mor ve ötesi fan sitesi (Arşiv Ana sayfa) => Yabancı Sanatçılar

Konu: Noir Desir

Sayfa: [ 1 ]

05.08.2007 18:08:56
fransız rock grubu. birçok sanatçıyla çalışmışlıkları vardır. portishead, yann tiersen, leonard cohen..

özellikle gitarını manu chao'nun çaldığı 'le vent nous portera' dünyanın en güzel şarkılarındandır kanımca..

TorTu 05.08.2007 18:29:34
Noir Désir Bordeaux'ta, 1985 yılında vokalist Bertrand Cantat, baterist Denis Barthe, gitarist Serge Teyssot-Gay ve basçı Frédéric Vidalenc tarafından kuruldu. (Frédéric Vidalenc'in yerini 1996'da Jean-Paul Roy aldı.) Kısa sürede önce Fransa'da, sonra da dünyada ün kazandı.

Grup son albümleri Des visages, des figures ile Türk dinleyicisinin ilgisini çekmeyi başardı. Albümde Manu Chao konuk sanatçı olarak katkılarda bulundu, ve sanatçıyla birlikte yaptıkları Le Vent Nous Portera isimli parça dünya çapında pek çok listede başarı sağladı.

2003'te, Bertrand Cantat kız arkadaşı Marie Trintignant ile bir kavga yaşadı. Trintignant bilincini kaybetti ve birkaç gün sonra öldü. Cantat 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Noir Désir'in elemanları, Cantat hapisten çıktıktan sonra grubu yeniden kurmayı göz önünde bulundurmuyorlar.

06.08.2007 17:47:18
solist sevgilisini döve döve öldürdü. ama umrumda değil.

TorTu 06.08.2007 18:29:01
 Shocked cani Angry

rumeysa 06.08.2007 18:31:56
solist sevgilisini döve döve öldürdü.

ben bu grubu hic dinlememistim ama bu haberden sonra asla dinlemem. igrenc insan. Angry Angry

merve_mor 06.08.2007 18:32:49

ben bu grubu hic dinlememistim ama bu haberden sonra asla dinlemem. igrenc insan. Angry Angry
aynen dinlemediğim için bir eksiklikte hissetmiyorum bunu öğrendikten sonra

TorTu 06.08.2007 18:42:43
cani de olsalar dinliyorum seviyorum dinleyeceğim seveceğim =Pp önemli olan yaptıkları müziğin kalitesi Grin her ne kadar şiddet uygulasalar ve bunu abartmış olsalar da hepsinden önce müzik!sanki fanımda töbee ne diye savunduysam bu kadar Grin

DİDEMVÖ 06.08.2007 18:46:43

Angry

06.08.2007 19:01:16
Vayy beee Noir Desir'e de bak hele:)) Le vent nous portera şarkısıı çok güzel zaten bir onu biliyorum klibide çok etkileyiciydi ama severim o şarkıyı

ironik kiwi 03.10.2007 17:46:46

Angry
özel yaşantısı sanat değildir,bir sanatçının.ne icra ettiği önemli olmalıdır,vasat bir yaşantı ya da kişisel tercihleri değil.

rumeysa 03.10.2007 17:55:14
tamam dedigine katiliyorum. özel hayatlari yaptiklari müzikleri degistirmez. ama insan yinede 'sevgilisini döve döve öldürmüs' diye bir haber duyuncada ürpermiyor degil..
ama acikcasi icimdende sonra bu grubu dinlemek gelmedi...

DünyaYalanSöylüyor 31.08.2008 13:58:03
Noir Désir Bordeaux'ta, 1985 yılında vokalist Bertrand Cantat, baterist Denis Barthe, gitarist Serge Teyssot-Gay ve basçı Frédéric Vidalenc tarafından kuruldu. (Frédéric Vidalenc'in yerini 1996'da Jean-Paul Roy aldı.) Kısa sürede önce Fransa'da, sonra da dünyada ün kazandı.

Grup son albümleri Des visages, des figures ile Türk dinleyicisinin ilgisini çekmeyi başardı. Albümde Manu Chao konuk sanatçı olarak katkılarda bulundu, ve sanatçıyla birlikte yaptıkları Le Vent Nous Portera isimli parça dünya çapında pek çok listede başarı sağladı.

2003'te, Bertrand Cantat kız arkadaşı Marie Trintignant ile bir kavga yaşadı. Trintignant bilincini kaybetti ve birkaç gün sonra öldü. Cantat 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Noir Désir'in elemanları, Cantat hapisten çıktıktan sonra grubu yeniden kurmayı göz önünde bulundurmuyorlar.

bu haberi ben de biliyorum. biri söylemisti bana da "le vent nous portera sarkisini kesinlikle dinle!" derken. bence de özel hayatla yaptigi isi karistirmaya gerek yok. zaten "le vent nous portera"yi dinlerken ister istemez unutuyor insan bu olayi. Bertrand Cantat'un sesi ve aksani müthis..dinlemeye deger bence.

Sayfa: [ 1 ]