo'nun tasarımlarının çoğu yaşadığı dönemde hayata geçirilememiş olsa da, IBM'in desteğiyle birçoğunun modelleri yapılmıştır ve Amboise'deki Château du Clos Lucé'de bulunan Leonardo da Vinci Müzesi'nde sergilenmektedir.

Leonardo solaktı (aynı zamanda sağ ellede yazabilirdi) ve tüm yazılarını ancak ayna ile bakılınca okunabilecek şekilde yazardı.

delii 14.06.2008 21:38:47
ben okumuştum bu kitabı kitap süperdi ama bunlar ilginç

hrn_btl 15.06.2008 14:38:51
çok acayip ya Shocked

ANILL 15.06.2008 14:40:52
sırrlar ortaya cıkıyo

Sayfa: [ 1 ]