|
||
| nerdesin,sende unut... özellikle sende unut çok güzel.. | ||
|
||
| valla yardımcı olmuyor şarkısı benm için eskimez yaa bi tanee!!! | ||
|
||
güzel şarkıları var,severim kendisini
|
||
|
||
| en güzel şarkısı "yardımcı olmuyor" ile "dans etmeye ihtiyacım var"bu iki şarkıyı çok seviyorum |
||
|
||
| Aslı Gitmiş Gibisin http://www.dreamtv.com.tr/videolar/166 adresinden izleyebilirsiniz. |
||
|
||
| 13 nisan pazar saat 22:00'de kral tv'deki "Hangar" programında olacaktır kendisi.. | ||
|
||
bence sesi cok güclü ve sarkilarini cok seviyorum ama en cok sevdigim "yardımcı olmuyor"
|
||
|
||
Aslı: Çektiğim Acıdan Zevk Alıyorum ![]() Hepimizin hayata bir geliş sebebi varsa, Aslı’nınki şarkı söylemek olmalı. Kendisi de buna inanıyor. “Herkese doğduğunda bir şey veriliyor. Ben hep ‘Sahnede olacağım’ derdim” diyor. “Söylediğim Şarkılarda Saklı”, Aslı’nın NR1 Müzik etiketiyle çıkan üçüncü solo albümü. İç dünyasını korkmadan anlatan, kırgınlıklarını kelimelere döken bir müzisyen o. Tek isteğiyse içine küçük hikayeler gizlediği şarkılarını bazen mırıldanarak, çoğu zaman da avaz avaz söyleyebilmek. Rock müzik yapma isteğiniz kimin sayesinde oluştu? (ÇAĞLA ÜNAL) Rock, çocukluktan beri dinlediğim müzik tarzıydı. Dergiler alıp okurdum. Amerikan glam gruplarını çok severdim; Duran Duran, Bon Jovi. Hatta Jon Bon Jovi’ye aşıktım. Adam hakkında bilmediğim şey yoktu. Türkiye’ye gelse, eski günlerin hatırına kulise girmek isterim, ne de olsa ilk aşkım sayılır. Ablam da iyi müzik dinlerdi. Beni küçükken ilk yönlendiren, bunları dinlemelisin, diyen ablamdı. Yeni Zelanda’da yaşıyor şimdi. “Tüm Şehir Ağladı”yı onun uzaklara gittiği çok yağmurlu bir gecede kaleme almıştım. Rock dinlemek tamam, peki rock söylemeye nasıl karar verdiniz? Benim hayatta en iyi yaptığıma inandığım şey şarkı söylemek. Eğer bu dünyaya herkes bir şey yapmak için geliyorsa benim gelme sebeplerimden biri muhakkak şarkı söylemek. Herkese doğduğunda bir şey veriliyor. Ben hep “Sahnede olacağım” derdim. Sahnede rock yapmak, bir yandan da güçlü hissetmek demek, değil mi? Sahnenin verdiği bir şey bu. İnsanları sen yönlendiriyorsun, herkes seni izliyor. Ben insanların gözünün içine bakarak şarkı söylerim, ki bu önemlidir. Bazı insanlar bunu yapamaz. Büyük bir konser bile olsa, ben dinleyicilerimin ne düşündüklerini, hissettiklerini anlayabiliyorum. Kim, niçin gelmiş, görebiliyorum. “ÇEKTİĞİM ACIDAN MAZOŞİST BİR ZEVK ALIYORUM!” “Söylediğim Şarkılarda Saklı” bugüne kadarki en cesur, en sert albümünüz. Kadın solistler rock yaparken daha mı cesur? Sanırım bu konuyu kadın - erkek ayrımı ile değil de, vokal yapan - enstrüman çalan diye sınıflandırabilirim. Gitaristsen ve grubun dağılırsa, yeni bir grup kurmakta zorlanırsın. Şarkı söylemiyorsan ve albüm yapma niyetin varsa, iyi bir soliste ihtiyacın vardır. Solist olduğun zaman, tek başına söyleyebilmek gibi bir avantajın var. Tek yapman gereken seninle çalacak iyi bir müzisyen bulmak. Ama Türkiye’de kadın rocker sayısı bir elin parmakları kadar... İnsanlar bunu hep soruyorlar. Neden bu kadar az sayıda kadın rocker var, diye. Bunun sebebini ben de bilmiyorum. Sesli düşüneyim: Türkiye’de kız ve erkek çocukların yetiştirilme tarzı farklı. Bu işi yapmak istiyorsan gece barda çalmak zorundasın. Hiçbir sahne tecrübesi olmayan bir rock şarkıcısı albüm çıkaramaz. Bu bir pop şarkıcısı için geçerli olabilir ama bir rockstar böyle yapamaz. Belki de ailesi tarafından desteklenmeyen bir sürü kabiliyetli insan vardır. Bir de şunu ekleyeyim; bence Türkiye’deki kadın rock vokalistlerinin sesleri çok iyi. Erkeklerden farkımızı böyle görüyorum. Erkek vokaller 10 taneyse, sekizinin sesi iyi değil. Ama kadınlarda, çıta yüksek. Şebnem’in de, Özlem’in de, Pamela’nın da sesi çok iyi, bence benim de sesim çok iyi. Ayrıca hepsi sahnede çok iyi, kendileri üretiyorlar ve üstelik karizmatikler. “Söylediğim Şarkılarda Saklı”da ''buruk bir mutluluk'' var, öyle hissediliyor, bunun altında yatan bir sebep var mı? (FATMA ARSLAN) Şarkılarımı öyle hissettiğim için yapıyorum. Ama büyük çoğunluk daha karamsarmış gibi algılıyor. “Buruk bir mutluluk” ifadesi benim için doğru. Bazen her şey iyi giderken, bir şey oluyor ve mutluluğu engelliyor. Mesela, “Yardımcı Olmuyor” yüzde yüz gerçekler üzerine yazılmış bir şarkıdır. Üstelik sözleri çok ağırdır: “Vücudumdaki yaralar, aldığım ilaçlar, yardımcı olmuyor...” Her şey ne kadar kötü gitse de ben bunu aşabileceğimi biliyorum. Geriye dönüp bakınca, hafif bir gülümsemeyle karşılayabiliyorum her şeyi. Bir gün her acının geçeceğini biliyorum. Hissettiklerinizi dolambaçlı yollara girmeden, dürüstçe yazmak da sizin bir özelliğiniz... Neden sence albümün adı “Söylediğim Şarkılarda Saklı?” Çünkü gerçekten söz yazarken çok dürüst davranıyorum. Annem bana çok kızıyor, hep hayatımdan bahsediyorum diye. “İnsanlar sanacak ki sürekli aşk yaşıyorsun” diyor ve rahatsız oluyor, bir anne olarak! Halbuki yazdıklarım sadece benim hayatım olmayabiliyor, bazen de tanık olduğum hikayeleri anlatıyorum. Şarkılarınız genelde ölüm ve hissedilen acıya dokunduruyor. Ölüm bir istek mi yoksa ölümün bir çare olmadığını mı anlatmaya calışıyorsunuz? (BENGİSU ÇAKIR) Benim “Ölüm Kapımı Çalmasa da” diye bir şarkım var. İçinde bulunduğum durum ölüm kadar kötü bir durum değil ama “ben kötüyüm” demeye çalışıyorum. İlk albümde “Üzgünüm çok üzgünüm sanmam/ Hayatı öyle kolayca bırakmam” diye bir şarkım vardı. Her şarkımda hayata devam etme isteği vardır. Ben kendimi seviyorum. “Pozitif pesimist” denilebilir benim için! Kendimi insan olarak seviyorum, doğru biri olduğuma inanıyorum. Çektiğim acıdan mazoşist bir zevk de alıyorum ayrıca. “HALA KADINLIĞIN NERESİNDEYİM, ONU SORGULUYORUM...” İlk albümünüzdeki “Neresindeyim”de çok özel bir şarkıydı... Geçenlerde sahnede “Neresindeyim”i söylerken çok duygulandım. Çünkü hala hayatın, kadınlığın ve kendimin neresinde olduğumu sorguluyorum. Bazen tepkisiz, tembel ve sebepsiz olduğumu düşünüyorum. Hayallerim çok, kendim için çizdiğim sınırlar çok geniş... “Neresindeyim”in sözleri de bunlar işte. Çok “ben” bir şarkı. Sadece karşımdakiyle değil, kendimle çok uğraşıyorum şarkılarımda. Kendime çok net bir şekilde bazı şeyler söyleyebiliyorum. Şarkılarınızdaki öznenin kendiniz olması, toplumsal sorunlara duyarsız kaldığınız izlenimi vermesi sizi rahatsız etmiyor mu?? Ben bireysel şarkı yapıyorum, ama bu demek değil ki hep bunlardan bahsediyorum. “Bir olan insanları ayırıp çarpıştıran siz / Bir olan toprakları savaşıp karıştıran siz...” diyordu, ilk albümümdeki “Siz” isimli şarkım. İkinci albümde “İronik” vardı: “Bir medyacıyla randevum var/ Biliyorum evli ama ucunda promosyon var...” Bunları yazarken de eğleniyorum işte. Bu albümde de “Dünya Durulmadan” var. Ben sanatçı olarak bir misyon edinmek zorunda değilim aslında, kendimden sorumluyum. Canım neye sıkılıyorsa onu yazmak gibi bir özgürlüğüm var. Müzik dışında zamanınızı nasıl geçiriyorsunuz? Arkadaşlarımla görüşmeyi seviyorum. Ama eskisi kadar çok dışarı çıkmıyorum. Spor yapıyorum. Sinemaya gitmeyi, alışverişi, dünyada yeni yerler görmeyi çok seviyorum. Latin Amerika, Arjantin, Küba, Peru ve civarlarını çok merak ediyorum. Sıcaklıkları, özgünlükleri, dansları ile muhteşemler. Ayrıca tam bir futbol delisiyim. Çocukluğumdan beri de Arjantin’i tutarım... Hiçbir sorumluluğu olmayan insanlara da özeniyorum ayrıca, sahil kasabasında yaşayan mesela... Yaptığınız albüme şimdi dönüp baktığınızda ne hissediyorsunuz? İçime sinmese yapamazdım. Ama dönüp albüm hakkında düşünmüyorum. Çünkü zamanında çok yoğun çalıştım, albüm için. İşin içindeyken çok sağlıklı düşünememeye başlıyor insan. Bundan sonrası dinleyicinin payı... Albümde sürpriz bir cover olma ihtimalinden bahsetmiştiniz daha önce... Stüdyoda çalışırken Serkan’la (Çeliköz) aklımıza gelmişti, “I Love Rock’n Roll”un ana riff’iyle “O Benim Dünyam”ı birleştirmiştik. Bambaşka bir şarkı olmuştu. Ben de cover yapacaksam böyle yapmalıyım, demiştim. Sonrasında izin konusunda bir sıkıntı çıktı, albüme koyamadık. Merak edenler için, konserlerde söylüyorum ama... (Billboard Haziran 2007 alıntı) |
||
|
||
| Söyleşi: Yıldız Teknik Üniversitesi | 29.04.2008 Aslı, 29 Nisan saat 14:00'te, Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite Verimlilik Topluluğu'nun düzenlediği söyleşiye katılıyor. |
||
|
||
| sesine bittiğim kördüğüm şarkısı harika sesi müthiş bir bayan sanatçı... |
||
|
||
| Aslı konserleri Heybeli Adası Askeri Lise | 01.05.2008 Aslı, 1 Mayıs'ta Heybeli Adası'nda Askeri Lisede. -------------------------------------------------------------------------------- Kütahya Gediz Belediyesi Kültür Salonu | 02.05.2008 Aslı, 2 Mayıs'ta Kütahya'da Gediz Belediyesi Kültür Salonu'nda sahne alacak -------------------------------------------------------------------------------- Babylon | 06.05.2008 Aslı, 6 Mayıs'ta Babylon'da. -------------------------------------------------------------------------------- İzmir Ekonomi Üniversitesi | 13.05.2008 Aslı, 13 Mayıs'ta İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde. -------------------------------------------------------------------------------- Bolu İzzet Baysal Üniversitesi | 16.05.2008 Aslı, 16 Mayıs'ta Bolu İzzet Baysal Üniversitesi'nde sahne alıyor. -------------------------------------------------------------------------------- Eskişehir Rock Fest | 18.05.2008 Aslı, 18 Mayıs'ta Eskişehir Rock Fest'te yer alıyor. -------------------------------------------------------------------------------- Samsun 19 Mayıs Üniversitesi | 20.05.2008 Aslı, 20 Mayıs'ta Samsun 19 Mayıs Üniversitesi'nde. |
||
|
||
Aslı güsel şarkı sölüyo
|
||
|
||
| sesini ve şarkı söyleyişine bayıldığım bir isim çoğu şarkısını taparcasına dinlerim |
||
|
||
sesine bittiğim kördüğüm şarkısı harika sesi müthiş bir bayan sanatçı...
|
||
|
||
çook sevdiğim sanatçılardan biri. gitmiş gibisin gerçekten çook süperdi. kördüğümde süperdi tabii.
|
||