mor ve ötesi fan sitesi | forum (Arşiv Ana sayfa) => Edebiyat

Konu: Uykusuz Dergi

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4 5 6 7 8 9 10

29.08.2007 22:04:15
efendim hasret uzun sürmedi. penguen'den ayrılan çizerlerimiz uykusuzla geliyorlar. vatana millete hayırlı olsun.

Ağustos 2007 içerisinde Penguen dergisinden ayrılan yazar-çizerlerin kurduğu haftalık mizah dergisidir. Yayın hayatına 5 Eylül 2007 günü başlamıştır. Derginin İmtiyaz sahibi ve Yazı İşleri Müdürü, aynı zamanda derginin çizerlerinden olan Uğur Gürsoy'dur.

Derginin amblemi atletli, çizgili pijamalı adamdır.Derginin kapağında "haftalık mizah dergisi" olduğunu belli eden bir ibare ile tarih,sayı,TC ile KKTC satış fiyatları,derginin internet adresi ve bir de ürünün barkodu bulunmaktadır. Kapak,gündemi belirleyen siyasi,ekonomik ya da sosyal olayları karikatürize etme amacı taşır.(Ör:Tuzla Tersanesi'nde hayatını kaybeden işçiler.)Dergi hemen hemen tüm haftalık mizah dergilerinde olduğu gibi ülke gündemine yön veren olayları konu alan ilk iki sayfalık bir girişi içerdikten sonra çeşitli karikatürler, kısa çizgi hikayeler ve komedi-deneme niteliğinde yazıları barındırır.Sondan bir önceki sayfada da ise "gelen kutusu" adı altında amatör çizerlerin gönderdiği çalışmalara ayrılan bir bölüm yer alır. Derginin tamamı 16 sayfadır.

Dergide görev alanlar; Penguen'den ayrılan, Oky, Yiğit Özgür, Uğur Gürsoy, Ersin Karabulut, Umut Sarıkaya, Memo Tembelçizer, , Fermuar dergisinden gelen Vedat Özdemiroğlu , Emrah Ablak , Bülent Üstün , Cengiz Üstün,Deniz Ensari, Yılmaz Aslantürk , Cihan Ceylan , Cihan Kılıç , Ender Yıldızhan ilk defa bir mizah dergisinde görev alan Engin Günaydın, yeni çizer , Yavuz Öztürk ayrıca makaleleri ile Fırat Budacı, ve Barış Uygur ' dur.

Derginin isminin Uykusuz olmasını, Yiğit Özgür, "Çok isim düşündük, sonra halimize bakıp "Uykusuz''dan başka ne olabilir ki dedik" sözleriyle açıklamıştır.

http://www.uykusuzdergi.com

charmed 30.08.2007 17:15:10
biliyorsunuz ki penguen dergisinden ayrılan yiğit özgür, ersin karabulut, oky, umut sarıkaya, MEMO tembelçizer, uğur gürsoy ve yılmaz aslantürk yeni arkadaşları ile beraber dergi çıkartıcaklardı. aralarına engin günaydın, ender yıldızhan, fırat budacı, yavuz öztürk, vedat özdemiroğlu, barış uygur ve deniz ensari alarak "uykusuz" haftalık dergisini 5 eylül çarşamba günü çıkarıyorlar.

deborah 30.08.2007 19:32:06
Kesinlikle almayı düşünüyorum.Ben pek karikatür dergileri okumam,bir ara Küstah diye bir dergi vardı onu almıştım sonra sıkılmıştım ondan,daha yeni çıkmıştı.Ama bunda Engin Abimiz var kesin alacağım dergiyi...Çarşambayı iple çekiyorum Smiley

living dead 30.08.2007 19:41:10
Bir Ersin Karabulut hastası olarak bu dergiyide severek takip edicem Wink

bir_derdim_var 30.08.2007 19:42:12
aslında bende pek ilgi duymam karikatür dergilerine ama  bunu kaçırmıcam sanırım Smiley

merve_mor 31.08.2007 12:51:52
karikatürleri çok seven biri olarak bu dergiyi takip etmeyi düşünüyorum Smiley

styx 31.08.2007 12:59:02
çok sevindim bu habere.çıkar çıkmaz almayı düşünüyorum. Cheesy

charmed 03.09.2007 17:51:52
"uykusuz" dün raflardaki yerini almıştır. fakat çarşambaları çıkıcaktır. bilginize...

balonn 04.09.2007 11:58:35
bir penguen ve leman okuru olarak uykusuzu da beğendim bence iyi iş çıkarmışlar:)

charmed 04.09.2007 17:14:35
uykusuz kesinlikle harika bir dergi olmuş. ilk yuzısına rağmen ender yıldızhan "orçun'un ilk ciddi aşkı" öyküsü ile beni bitirmiştir. otobüste insanların kötü bakışlarna maruz kaldım Grin sonuş olarak uykusuz alınmalıdır efem..

deborah 05.09.2007 20:51:09
bende bugün aldım ve hemen engin günaydın'ı okudum canım ya çok seviyorum onu Smiley
   engin abinin; kahvaltı hakti
   barış uygur'un; akıl fikir ofisi benim favorim
        onun dışında pek ısınamadım yani
        ama engin ve barış için devam edeceğim almaya

rainbow 05.09.2007 20:58:37
bende gazetede röportajlarını okumuştum çizerlerin. almayı düşünüyorum hatta yarın gidip alayım. övgülerde gelmeye başladığına göre baya güzele benziyor =)

Ninfa 09.09.2007 12:26:16
Keşke Alpay Erdem de olsaydı Sad

mystery_effect 09.09.2007 12:39:52
Herkes bir dergiye dağıldı "Uykusuz,Kemik,Leman,Lombak,Penguen"...Keşke eski tadı olsa...Ben de şimdi "Uykusuz" u merak ettim en iyisi alıyım. Smiley

lel92 14.09.2007 23:17:08
uğur gürsoy ve yiğit özgür ü tek geçerim:) ilk 2 sayısını aldım 3.yü bekliyorum

Sayfa: [ 1 ] 2 3 4 5 6 7 8 9 10